Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ovisnosti2

2,795 views

Published on

Erasmus+ project "The healthier - the happier"
Activity "Addictions" by Matej M. Elementary school Borovje, Croatia

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Ovisnosti2

  1. 1.  Pušenje je štetno za naše tijelo i organizam.  Dokazano je da svaka cigareta smanjuje tijek života za 24 sata.  Od pušenja najčešće stradaju pluća.  Pušenje je uzrok mnogih bolesti kao što su:  KOPB,RAK PLUĆA I DOJKE (i drugo)
  2. 2.  Mnogi osnovnoškolci u ranijoj dobi počinju se drogirati.  Kako droga funkcionira te tko ju i zbog čega konzumira???  Droga funkcionira tako da čovjeka umiri ili “opije”.  Najviše je nažalost konzumiraju osobe mlađe od 18 godina.
  3. 3.  Ona navodno “pomaže” da bi se riješio određeni stres.  Kao npr. Psihički problemi,napad emocija,prekid veze,u slučaju određenog straha,raznih halucinacija i dr.  Nažalost, mnogi ovisnici nisu niti svjesni kakvo zlo čine najprije sebi a onda i ljudima kojima su okruženi.
  4. 4.  Facebook je jedna od najvećih, a s tim i najopasnija društvena mreža na internetu.  Imati profil na takvoj mreži vrlo je ambiciozno za čovjeka bilo koje dobi.  Na takvim mrežama pojavljuju se mnoge nepoznate osobe koje traže osobne podatke osoba koje upoznaju takvim putem.
  5. 5.  U slučaju ovisnosti osobi svašta pada na pamet.  Pa tako i davanje osobnih podataka.  Takav pothvat često puta ima KOBAN svršetak!!!
  6. 6.  Ovisnike o shoppingu nazivamo ŠOPINGHOLIČARI.  Najčešći posjetitelji trgovačkih centara tj.  Šopingholičari većinom su žene.  Barem 96-97 %  Šopingholičari su u raznim šoping centrima skoro svaki dan.
  7. 7.  To je zato što šopingom se tješe,rješavaju se stresova i emocionalnih problema,ubijaju dosadu... › Drugim riječima sve terete, probleme i ostale životne težnje rješavaju šopingom.
  8. 8. HVALA NA GLEDANJU, NADAM SE DA VAM SE SVIDJELA PREZENTACIJA Matej Mlinarić 4.a

×