Az irodaban/ @office

1,719 views

Published on

Agent G nyomán folytatván a HNTS témáját, és köszi az ajánlást Koronix-nak!

0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,719
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
73
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Az irodaban/ @office

 1. 1. 1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben, azokról inkább azt hisszük, hogy éppen a büfébe igyekeznek… Az újsággal közlekedők pedig biztosan a klotyót keresik. Ezen kívül esténként egy rakás anyagot vigyél haza, ezzel is azt a benyomást keltheted, mintha nagyon keményen dolgoznál.
 2. 2. 2. Használj számítógépet Ha számítógép előtt ülsz, azt mindenki úgy tekinti, mintha dolgoznál. Elintézheted a személyes leveleidet, vagy csak lazíthatsz, egyáltalán bármi olyat megtehetsz, ami még csak köszönő viszonyban sincs a munkával. Erről persze a számítástechnikusok soha nem beszélnek. Persze ha a főnök valamikor lebuktat (mert LE FOG), akkor mondd azt, hogy éppen egy új szoftvert próbálsz megtanulni, és így most nem kell egy tanfolyam árát kifizetni.
 3. 3. 3. Rendetlen asztal Csak a felsővezetők engedhetik meg maguknak, hogy az asztalukon ne legyen semmi. A többieknél az üres asztal azt jelenti, hogy nem dolgoznak keményen. Éppen ezért bástyázd körül magadat papírtornyokkal. A megfigyelő számára a tavalyi dossziék maiaknak tűnnek – és csak a mennyiségük számít. Építsd a tornyokat magasra és szélesre. Ha tudod, hogy valaki jönni fog hozzád, akkor a szükséges iratot rejtsd el félúton az egyik halomban, és onnan húzd elő, amikor megérkezik.
 4. 4. 4 . Legyél türelmetlen Próbálj meg türelmetlennek és idegesnek mutatkozni.
 5. 5. 5 . Későn menj haza Mindig későn menj haza, leginkább akkor, amikor a főnök is dolgozik még. Ilyenkor este nyugodtan elolvashatod azokat a könyveket, amelyeket már régen el akartál olvasni. Kifelé menet sétálj el a főnök ajtaja előtt. A fontos e-maileket küldd el reggel hétkor, vagy este kilenckor – vagy akár szünnapokon.
 6. 6. 6 . Sóhajts fel Ha sok ember van körülötted, néha sóhajts fel, mintha hatalmas nyomás mellett dolgoznál.
 7. 7. 7 . Rámolási stratégia Nem elég az, ha csak az asztalon vannak papírok. Tegyél könyveket a padlóra is. (A legjobb, ha vastag számítástechnikai könyveket használsz.)
 8. 8. 8 . Szókincs Olvass el néhány számítástechnikai magazint, és sajátítsd el néhány új termék szakzsargonját. Ha a főnököddel beszélsz, használd ezeket a kifejezéseket! Ne feledd, ők nem fogják érteni, hogy miről beszélsz, de el fogják hinni, hogy értesz hozzá.
 9. 9. 9 . Két dzseki Ha egy nagy irodában dolgozol, akkor mindig dobj egy tartalék kabátot, vagy dzsekit a székedre. Ez azt a benyomást kelti, hogy még bent vagy az épületben valahol.
 10. 10. 1 0 . A legfontosabb : Nehogy elküldd ezt a levelet a főnöködnek!

×