Raport proiecte finantate_2012

230 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
230
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
38
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Raport proiecte finantate_2012

  1. 1. RAPORT ACORDARE DE FINANŢARE YouthBank Cluj Gestionat local de Fundaţia Comunitară Cluj și coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare, YouthBank Cluj este administrat de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani și urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond destinat proiectelor adresate comunităţii locale, implementate de liceeni. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare și management financiar. În cifre, etapa de strângere de fonduri a însumat un fond total de finanţare de 150.000 lei, la care partenerul naţional al programului, BCR, a venit cu matching-ul de 150.000 lei, din care au fost finanţate 10 proiecte, implementate de 58 de tineri clujeni, pregătiţi și instruiţi în cadrul programului în vederea implementării ideii de proiect. De asemenea, alături de cei 58 de tineri care fac parte din echipele de implementare a proiectelor, sunt implicaţi activ alţi aproximativ 50 de liceeni din judeţ. Aşadar, în acest an, echipa YouthBank Cluj, a decis să susţină financiar 10 iniţiative ale liceenilor din comunitatea locală din cele 24 de aplicaţii primite. Cele 10 proiecte câştigătoare au fost alese în urma unui proces complex de selecţie, care a înglobat 2 zile de preselecţie, o săptămână de feedback pentru proiecte, 3 zile de interviuri, 2 zile de selecţie cât şi o sesiune de feedback şi contestaţii finale ale proiectelor.
  2. 2. Cele 10 proiecte finantate sunt: Festivalul Naţional de Teatru "Viceversa" Suma solicitată: 3.000 RON Rezumatul proiectului: Încurajaţi de succesul primelor ediţii ale festivalului, când Sala Mare a Casei de Cultură a Municipiului Cluj - Napoca şi Sala IMAGO a Casei de Cultură a Studenţilor au fost pline până la refuz în fiecare oră de spectacol, trupa de teatru "VICEVERSA" intenţionează să organizeze a 4-a ediţia a Festivalului Naţional de Teatru "VICEVERSA" în perioada 13-16 mai 2012 avînd ca principal scop implicarea a cât mai mulţi tineri în activităţi teatrale. Festivalul urmează să se desfăşoare în două locaţii: Casa de cultură a Studenţilor Cluj- Napoca şi Casa de Cultură a Municipiului Cluj- Napoca. Ghibstock Suma solicitată: 3.000 RON Rezumatul proiectului: Pe parcursul a două zile, se va organiza a 3-a ediţie a festivalului liceului, “Ghistock”. Echipa “Impacţii” doreşte ca la acest eveniment caritabil liceenii din tot oraşul să îşi petreacă timpul relâxandu-se, participând la diferite activităţi educativ-recreative. Banii strânşi în urma festivalului se vor folosi pentru ajutorarea a 20 de copii din satul Caian (clasele 5-8) în prag de abandon şcolar, prin derularea unei serii de activităţi educative. Vals pentru caritate Suma solicitată: 2.325 RON Rezumatul proiectului:
  3. 3. Proiectul propus este adresat liceenilor și reprezintă o deschidere către societate, în special către comunitatea clujeană. Este vorba despre un bal de societate în scop caritabil care are ca obiective participarea elevilor la un eveniment nobil și elegant, care impune anumite cerințe, atât în privința ținutei, cât și a comportamentului. Mai exact, muzica va fi în tematica dansurilor de societate, valsul, tangoul și ritmurile latino fiind atracțiile principale, precum și prestația echipelor de dansatori profesioniști. Oportunitățile proiectului sunt dezvoltarea calităților antreprenoriale, șansa de a coordona acest proiect ca echipă independentă, fără implicarea directă a persoanelor adulte. Desfășurarea proiectuluui constă în promovarea acestuia și împarțirea sarcinilor corespunzător. Este un proiect original, specific, măsurabil și realizabil care promovează, atât muzica elegentă, cât și cele mai frumoase și răspândite stiluri de dans. Ținuta elevilor va fi obligatorie, elegantă și în temă. Banii obținuți de pe urma cutiei de donații și vânzării biletelor vor fi predați Liceului de copii cu deficiențe de vedere. Fără droguri! Aleg să trăiesc! Suma solicitată: 2.500 RON Rezumatul proiectului: Proiectul constă într-un concert în incinta liceului mai sus amintit, concert susţinut de către două trupe: Nimrod’s Weapon şi Grimus. Acest proiect are ca scop atenţionarea tinerilor asupra pericolelor produse de către consumul de droguri prin două mini discursuri, între concerte, susţinute de către unul din membrii fiecărei trupe. Totodată, proiectul mai cuprinde şi un concurs pentru elevii liceului de arte plastice, concurs care constă în creearea unui afiş, iar cel mai bun va câştiga un premiu în valoare de 100 RON. First Aid Digital Suma solicitată: 3.000 RON Rezumatul proiectului: First Aid Digital este un proiect naţional care îşi propune să mobilizeze tinerii artişti din toată ţara pentru a crea spot-uri având ca temă primul ajutor. Proiectul va începe cu un concurs de fotografie în care elevii vor trimite poze cu tema " Primul ajutor în caz de ... " pentru a fi selectaţi în următoarea etapă. Ajunşi la Cluj, aceştia vor lua parte la work-shopuri în cadrul cărora vor învăţa atât tehinici de lucru cu aparatele de filmat cât şi tehnici de prim ajutor. După terminarea work-shopurilor tinerii se vor împărţi în echipe şi vor filma un spot cu tema " Tehinici de prim ajutor ", cel mai bun spot urmând să fie premiat. După finalizarea proiectului, spot-urile vor fi distribuite în licee unde vor fi folosite ca material didactic pentru orele de dirigenţie. Lant uman pentru Raluca Suma solicitată: 3.000 RON Rezumatul proiectului:
  4. 4. Proiectul are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutarea Ralucăi Mihailescu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, suferindă de cancer limfatic. O echipă de elevi din CNER vor prezenta cazul Ralucăi unor firme, iar cele dornice să ajute şi să primească promovare vor transfera o sumă de bani în contul ei, iar în schimb vor primi promovare în cadrul "Lanţului uman". Lanţul uman va strânge cât mai mulţi clujeni care vor purta tricouri inscripţionate cu logourile firmelor participante, în timpul unui marş pe Bulevardul Eroilor. Once Upon a Fest Suma solicitată: 3.000 RON Rezumatul proiectului Proiectul îşi propune să promoveze valori culturale, prin organizarea unui festival cu elemente vintage, în Casa Matei Corvin din Piata Muzeului. Festivalul va cuprinde activităţi ce vor consta în expoziţii de fotografie şi pictura, stand-uri hand-made, ateliere de origami, codiţe împletite, cerc de lectură, piese de teatru, spectacole de dans, concerte folk, implicând astfel deopotrivă artişti din comunitate care vor avea ocazia să îşi expună munca, cât şi "devoratori de cultură", care vor participa la festival. Urban Adventure Fest Suma solicitată: 3.000 RON Rezumatul proiectului Proiectul are in vedere realizarea unui eveniment de o zi, creat de tineri pentru tineri, în scopul incurajării socializării în mod cât mai direct şi interactiv a elevilor de liceu, mai ales în afara mediului cu care sunt ei obişnuiţi sau nevoiţi să-şi petreacă timpul (scoală, casă, grup formal de prieteni). Activitatea de bază constă în organizarea unui concurs cu probe modulare între mai multe echipe de elevi proveniţi din licee diferite. Pentru aceasta se are în vedere stabilirea unui traseu complex, cu obstacole şi diferite probe recreativ/sportive foarte distractive, probe ce implică atât evoluţia elevilor pe echipe cât şi individual. Art Reborn Suma solicitată: 2.920 RON Rezumatul proiectului Proiectul “Art must reborn” are scopul de a le oferi tinerilor talente sansa de a se afirma in mai multe domenii: arte plastice, grafitteri,banduri de muzica, olari,etc. Proiectul va consta intr-un un festival de concerte cu “trupe de garaj”, un workshop pentru creatori de arta plastica(pictori, graferi, olari) si o expozitie cu vanzare a tuturor produselor. In urma acestor activitati, banii obtinuti din vanzarea de bilete la conert, tablouri, lucrari plastice si artistice vor fi donati unei fete bolnave de cancer intr-un stadiu terminal pe nume Raluca Mihailescu.
  5. 5. La mode aujourdʹ′hui Suma solicitată: 3.000 RON Rezumatul proiectului Proiectul “La mode aujourdʹ′hui” este un eveniment organizat in 2 seri si consta in realizarea unei expozitii foto, galerii de arta, a unui fashion show si a unui concert jazz . Iar banii stransi din biletul de intrare vor fi donati copiiilor dintr-un centru de copii. *** Fundaţia Comunitară Cluj Fundația Comunitară Cluj inspiră implicarea oamenilor. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung. Credem că fiecare clujean și companie cu interes local pot contribui la transformarea orașului în locul pe care il visăm. În perioada 2008-2010, am gestionat și oferit finanțări în valoare totală de peste 500.000 de lei, pentru 100 de proiecte în cadrul programelor noastre, respectiv pentru 42 de bursieri. Asociația pentru Relații Comunitare YouthBank s-a extins la nivel naţional începând cu anul şcolar 2009-2010, când alte cinci orașe din ţară au beneficiat în urma implementării programului: Alba Iulia, Bucureşti, Constanţa, Odorheiu Secuiesc, Timişoara, iar apoi s-au alăturat programului orașele Iași și Tîrgu Mureș. La finalul primilor doi ani de implementare la nivel naţional, YouthBank se poate lăuda cu: 125.000 lei mobilizaţi de cele 7 echipe din comunităţile lor, 225.000 acordaţi ca finanţare, 116 proiecte finanţate, 570 de tineri implicaţi în echipele de proiecte, 150 de liceeni membri YouthBank, 45 de licee și colegii implicate activ. Coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, YouthBank este un program care încurajează antreprenoriatul social, filantropia, iniţiativa civică și responsabilitatea tinerilor și oferă cadrul ideal pentru realizarea unei schimbări. Persoană de contact: Larisa Dragoș Coordonator program YouthBank Cluj T: +40-757-382.426 E: larisa.dragos@fundatiacomunitaracluj.ro www.cluj.youthbankromania.ro

×