Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Solar Desert Estate, C to C Concept For Luxury Estate

434 views

Published on

Published in: Real Estate, Business, Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Solar Desert Estate, C to C Concept For Luxury Estate

  1. 1. HOT CLIMATE SOLAR ESTATE
  2. 2. Het “ HOT CLIMATE SOLAR ESTATE ” is een luxe buitenplaats, ontworpen voor gebieden met een heet klimaat, zoals bijvoorbeeld in het zuiden van Europa, in Turkije of zeer warme landen als Dubai. De bijzondere vormgeving van het dak is geïnspireerd op de grote dakoverstekken toegepast door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Bij dit ontwerp heeft dit naast esthetische waarde ook de functie van “parasol”. Het dak biedt bescherming tegen de felle zon en geeft schaduw op vrijwel het gehele terras. Bewoners ervaren deze luxe zonder gebruik te maken van standaard oplossingen, het is de architectuur van het huis die dit voordeel biedt. Op het terras een extra keuken met een overkapping van licht, transparant materiaal, met comfortabele schaduw tot resultaat. Het dak van het huis is bedekt met zonnepanelen, alle benodigde energie wordt door het huis zelf gegenereerd.
  3. 26. HOT CLIMATE SOLAR ESTATE In de architectuur en stedenbouw zoekt cradle to cradle zoveel mogelijk aansluiting bij de ontwerpuitgangspunten zoals die in natuurlijke ecosystemen kunnen worden gevonden. Vanaf het begin van de ontwerpfase wordt expliciet gekeken naar de meerwaarde die natuurlijke materialen, (energie)bronnen en ecosystemen kunnen hebben voor de vastgoedontwikkeling. Gebouwen worden zo ontworpen dat ze eenzelfde functie vervullen als bomen in de natuur. Deze gebouwen geven zuurstof af, nemen C02 op, destilleren water; zuiveren de lucht van stofdeeltjes, veranderen elk seizoen van kleur, creëren microklimaten en genereren door gebruik en opslag van zon- en aardwarmte meer energie dan ze zelf nodig hebben. Gelet op de grote problemen die we hebben met betrekking tot de C02 uitstoot en de luchtkwaliteit in het algemeen, dragen dergelijke gebouwen bij aan het oplossen van die problemen.
  4. 27. HOT CLIMATE SOLAR ESTATE Gebouwen worden ontworpen met respect voor de gezondheid van zowel de mensen die erin wonen en werken als met respect voor de omgeving. Gebruik van daglicht heeft de overhand en kunstmatig licht wordt zoveel mogelijk geweerd. Natuurlijke luchtcirculatie vervangt de airconditioning. Deze maatregelen sparen energie en bevorderen de gezondheid van mensen. De bouwmaterialen en inrichtingszaken zijn veilig voor mens en dier en zijn herbruikbaar.
  5. 28. HOT CLIMATE SOLAR ESTATE Concept en vormgeving AAD KETTING RETAIL B.V. Goudsesingel 309 3032 EN ROTTERDAM 010-413 78 99 2006

×