Vodafone casebeschrijving

919 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
919
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
527
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Vodafone casebeschrijving

  1. 1. VodafoneSocial Insights, Social Strategy, Community & Conversations
  2. 2. Op het Vodafone eForum (Lithium) is informatie te vinden en te delen over smartphones, tablets, abonnementen, prepaid, apps, blox en nog veel meer mobiele oplossingen die Vodafone biedt.
  3. 3. Tijdens de eerste training die Your Social aan Vodafone heeft gegeven is vooral ingegaan op Community Management. Hoe komen strategie en doelstellingen tot stand en wie is dedoelgroep? Wat zijn rollen van een communitymanager? Hoe bereik en behoud je engagement met je members? Hoe ga je om met ‘lastige’ situaties? Ter afsluiting van dag 1 kregen de moderators die aanwezig waren een kennistoets en een opdracht mee.
  4. 4. Tijdens de tweede training staat het inzicht in Lithium centraal. Welke opties bevat hetVodafone eForum nog niet en kunnen interessant zijn? Welke metrics halen we uit het Customer Intelligence Center? Ook blikken we terug op de opdracht die in de tussentijd is voorbereid.
  5. 5. Behalve de twee Community Management Trainingen heeft Your Social Vodafone ookondersteund met Community Management Support. Wekelijks wordt een rapport opgestuurd met bevindingen uit de praktijk en moderation tips & tricks.
  6. 6. Your Social beoordeelt alle community activiteiten en bekijkt wat er verder mogelijk is binnen het eForum. We doen niet alleen suggesties, maar geven de moderators en communitymanagers ook advies.
  7. 7. Meer informatie over de Vodafone case?shigeo@yoursocial.eu of tamara@yoursocial.eu

×