Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Rancangan Pengajaran Harian kepelbagaian pelajar lampiran 3- soalan tafsiran

1,197 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Rancangan Pengajaran Harian kepelbagaian pelajar lampiran 3- soalan tafsiran

  1. 1. Lampiran 3 - Soalan TaksiranBertujuan - Mengesan pencapaian hasil pembelajaran1. Kognitif2. KBKK (menjana idea)3. Nilai ( kerjasama)4. Kemahiran sosial (being a good sporter)Hasil Pembelajaran Kognitif1. Tandakan √ pada klasifikasi sayur-sayuran yang betul dan X pada yang salah.(a) Sayuran berdaun (c) Sayuran jenis kacang i) Bayam √ i) Bendi X ii) Brokoli X ii) Kacang Botor √(b) Sayuran buah (d) Sayuiran jenis akar/ ubi i) Tomato √ i) Halia √ ii) Lobak merah X ii) Petola X2. Tandakan √ pada ciri makanan yang menunjukkan tanda kesegaran dan X pada ciriyang tidak segar Kangkung Timuni) Warna hijau cerah i) Warnanya kuning √ Xii) Batangnya ranggup √ ii) Keras buahnya √Hasil Pembelajaran KBKK (Menjana idea)
  2. 2. Tandakan √ atau X pada tingkahlaku eksplisit yang pelajar pamerkan menggambarkanKBKK- Menjana Idea1) Pelajar menghasilkan banyak idea dan kemungkinan baru2) Pelajar menghasilkan idea yang baru dan asli3) Pelajar menghasilkan idea luar biasa4) Pelajar mencipta idea yang bernilaiHasil Pembelajaran Nilai (Kerjasama)Tandakan √ atau X pada tingkahlaku eksplisit yang pelajar pamerkan menggambarkannilai kerjasama1) Pelajar mengadap antara mereka – mata bertentang mata2) Ada seorang yang mempengerusikan perbincangan3) Wujud giliran dalam menyampaikan pandangan4) Ada pelajar yang mencatat/ merekod di kertas5) Pelajar kelihatan menyampaikan pandangan dengan bantuan isyarat tanganHasil pembelajaran kemahiran sosial ( Being a good sporter )Tandakan √ atau X pada tingkahlaku eksplisit yang pelajar pamerkan menggambarkankemahiran sosial (being a good sporter)1) Bila ada pelajar bercakap atau sedang mengeluarkan idea, pelajar lain senyap2) Pelajar menjelaskan pandangan tanpa diperkecilkan atau diperlekehkan oleh pelajar lain3) Pelajar memberi cadangan membina terhadap idea orang lain4) Pelajar berkongsi beban dengan adil5) Pelajar menyelesaikan masalah dengan demokratik

×