Drama sunda 6 orang

43,101 views

Published on

0 Comments
6 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
43,101
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
111
Actions
Shares
0
Downloads
266
Comments
0
Likes
6
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Drama sunda 6 orang

  1. 1. Sajumlah siswa kaluar ti ruang kelas pikeun balik.Jony sarta Johan saterusna balik kaimah unggal di mana manehna nyaéta tatangga. hafis henteukuat pikeun nahan rasa hayang piceun cai leutik saterusna manéhna piceun cai leutik dihalamansakola di mana didinya aya hiji tangkal badag.Johan: Jon kuring piceun cai tiheula ok, geus kebelet pisan yeuh!Jony: Enya sok. burukeun. Engké bisa telat dugi ka imah!Johan: Ok, teu lila bet.saterusna Jony nempo hiji hal dihandap tangkal badag dideukeut halaman.Jony: Naon nyah éta? Jigana lain barang berharga?!Henteu lila saterusna Johan nyusul Jony!Johan: Naon éta? Dompet. Dompet saha kitu ? Di mana manéh manggihna? Iraha manéhmanggihna? Boa-boa manéh teu bener yeuh?!Jony: Ngaco ah manéh. Nanya anu bener atuh. Kuring nemu dompet ieu, teu apal saha nubogana da teu acan di buka.Johan: Enya ntos burukeun buka!Jony: Enya atuh!Jony sarta Johan: Wow.. Loba pisan duitna!Jony: Aya kartu identitasna!Johan: Bener, jigana KTP nu boga ieu dompet.Jony: Imah yeuh jelema deket bet, bikeun yuk!Johan: Keur naon kudu dibalikeun ka jelemana urang nu manggihanna.Atos wae, mendingurang bikeun waé tuh duitna.
  2. 2. Jony: Teu daék ah, dosa nyaho.Johan: Enya saha titah manéhna murageun eta dompetJony: Lamun manéh maksa, enya enggeus yuk urang bikeun ku duaanTuluy maranéhanana duaan balik. Selang 2 jam saterusna Johan ulin kaimah Jony guna ngajakJony ulin.Johan: Jony, Jony yuk cuang arulin!Nia: Éh maneh Johan! Mangga lebet! Jony di titah deui ku emana ngerjakeun heula pr ,kakarakaci ulin!Johan: nya nuhunNia: Johan rek nguinum naon? Teteh jieunkeunJohan: wios teh teu kedah.Nia: Teu kaci kitu atuh Han. Hayu rek nginum naon?Johan: Saayana waé lah teh!Nia:antosan sakedap nya?Saterusna munculah emana Jony.Wati: Éh Johan,tos lami?Johan:nembe pisan bi!. Abdi bade ngajak jony ameng?Wati:mangga. Daék nya ngajak Jony ulin?Johan:nya bi.bi johan wios naros teu?Wati:mangga,bade naros naon?Johan: ari jony naha ngerjakeun prna ti ayeuna,pan ke ge peuting bisa sanes?
  3. 3. Wati: Lamun engké peuting mah jony sok langsung sare.Johan: Kitu enya bi. Enya tos we Johan antosan waéWati: muhun di antosan waé, sakedap deui ogé réngsé.Nia: ieu Han mangga di leueut minumna.Johan:nya teh nuhun.Nia:ma pan ayeuna aya jadwal arisan?Wati: ekh nya,ma poho. Nya atuh ema langsung mangkatnya.Jony: Enya masaterusnaJohan: Jony lila pisan enya, padahal lamun urang pasti tereh ngerjakeun pr nu kitu mahJony: punteun Han, lila nunggu enya?Johan:mhun tos lami , titadi nungguin manéh.Mereke duaan saterusna diuk dihareup imah sarta keur membagi-bagikan duit hasil penemuandompet dihalam sakola tadi beurang.Johan: Gancang, bet lila pisan!Jony: Duitna aya 200 rébu. Manéh 100 rébu, kuring 100 rébu.Henteu lila berselang Lukman datang kaimah Jony. (réncang deukeut lanceukna Jony)Lukman: Hi Jony/Johan. Deui dina keur naon? Biasana maranéh ulin diluar, tumben dina nongoldi dieu. Han/Jon naon éta? Duit saha bet loba?Johan: Enya duit urang atuh a, manya nyokot duit baturLukman: Ah, mustahil. Maranéh pan masihbudak keneh, manya boga duit saloba éta. Kuringtanya the Nia Enya.
  4. 4. Jony: Sabenerna ieu lain duit urang Mas, urang nemu dijalan.Lukman: Bet teu dibalikeun atuh ?Jony: Kuring tos mikir kitu Mas, tapi Johan anu ngotot ngajak ngebagi duit ieu.Lukman: Coba Mas liat alamat nu boganaJony: Tadi maksud Jony daék balikeun ka nu bogana mas. Tapi Johan ngahuleng.Lukman: Teu kaci kitu atuh , éta namina ngajabél hak baturari kitu mah, tong sok kitu boabutuheun jelma nu murag dompetna.Jony: Kuring ntos ngomong ka Johan, tapi manéhnana masih ngototLukman: Enya ntos, leuheung maranéh balikeun ayeuna ka nu bogana.Johan: hampura mas, kuring emang salah.Jony: Hayu urang balikeun dompet ieu!Maranéhanana duaan saterusna indit kaimah nu boga dompet kasebut jeung maksud pikeunmulangkeunana.Johan: wilujeung sonten?Rony:sonten . Saha nya?Johan: Hampura, ieu bener imahna Rony?Rony: Bener, aya anu bisa dibantuan? Maranéh saha enya?Jony: arurang duaan datang kadieu jeung tujuan pikeun mulangkeun dompet anu tadi beurangarurang manggihan dihalaman sakola.Rony: manggihan dompet? Sakeudeung enya, kuring tempo tiheula. Manggaka leubet!Rony asup ka kamar sarta mengecek dompet tesebut, samentara Jony sarta Johan masih ayadiruang sémah.
  5. 5. Rony: Bener, ieu memang dompet kuring. Haturnuhun seuer enya geus daék mulangkeundompet kuring anu maranéh temuakeun. Maranéh alus pisanJohan: Éta memang geus jadi kawajiban arurang pikeun mulangkeun hiji hal anu jadi hak batur.Jony: BenerRony: Duuh.. hatur nuhun pisan nyaJony sarta Johan: mangga mangga

×