Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
ANIMALS DE CHARCAY Alumnes de Cicle Inicial
EL  TUCÀ <ul><li>El  tucà  és  un  ocell  que  viu  als  boscos  de  l´ Amèrica  central  i  Amèrica  del Sud. </li></ul><...
EL PUMA <ul><li>El  puma és de la família  dels  felins. És un animal mamífer i carnívor. </li></ul><ul><li>Té un estómac....
EL  TIGRILLO-GAT TIGRE-OCELOT <ul><li>És un  mamífer, és un  gat  ferotge.  </li></ul><ul><li>Té ulls grans i una cua molt...
EL  LLORO <ul><li>El  lloro  és  una  au  de  la  família  dels  guacamais,  com  les  cotorres,  els  periquitos  i  caca...
EL  VOLTOR <ul><li>El  voltor  és  una au  rapinyaire  fa  ous i té el cos cobert de  plomes, solen ser blanques i negres....
EL  COCODRIL <ul><li>El  cocodril  és  el  rèptil  més  gran. </li></ul><ul><li>Com  tots  els  rèptils  té  la  sang  fre...
LA  GUINEU <ul><li>La guineu  és un mamífer. </li></ul><ul><li>La guineu  és d’un color vermell rovellat , amb el ventre b...
EL  PORC  ESPÍ <ul><li>El  porc  espí  és  un  mamífer  rosegador. </li></ul><ul><li>El  porc espí és grasset. Té  les  or...
ELS  MONOS <ul><li>El  mono  és  mamífer perquè quan és  petit mama.  </li></ul><ul><li>Un mono per fora té  pèl, per dins...
LA SERP <ul><li>La serp és un rèptil. </li></ul><ul><li>Té el cos llarg i cobert d’escates. Els ulls no es mouen, i no ten...
L’ÓS  FORMIGUER <ul><li>L’ ós  formiguer  gegant  és  un  mamífer.  </li></ul><ul><li>Té  el  pèl  molt  llarg  i  fosc. P...
LA TORTUGA GEGANT <ul><li>La tortuga és un rèptil. </li></ul><ul><li>Té el cos defensat per  una  closca,  està  formada  ...
EL JAGUAR <ul><li>És  un  mamífer  felí  d’ Amèrica </li></ul><ul><li>És un animal robust. Les femelles solen ser més peti...
LA FOCA <ul><li>La foca és un mamífer.  </li></ul><ul><li>Té el cap rabassut, membres curts i cap força gros amb el  nas a...
LA IGUANA <ul><li>La iguana  és  un rèptil . </li></ul><ul><li>Té  la  pell  recoberta  de  petites  escames i  una  crest...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Animals de charcay

  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Animals de charcay

  1. 1. ANIMALS DE CHARCAY Alumnes de Cicle Inicial
  2. 2. EL TUCÀ <ul><li>El tucà és un ocell que viu als boscos de l´ Amèrica central i Amèrica del Sud. </li></ul><ul><li>El bec és gran, buit i de color taronja, no és un bec fort. Les plomes són de colors i el coll és blanc. </li></ul><ul><li>Menja fruita i també altres insectes i ous d’altres aus. </li></ul><ul><li>Té peus zigodàctils per grimpar als arbres. </li></ul>
  3. 3. EL PUMA <ul><li>El puma és de la família dels felins. És un animal mamífer i carnívor. </li></ul><ul><li>Té un estómac. El cap és petit. Al damunt dels ulls té dues taques blanques. </li></ul><ul><li>Els seus moviments sempre ens recorden els d’ un gat, mig ajupit. Salta amb agilitat increïble. </li></ul><ul><li>El trobem a tot Amèrica tant del nord com del sud, però és a l’extrem sud on s’hi troben els exemplars més grans. </li></ul><ul><li>Menja llangardaixos i rates silvestres però necessita com a mínim una llebre per fer-se passar una mica la gana, tot i que les seves preses preferides són els cérvols o els guanacs. </li></ul><ul><li>Els grangers el consideren una amenaça. </li></ul>
  4. 4. EL TIGRILLO-GAT TIGRE-OCELOT <ul><li>És un mamífer, és un gat ferotge. </li></ul><ul><li>Té ulls grans i una cua molt llarga. Té el pèl ple de taques. </li></ul><ul><li>La seva mida és entre 40 i 60 cm. Mesura com un nen de 5 anys. </li></ul><ul><li>El seu pes varia entre els 2 i els 4 Kg. </li></ul><ul><li>Puja i baixa amb molta facilitat dels arbres. </li></ul><ul><li>Pot córrer molt. </li></ul><ul><li>Viu la Selva. Prefereix les zones de molta vegetació. Viu als boscos tropicals d’Amèrica Central i Amèrica del sud. </li></ul><ul><li>S’alimenta de petits mamífers i aus (ratolins, micos, ocells...) </li></ul><ul><li>Hi veu tan bé que pot caçar a les fosques i pot córrer tota la nit per agafar la presa. </li></ul><ul><li>També fa servir els troncs del arbres per esmolar-se les ungles. </li></ul>
  5. 5. EL LLORO <ul><li>El lloro és una au de la família dels guacamais, com les cotorres, els periquitos i cacatues. </li></ul><ul><li>Té un bec fort amb una forma corba. Les potes són fortes. </li></ul><ul><li>La majoria són verds. </li></ul><ul><li>És un volador i escalador de branques d’arbres. </li></ul><ul><li>Viu en zones tropicals. </li></ul><ul><li>Menja llavors, fruites, fulles i insectes. </li></ul><ul><li>És una de les aus més intel·ligents. </li></ul>
  6. 6. EL VOLTOR <ul><li>El voltor és una au rapinyaire fa ous i té el cos cobert de plomes, solen ser blanques i negres. </li></ul><ul><li>Aquest rapinyaire té el cap i el coll nus, sense plomes, i un bonic collar de finíssimes plomes al voltant del coll. El mascle té una gran cresta al cap, i sota el bec li penja un característic replec de pell. </li></ul><ul><li>El bec és molt tallant i acaba en ganxo. En el seu cos hi ha diferents tipus de plomes (rèmiges primàries, timoneres, cobertores...) Les ales són llargues i amples i les potes tenen ungles curtes adaptades per agafar la carronya. </li></ul><ul><li>El voltor es desplaça volant. </li></ul><ul><li>El voltor viu amb la seva família als cims de les muntanyes. La majoria de voltors s’apleguen en grups, de vegades molt nombrosos. </li></ul><ul><li>El voltor menja carronya, o sigui, cadàvers d’animals morts. </li></ul><ul><li>El còndor dels Andes és un dels ocells més grans que existeixen i, se’ns dubte, és el que pot volar més amunt. </li></ul><ul><li>Al cap no té plomes i és de colors vermell, pot canviar de tonalitat segons si està content o enfadat. </li></ul>
  7. 7. EL COCODRIL <ul><li>El cocodril és el rèptil més gran. </li></ul><ul><li>Com tots els rèptils té la sang freda. El seu cos és llargarut. Té escates, cua, orelles i 4 potes. Les potes de darrere tenen 4 dits amb una membrana i les de davant 5 dits amb urpes. Les potes són curtes i fortes. </li></ul><ul><li>El cocodril camina, neda, corre i arrossega la panxa per terra, es diu que repta. </li></ul><ul><li>Viu en grup als llacs i rius. És un animal temible només pot viure amb l’ hipopòtam i solament pot ser atacat per l’anaconda. </li></ul><ul><li>Menja peix i també ocells. És un carnívor perquè menja carn. Poden menjar persones i si tenen molta gana es poden menjar uns als altres. </li></ul>
  8. 8. LA GUINEU <ul><li>La guineu és un mamífer. </li></ul><ul><li>La guineu és d’un color vermell rovellat , amb el ventre blanc, les puntes de les orelles i les potes de color negre , i una cua peluda, normalment, amb la punta blanca. Els ulls de les guineus són brillants d’un color daurat o groc, tenen unes pupil·les distintives amb un tall vertical similar al del gat domèstic. </li></ul><ul><li>La guineu es desplaça corrent i fent salts. Les seves cames fortes li permeten arribar a una velocitat de 72 km per hora aproximadament. </li></ul><ul><li>Viu als boscos del Canadà, Alaska, gran part dels Estats Units, Europa, Àfrica del nord i gairebé a tot l’Àsia , incloent el Japó. </li></ul><ul><li>Menja cucs que treu de la terra, cargols, rates de camp, perdius, ànecs, conills, escarabats, fruites, ocells o carronya i a la nit caça gallines. </li></ul><ul><li>Amb la cua en forma de plomall manté l’equilibri. </li></ul><ul><li>La guineu marca el territori amb pipí o deixant els excrements en un lloc ben visible. </li></ul>
  9. 9. EL PORC ESPÍ <ul><li>El porc espí és un mamífer rosegador. </li></ul><ul><li>El porc espí és grasset. Té les orelles i els peus llargs. . El porc espí té els ulls negres, el cap allargassat i el morro amb pèls curts. De l ‘esquena fins a la cua té unes punxes llargues blanques i negres que poden arribar a fer 50 cm. Per dins és igual que la majoria dels mamífers. </li></ul><ul><li>El porc espí camina i patina amb molta agilitat. </li></ul><ul><li>Viu en llocs arbustius i en marges de camps que hi hagi molta herba. </li></ul><ul><li>Fa forats per estar-s’hi durant el dia perquè és un animal nocturn. Caça de nit. </li></ul><ul><li>Menja arrels de sota terra, fruites que han caigut, serps, granotes i escorces dels arbres. </li></ul><ul><li>En cas de perill espina les pues i les mou. </li></ul><ul><li>El porc espí té un embaràs de 9 setmanes i pot tenir entre 1 i 4 cries. </li></ul><ul><li>Abans era molt apreciat per la seva carn. </li></ul>
  10. 10. ELS MONOS <ul><li>El mono és mamífer perquè quan és petit mama. </li></ul><ul><li>Un mono per fora té pèl, per dins ossos com nosaltres. </li></ul><ul><li>El mono es desplaça,caminant,corrent, i saltant. </li></ul><ul><li>Un mono viu a la sabana però li agrada més viure a la selva. </li></ul><ul><li>El mono menja molta fruita , però també fulles tendres, nous, escorces, flors, mel, i algunes bestioles. </li></ul><ul><li>El mono quan s’enfada rota. </li></ul><ul><li>La mare mona porta 9 mesos el seu bebè a la panxa. </li></ul><ul><li>El mono viu 50 anys. </li></ul><ul><li>Un tití pigmeu és el mico més petit del món. </li></ul><ul><li>El tití xucla la saba d’alguns arbres fent un forat a l’escorça amb les dents. Un tití acabat de néixer és tan petit com una mongeta. </li></ul><ul><li>La serp pitó també ataca per sorpresa als monos. El tití fa la mida de la nostra ma. Nosaltres vam venir del mono. </li></ul><ul><li>El ximpanzé fica un pal dins un niu de termites i després el xupa. </li></ul><ul><li>De vegades es barallen per guanyar poder en el grup. </li></ul>
  11. 11. LA SERP <ul><li>La serp és un rèptil. </li></ul><ul><li>Té el cos llarg i cobert d’escates. Els ulls no es mouen, i no tenen parpelles. Respiren amb pulmons. El seu esquelet té cap, columna i costelles. No té potes. </li></ul><ul><li>S’arrossega per terra fa ziga-zaga o recta. </li></ul><ul><li>Viu el bosc i a la selva. </li></ul><ul><li>La serp és carnívora, pot menjar animals petits o grans perquè pot mesurar com una camioneta i les seves mandíbules són elàstiques. </li></ul><ul><li>La serp és molt silenciosa i ataca per sorpresa als animals. </li></ul><ul><li>Hi ha serps verinoses i n' hi ha que no. Quan la serp veu alguna persona pot atacar-la. </li></ul><ul><li>Austràlia és el lloc del món que hi ha més serps verinoses, però només és mor una persona a l’any per la mossegada de la serp. </li></ul><ul><li>En canvi a la Índia se’n moren 50.000 a l’any. </li></ul>
  12. 12. L’ÓS FORMIGUER <ul><li>L’ ós formiguer gegant és un mamífer. </li></ul><ul><li>Té el pèl molt llarg i fosc. Pesa 20 kg i fa 1,20 metres. Els ulls són molt petits; la llengua la té d’un metre de llarg. </li></ul><ul><li>Té unes urpes que li serveixen per pujar als arbres i també per destrossar els formiguers. </li></ul><ul><li>Viu a Amèrica Central i del Sud. </li></ul><ul><li>S’alimenta principalment de formigues i tèrmits. </li></ul><ul><li>Pot menjar fins a 30 mil insectes en un sol dia. </li></ul>
  13. 13. LA TORTUGA GEGANT <ul><li>La tortuga és un rèptil. </li></ul><ul><li>Té el cos defensat per una closca, està formada per dues peces enganxades amb forats per treure el cap les potes i la cua. Té esquelet. La columna vertebral està enganxada a la closca. </li></ul><ul><li>Camina molt a poc a poc i també neda. </li></ul><ul><li>La tortuga gegant es troba a l’arxipèlag de les Galàpagos i és l’espècie més gran de les tortugues terrestres. </li></ul><ul><li>Menja herba, fulles i fruits. </li></ul><ul><li>Les tortugues viuen molts anys. Una de les tortugues que es coneix que va viure més, va viure 175 anys. </li></ul><ul><li>És gairebé tan alta com un nen de 6 anys. </li></ul>
  14. 14. EL JAGUAR <ul><li>És un mamífer felí d’ Amèrica </li></ul><ul><li>És un animal robust. Les femelles solen ser més petites que els mascles. El cap del jaguar és robust i les seves mandíbules potents. Té uns ulls grans de color groc or o un groc verdós. Les seves orelles són petites i arrodonides. </li></ul><ul><li>Es desplaça caminant, però sap molt d’escalar, arrossegar-se i nedar. </li></ul><ul><li>És un carnívor, només menja carn. Pot caçar animals salvatges que pesen fins a 300 Kg. </li></ul><ul><li>És un animal solitari, com la majoria dels felins. El jaguar pot viure en boscos oberts. Viu des del nord de Mèxic, a tota l’ Amèrica Central, fins al nord d’Argentina. Prefereix viure al costat dels rius i en jungles amb molta vegetació. </li></ul><ul><li>Un jaguar pot arrossegar 8 metres un toro de 360 quilograms. </li></ul><ul><li>Les cries neixen cegues i indefenses, depenen per complet de la mare. Comencen a veure-hi després de dues setmanes. </li></ul>
  15. 15. LA FOCA <ul><li>La foca és un mamífer. </li></ul><ul><li>Té el cap rabassut, membres curts i cap força gros amb el nas allargat. </li></ul><ul><li>La pell és de color groguenc o grisenc, amb taques blanquinoses i grises al dors i clares al ventre. </li></ul><ul><li>La foca neda i rellisca amb la panxa. </li></ul><ul><li>Viu en aigües poc profundes prop de les costes, en grups i hi penetra de vegades. </li></ul><ul><li>Menja sobretot peixos, crustacis, calamars, pops i també ocells. </li></ul>
  16. 16. LA IGUANA <ul><li>La iguana és un rèptil . </li></ul><ul><li>Té la pell recoberta de petites escames i una cresta a l’esquena que va del cap fins a la cua. Té unes potes molt curtes i cinc dits a cada pota acabats en urpes molt afilades. La cua és llarga i prima. </li></ul><ul><li>És un animal herbívor, menja plantes: fulles, fruites, brots i sobretot cactus que se’ls menja amb totes les punxes. </li></ul><ul><li>Neda amb facilitat i camina. </li></ul><ul><li>S’està a la vora del mar en grups nombrosos, sobre les roques, li agrada prendre el sol. </li></ul><ul><li>Es reprodueix per mitjà d´ ous els quals enterra sota terra. </li></ul><ul><li>La iguana és un dels habitants més curiosos de les illes Galàpagos. </li></ul>

×