Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Supertech Clean Solutions

677 views

Published on

Concept for cradle to cradle commercial real estate

Published in: Real Estate
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Supertech Clean Solutions

 1. 2. Deze presentatie toont de huisvesting van het bedrijf “SUPERTECH”, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in schone, hi tech milieu oplossingen voor uitdagingen op dat gebied binnen de bouw en de industrie.
 2. 3. De huisvesting van het bedrijf is ontworpen op basis van het cradle to cradle principe, het gebouw is voor haar energiebehoefte geheel zelfvoorzienend.
 3. 4. U ziet een overzicht van de totale bouwmassa bestaand uit kantoren, een productiehal en overige ruimten, er wordt een tour langs de buiten- en binnenzijde van het geheel gemaakt. Een introductie van het gebouw in zijn pure vorm, de indeling en vormgeving van het kantoorgedeelte en de inrichting van de kantoren en entree.
 4. 5. Het complex is opgetrokken met het Oostenrijkse bouwsysteem Holz 100, naast hout is gebruik gemaakt van glas, roestvast staal en aluminium als belangrijkste bouwmaterialen. Het gebruik van kunststoffen is beperkt, de gebruikte kunststoffen bevatten geen toxische componenten.
 5. 6. Als buitengevel van het kantoorgedeelte is voor de gevelbekleding een “blad” van houten panelen met een lamellenpatroon geplaatst. Deze lamellen zijn bepalend voor het aanzicht. Voor deze presentatie is zowel voor de binnen- als buitenzijde van het complex behoudens enkele accenten en de inrichting geen kleur gebruikt.
 6. 7. De in het gebouw toegepaste materialen zijn vrijwel allemaal cradle to cradle gecertificeerd, steeds meer fabrikanten van bouwmaterialen zijn overtuigd van de meerwaarde van hun producten wanneer deze na een schoon en niet belastend productieproces na gedane dienst weer opgenomen kunnen worden in de bio-, of technosfeer.
 7. 9. SUPERTECH <ul><li>Een concept voor de ontwikkeling van een bedrijfspand met kantoren en hallen. Het concept is gebaseerd op het Cradle to Cradle principe van de Amerikaanse architect en ontwerper William McDonough en de Duitse biologisch chemicus Michael Braungart. </li></ul><ul><li>De ontwikkeling zal voor een belegger of de eigenaar gebruiker een voortreffelijke investering blijken te zijn. Door de onafhankelijkheid van een energieleverancier investeert de ondernemer alleen in eigen bedrijf. Voor beleggers genereert op deze wijze ontwikkeld vastgoed meer rendement door hogere huuropbrengsten en lagere afschrijvingen. </li></ul><ul><li>Het welbevinden van alle mensen al of niet direct betrokken is het uitgangspunt voor deze mentaliteit, zuivere lucht, veel daglicht en natuurlijke klimaatbeheersing beperken het ziekteverzuim en verhoogt de productie. </li></ul>CLEAN SOLUTIONS
 8. 49. cradle to cradle In de architectuur en stedenbouw zoekt cradle to cradle zoveel mogelijk aansluiting bij de ontwerpuitgangspunten zoals die in natuurlijke ecosystemen kunnen worden gevonden. Vanaf het begin van de ontwerpfase wordt expliciet gekeken naar de meerwaarde die natuurlijke materialen, (energie)bronnen en ecosystemen kunnen hebben voor de vastgoedontwikkeling. Gebouwen worden zo ontworpen dat ze eenzelfde functie vervullen als bomen in de natuur. Deze gebouwen geven zuurstof af, nemen C02 op, destilleren water; zuiveren de lucht van stofdeeltjes, veranderen elk seizoen van kleur, creëren microklimaten en genereren door gebruik en opslag van zon- en aardwarmte meer energie dan ze zelf nodig hebben. Gelet op de grote problemen die we hebben met betrekking tot de C02 uitstoot en de luchtkwaliteit in het algemeen, dragen dergelijke gebouwen bij aan het oplossen van die problemen.
 9. 50. <ul><li>Gebouwen worden ontworpen met respect voor de gezondheid van zowel de mensen die erin wonen en werken als met respect voor de omgeving. Gebruik van daglicht heeft de overhand en kunstmatig licht wordt zoveel mogelijk geweerd. </li></ul><ul><li>Natuurlijke luchtcirculatie vervangt de airconditioning. Deze maatregelen sparen energie en bevorderen de gezondheid van mensen. De bouwmaterialen en inrichtingszaken zijn veilig voor mens en dier en zijn herbruikbaar. </li></ul>
 10. 52. Concept en vormgeving AAD KETTING RETAIL B.V. Goudsesingel 309 3032 EN ROTTERDAM 010-413 78 99 2010 CLEAN SOLUTIONS SUPERTECH

×