Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Klub mladih tehničara OŠ Borovje u 2016.

584 views

Published on

Što se radi u Klubu mladih tehničara u OŠ Borovje

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Klub mladih tehničara OŠ Borovje u 2016.

 1. 1. „Klub mladih tehničara“ - 2016./17. šk. god. Voditeljica: Silvana Pešut Vitasović, učiteljica tehničke kulture i informatike Program „Kluba mladih tehničara“ povezuje kreativnost kroz znanost, tehniku, tehnologiju, umjetnost i informatiku sa ciljem razvijanja učenika spremnih za buduće zapošljavanje. Različiti interesi učenika u našoj školi su pretočeni u konkretne aktivnosti u koje su ukljućeni učenici različite dobi od 10 do 14 godina. MODELARSKA GRUPA U sklopu kluba djeluje Modelarsko- maketarska grupa koja se bavi dizajnom , modeliranjem, obradom materijala i proizvodnjom. U našoj radionici nastaju modeli, makete, uporabne i ukrasne tehničke tvorevine od raznih materijala. U našoj radionici se njeguju i različiti obrti npr. uokviravanje slika...Naš gost u razredu gsp. Damir Maričić voditelj „Studia M“ je učenicima prezentirao kako se izrađuje „paspartu“ za umjetničke slike...
 2. 2. Naš rad je zabilježen u televizijskoj emisiji „Školski sat“ pod nazivom „Modelarstvo“ na HRT2.
 3. 3. Osim same izrade kroz kreativni rad naši učenici organiziraju i prodajne izložbe kojima se potiče i jača poduzetnički duh. Učenici su postavili dva štanda, jedan na sajmu „Jesen u Borovju“. Drugi štand je postavljen na „Božičnom sajmu“ sa kojeg su uspješno prodali sve proizvode!
 4. 4. Radionica „Vulkani“ je povezala izvannastavne aktivnosti turistička geografija i modelarstvo.
 5. 5. NOVE TEHNOLOGIJE ROBOTIČKA GRUPA Jedan od osnovnih načela rada Kluba mladih tehničara OŠ Borovje je povezivanje kreativnosti, inovativnosti i novih tehnologija. Zato surađujemo sa sličnim grupama, institutima i udrugama iz Hrvatske i svijeta. Croatian Makers projekt u suradnji sa Institutom za Razvoj i Inovativnost Mladih ( skraćeni naziv: IRIM) je omogučio široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u naš rad. Naši učenici su se uključili u CM Robo ligu. Svrha lige je ponajprije edukacijska, a tek potom natjecateljska. Naša Robotička grupa je omiljena i zanimljiva aktivnost koja okuplja mlade tehničare od 5. do 8. razreda. Naši robotičari su 8. u regiji! Starija ekipa na natjecanju: Noa Klarić, Mario Mrvčić, Karlo Furić- Glavić, Mirza Blagajčević
 6. 6. Mlađa ekipa: Ivan Dretar, Jakov Alilović, Veronika Bebić, Tomislav Kolarek
 7. 7. 3 D ISPIS I MODELIRANJE European and Croatian makers project „ A Chain of knowledge“ , „Lanac znanja“ PARTNERI U PROJEKTU: -FabLab udruga iz Zagreba koja je dio je međunarodnog udruženja FabLab organizacija za promicanje digitalne fabrikacije. -Srednja strukovna škola „Fausata Vrančić“ , Držićeva - Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Andrije kačića Miošića 25 3D ISPIS BIO- STANICA Radionica 3D ispisa stanica je nastala u korelaciji nastavnih predmeta biologija, tehnička kultura i informatika tijekom studenog 2016. U radionici je sudjelovalo 25 učenika od 5. Do 7. Razreda. Kada se udruže kreativnost, prirodoslovno i tehničko razmišljanje sa novim tehnologijama nastaje područje visokog naučnog potencijala. Možda je ovo put koji vodi inovacijama iz područja medicine i robotike, ili samo način da se vrijeme provedeno u školi učini atraktivnijim i zanimljivijim te da se motivira učenike za daljnji rad i napredak....Vrijeme će pokazati svoje! Modeliranje stanice pomoću SketchUp programa za crtanje ...prethodi ispisu na Ultimaker 3 D pisaču. Učenica 5. Razreda Stefani Dedić.
 8. 8. Ultimaker education challenge - OŠ Borovje je postala škola pionir u 3D ispisu u svijetu! NOVOST ! Projekt Alternativna mobilnost. Radi se o projektu kojeg fnancira Grad Zagreb a čiji cilj je među mlađom populacijom, budućim donosiocima odluka, promovirati alternativne vidove mobilnosti kako bi transformirali naše gradove u zdravije i ugodnije sredine za život. Uz Sindikat biciklista, na projektu sudjeluje i udruga Savez za željeznicu. Prezentaciju su održali volonteri Goran Lampelj i Martina Pekčec. U projekt su uključeni učenici 8. Razreda tijekom prosinca.
 9. 9. Integrirani prijevoz putnika - IPP  Integracija svih modova prometa (vlak, tramvaj, autobus, brod…) u jedinstveni prometni sustav  Uvođenje jedinstvenih prijevoznih karata (tarifna unija) 14.1.2017. Alternativna mobilnost 1  Učestali polasci i primjena taktnog voznog reda  Kvalitetno informiranje korisnika, promotivne akcije Integrirani prijevoz putnika – IPP Shema 14.1.2017. Alternativna mobilnost 11 PROMETNA KULTURA Od 2016. godine u OŠ Borovje djeluje Školska prometna jedinica u suglasnosti sa Policijskom upravom Zagrebačkom. Prometna kultura je obuhvatila prometno – preventivni odgoj, pravila prometa, poznavanje prometnih znakova i upravljanje biciklom te upravljanje prometom na zebri, a najvećim dijelom praktične vježbe se izvode na školskom igralištu.

×