Delltoidi

Ysni Ismaili
Ysni IsmailiMidfielder at FK Pelister
Delltoidi
a
a
b
b
- Trapezoidi
që ka dy
Çifte brinjë
fqinje të
barabarta.
• 1* Diagonalet e delltoidit janë normale
ndërmjet veti.
Njëra prej diagonaleve e përgjysmon tjetrën dhe
është simetralja e saj.
O
B
A
D
C
• 2* Të dy këndet e delltoidit, të formuara prej
të dy Çifteve të brinjëve jo të barabarta, janë
të barabarta.
• Të dy këndet e delltoidit, të formuara prej të
dy Çifteve të brinjëve jo të barabarta, i
përgjusmon diagonalet që I lidh kulmet e tyre.
• 3* Delltoidi është figurë simetrike
boshtore.
•Punoi: Ysni Ismaili
VII-5
1 of 6

Recommended

Trapezi barakrahasTrapezi barakrahas
Trapezi barakrahasYsni Ismaili
3.7K views6 slides
Teorema e talesitTeorema e talesit
Teorema e talesitYsni Ismaili
2.6K views16 slides
Trekendeshat mat. 9.3Trekendeshat mat. 9.3
Trekendeshat mat. 9.3Stiven Baci
20.5K views12 slides

More Related Content

More from Ysni Ismaili

Unioni evropianUnioni evropian
Unioni evropianYsni Ismaili
685 views2 slides
SkënderbeuSkënderbeu
SkënderbeuYsni Ismaili
1.8K views26 slides

More from Ysni Ismaili(12)

Unioni evropianUnioni evropian
Unioni evropian
Ysni Ismaili685 views
Kryengritja e razllovecitKryengritja e razllovecit
Kryengritja e razllovecit
Ysni Ismaili929 views
Krijimi i shtetit shqiptarKrijimi i shtetit shqiptar
Krijimi i shtetit shqiptar
Ysni Ismaili3.7K views
SkënderbeuSkënderbeu
Skënderbeu
Ysni Ismaili1.8K views
Rënia e shtetit romakRënia e shtetit romak
Rënia e shtetit romak
Ysni Ismaili1.2K views
Shteti i frankëveShteti i frankëve
Shteti i frankëve
Ysni Ismaili5.4K views
Properties of a parallelogramProperties of a parallelogram
Properties of a parallelogram
Ysni Ismaili11.7K views
Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2
Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2
Ysni Ismaili10K views
Simetria qendroreSimetria qendrore
Simetria qendrore
Ysni Ismaili8.6K views
Shumëzimi i numrave dhjetorëShumëzimi i numrave dhjetorë
Shumëzimi i numrave dhjetorë
Ysni Ismaili17.1K views
Llojet e paralelogrameveLlojet e paralelogrameve
Llojet e paralelogrameve
Ysni Ismaili2.4K views

Delltoidi

  • 2. a a b b - Trapezoidi që ka dy Çifte brinjë fqinje të barabarta.
  • 3. • 1* Diagonalet e delltoidit janë normale ndërmjet veti. Njëra prej diagonaleve e përgjysmon tjetrën dhe është simetralja e saj. O B A D C
  • 4. • 2* Të dy këndet e delltoidit, të formuara prej të dy Çifteve të brinjëve jo të barabarta, janë të barabarta. • Të dy këndet e delltoidit, të formuara prej të dy Çifteve të brinjëve jo të barabarta, i përgjusmon diagonalet që I lidh kulmet e tyre.
  • 5. • 3* Delltoidi është figurë simetrike boshtore.