Brochure Turkooislaan 61 te utrecht

578 views

Published on

ONDER DE GROENE HEMEL, IN HET BLAUWE BOS…

Turkoois is een blauwgroen mineraal en dat is veelbelovend! De naam past namelijk perfect bij de groene wijk waarin de Turkooislaan gelegen is en tja, met een beetje geluk kleurt de hemel er natuurlijk strakblauw! Niets zo wisselvallig als het Hollandse weer echter, niets zo zeker als het feit dat dit heerlijke appartement binnenkort van jou kan zijn!?
De Turkooislaan ligt in de wijk Tolsteeg die in de jaren ’50 is aangelegd naar een ontwerp van de bekende architect Rietveld.
Ben je op zoek naar ruimte, rust en groen maar wil je tegelijkertijd centraal wonen in een levendige stad, dan is deze grotendeels gerenoveerde woning iets voor jou! Je kunt er zo in; de badkamer kan als enige nog wel wat extra aandacht gebruiken.
De puien van het gebouw zijn gerenoveerd en dragen nu isolatieglas. De luxe keuken is nieuw en is voorzien van de nodige inbouwapparatuur, zoals een koelkast, 4-pits gaskooktoestel, afzuigkap, oven en vaatwasser.
Voorheen bestond dit appartement op de derde verdieping uit vijf kamers maar nu zijn dat er vier, waaronder een grote woonkamer. De berging bevindt zich op de begane grond.

Het is natuurlijk erg fijn om na een drukke dag in je eigen rustige woonomgeving thuis te komen maar dat wordt extra aantrekkelijk wanneer je je benen kunt strekken op je persoonlijke balkon op het zuiden of zelfs in de gemeenschappelijke achtertuin!
Kom je met de auto dan is gratis parkeren geen probleem in de directe omgeving van je huis en ga je er op uit dan zit je binnen de kortste keren op de ring rond Utrecht, de diverse uitvalswegen of in de bus richting De Uithof, het centrum van Utrecht of verder weg.
Voor winkels in de buurt loop je naar het recent gemoderniseerde Smaragdplein maar ook het bekende Ledig Erf nabij het centrum, bereik je in 5 minuten. Een gezellig soort plein waar leuke mensen in leuke kroegjes elkaar ontmoeten voor een drankje en een hapje.

Het complex aan de Turkooislaan heeft een actieve Vereniging van Eigenaren; de servicekosten bedragen € 102,- per maand.

Ben jij op zoek naar een onderhoudsvrij maar centraal en groen gelegen appartement in een fonkelende omgeving? Dan kan een match met jouw stralende persoonlijkheid niet lang uitblijven!?

Indeling
Begane grond: Centrale entree, hal, via de trapopgang bereikt u de derde verdieping.

Derde verdieping: Entree, hal met toiletruimte, ruime woonkamer (5,95 m. x 3,46 m.), luxe woonkeuken (3,45 m. x 3,40 m.) voorzien van inbouwapparatuur en toegang tot het balkon (op het zuiden), slaapkamer, studeerkamer, badkamer met douche en vaste wastafel.

Kenmerken:
Type woning: Appartement
Bouwjaar: 1960
Woonoppervlakte: 70 m²
Aantal kamers: 4
Servicekosten: € 102,-- per maand

Bijzonderheden:
- Balkon op het zuiden
- Nieuwe puien voorzien van isolatieglas
- Ruim appartement (v/h 5 kamers)
- 5 minuten van het centrum van de stad gelegen
- Op loopafstand van het gemoderniseerde winkelcentrum Smaragdplein
- Actieve en gezonde VVE

Binnen kijken?
Bel 030-2766289 voor een bezichtiging of bel René Hoksbergen voor meer informatie over deze woning op 06-50641697.

Published in: Real Estate
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
578
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Brochure Turkooislaan 61 te utrecht

 1. 1. Onder de groene hemel, in het blauwe bos... Turkooislaan 61, 3523 GK Utrecht Vraagprijs € 182.000,- kosten koperWoningadviseurs T 030-2766289Dijnselburgerlaan 7-9 F 084-8390622Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nl
 2. 2. Turkooislaan 61, UTRECHTTurkoois is een blauwgroen mineraal en dat is veelbelovend! De naam past namelijkperfect bij de groene wijk waarin de Turkooislaan gelegen is en tja, met een beetje gelukkleurt de hemel er natuurlijk strakblauw! Niets zo wisselvallig als het Hollandse weerechter, niets zo zeker als het feit dat dit heerlijke appartement binnenkort van jou kan zijn!?De Turkooislaan ligt in de wijk Tolsteeg die in de jaren ’50 is aangelegd naar een ontwerpvan de bekende architect Rietveld.Ben je op zoek naar ruimte, rust en groen maar wil je tegelijkertijd centraal wonen in eenlevendige stad, dan is deze grotendeels gerenoveerde woning iets voor jou! Je kunt er zo in;de badkamer kan als enige nog wel wat extra aandacht gebruiken.De puien van het gebouw zijn gerenoveerd en dragen nu isolatieglas. De luxe keuken is nieuw en is voorzien van de nodigeinbouwapparatuur, zoals een koelkast, 4-pits gaskooktoestel, afzuigkap, oven en vaatwasser.Voorheen bestond dit appartement op de derde verdieping uit vijf kamers maar nu zijn dat er vier, waaronder een grotewoonkamer. De berging bevindt zich op de begane grond.Het is natuurlijk erg jn om na een drukke dag in je eigen rustige woonomgeving thuis te komen maar dat wordt extraaantrekkelijk wanneer je je benen kunt strekken op je persoonlijke balkon op het zuiden of zelfs in de gemeenschappelijkeachtertuin!Kom je met de auto dan is gratis parkeren geen probleem in de directe omgeving van je huis en ga je er op uit dan zit jebinnen de kortste keren op de ring rond Utrecht, de diverse uitvalswegen of in de bus richting De Uithof, het centrum vanUtrecht of verder weg.Voor winkels in de buurt loop je naar het recent gemoderniseerde Smaragdplein maar ook het bekende Ledig Erf nabij hetcentrum, bereik je in 5 minuten. Een gezellig soort plein waar leuke mensen in leuke kroegjes elkaar ontmoeten voor eendrankje en een hapje.Het complex aan de Turkooislaan heeft een actieve Vereniging van Eigenaren; de servicekosten bedragen € 102,- per maand.Ben jij op zoek naar een onderhoudsvrij maar centraal en groen gelegen appartement in een fonkelende omgeving? Dan kaneen match met jouw stralende persoonlijkheid niet lang uitblijven!?Kenmerken:TType woning: AppartementBouwjaar: 1960Woonoppervlakte: 70 m²Aantal kamers: 4Servicekosten: € 102,-- per maandBijzonderheden:- Balkon op het zuiden- Nieuwe puien voorzien van isolatieglas- Ruim appartement (v/h 5 kamers)- 5 minuten van het centrum van de stad gelegen- Op loopafstand van het gemoderniseerde winkelcentrum Smaragdplein- Actieve en gezonde VVEAanvaarding: in overlegVraagprijs: € 182.000,- k.k. Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 3. 3. Turkooislaan 61, UTRECHTEen kijkje nemen in deze woning?Bel 030-2766289Mail welkom@woningadviseurs.nlRechtstreeks contact met makelaar René Hoksbergen over deze woning?Bel 06-50641697Mail rene@woningadviseurs.nl Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 4. 4. Turkooislaan 61, UTRECHTBegane grond:Centrale entree, hal, via de trapopgang bereik je de derde verdieping.Derde verdieping: Entree, hal met toiletruimte, ruime woonkamer (5,95 m. x 3,46 m.), luxe woonkeuken (3,45 m. x 3,40m.) voorzien van inbouwapparatuur en toegang tot het balkon (op het zuiden), slaapkamer, studeerkamer, badkamermet douche en vaste wastafel.De plattegronden zijn ter indicatie en geproduceerd voor promotionele doeleinden. De maatvoering kan afwijken van dewerkelijkheid en de gestelde nauwkeurigheid van NEN2580. Aan de plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend. Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 5. 5. Turkooislaan 61, UTRECHT Woonkamer WoonkamerWoningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 6. 6. Turkooislaan 61, UTRECHT Eetkamer KeukenWoningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 7. 7. Turkooislaan 61, UTRECHT Keuken KeukenWoningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 8. 8. Turkooislaan 61, UTRECHT Slaapkamer StudeerkamerWoningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 9. 9. Turkooislaan 61, UTRECHT Badkamer BalkonWoningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 10. 10. Turkooislaan 61, UTRECHT VoorzijdeWoningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 11. 11. Turkooislaan 61, UTRECHTUtrechtDe Gemeente Utrecht is de hoofdstad van provincie Utrecht. Utrecht is de vierde stad van Nederland naar inwonerstal. Erwonen ongeveer 306.700 mensen De stad bevindt zich in de Randstad en is centraal gelegen op een knooppunt vanweg-,spoor- en waterwegen, waardoor het een toonaangevende beurzen- en conferentiestad is. Utrecht is een van de oudstesteden van Nederland met een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn ondermeer de werven en de de Domtoren, waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent. Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 12. 12. Turkooislaan 61, UTRECHTWoningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 13. 13. Turkooislaan 61, UTRECHTVoor de onderstaande zaken -ongeacht of ze roerend dan wel onroerend zijn- geldt dat ze soms wel en soms nietin de woning achterblijven. Hieronder staat aangegeven wat in deze situatie het geval is. blijft gaat kan niet van achter mee worden/is *) toe- ZAKEN over- passing genomen tuinaanleg / (sier-)bestrating/beplanting/erfafscheiding ! ! ! " buitenverlichting ! ! ! " tuinhuisje/buitenberging ! ! ! " broeikas ! ! ! " vlaggenmast ! ! ! " voet droogmolen ! ! ! " antenne ! ! ! " brievenbus " ! ! ! (voordeur)bel " ! ! ! veiligheidssloten " ! ! ! alarminstallatie ! ! ! " rolluiken/zonwering buiten ! ! ! " zonwering binnen ! ! ! " gordijnrails ! ! " ! gordijnen ! ! " ! vitrages ! ! ! " losse horren/rolhorren " ! ! ! rolgordijnen ! ! ! " vloerbedekking/linoleum ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " parketvloer/kurkvloer " ! ! ! warmwatervoorziening, te weten ! ! ! " Warmwatervoorziening, te weten: combiketel " ! ! ! c.v. met toebehoren " ! ! ! klokthermostaat " ! ! ! ! ! ! " (voorzet)open haard met toebehoren, te weten: (Voorzet) openhaard met toebehoren " ! ! ! ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 14. 14. Turkooislaan 61, UTRECHT blijft gaat kan niet van achter mee worden/is *) toe-ZAKEN over- passing genomenkachels " ! ! !isolatievoorzieningen (voorzetramen,radiatorfolie etc.) te weten: ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! "keukenblok met bovenkasten inclusief verlichting " ! ! !keuken (inbouw)apparatuur, te weten:Keueken (inbouw) apparatuur " ! ! ! ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! "inbouwverlichting/dimmers, te weten:Overige verlichting ! ! " ! ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! "opbouwverlichting, te weten: ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! "losse kasten ! ! " ! ! ! ! "spiegelwanden ! ! ! "boeken-, legplanken ! ! " !wastafels met accessoires " ! ! !toiletaccessoires (toiletrolhouder, toiletbril, spiegel etc.) " ! ! ! ! ! ! " ! ! ! "badkameraccessoires (planchet, spiegel, kranen douchescherm etc.) " ! ! !sauna met toebehoren, te weten: ! ! ! " ! ! ! "veiligheidsschakelaar ! ! ! "(huis)telefoontoestellen ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! "zaken die geen eigendom van de verkoper zijn maar waarvaneventuele leasecontracten, huurkoopcontracten of huurcontracten zijnover te nemen (keukens, open haarden, c.v.-ketels, boilers, geisers): ! ! ! " ! ! ! " ! ! ! " Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 15. 15. Turkooislaan 61, UTRECHTDe tien meest gestelde vragenVanaf het moment dat uw interesse gewekt wordt in een woning tot het moment waarop u het contract van uw nieuwehuis tekent, loopt u tegen allerlei vragen aan. Niet zo vreemd, want een huis kopen doet u niet elke dag. En NVMmakelaar Woningadviseurs doet dat wel, daarom kunnen we u op de meeste vragen snel een goed antwoord geven.Hieronder beantwoorden we de 10 meest gestelde vragen zodat u weet waar u staat wanneer u op zoek gaat naar uwnieuwe huis. 1. Wanneer ben ik in onderhandeling? 2. Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt? 3. Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen? 4. Kan de verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling verhogen? 5. Hoe komt de koop tot stand? 6. Mag een makelaar van de NVM tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen? 7. Mag een makelaar van de NVM een belachelijk hoge prijs vragen voor een woning? 8. Wat is een optie? 9. Moet een makelaar als eerste met mij in onderhandeling gaan als ik de eerste ben die belt voor een bezichtiging of als ik als eerste een bod uitbreng? 10. Zit de makelaarscourtage in de ‘kosten koper’?1. Wanneer ben ik in onderhandeling?U bent pas in onderhandeling als de verkopende partij reageert op uw bod door een tegenbod te doen. U bent echternog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken.2. Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?Ja, dat mag. Een onderhandeling hoeft namelijk nog niet tot een verkoop te leiden. Bovendien kan het zijn dat deverkoper graag wil weten of er meer belangstelling is. Overigens mag ook met meer dan één gegadigde tegelijkworden onderhandeld. Een NVM-makelaar moet dit wel duidelijk melden.Vaak zal de verkopende NVM-makelaar aan belangstellenden vertellen dat een pand, zoals dat heet, ‘onder bod’ is.Als belangstellende mag u dan wel een bod uitbrengen, maar de makelaar mag dan pas met u in onderhandelingtreden als de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De NVM-makelaar doet geenmededelingen over de hoogte van biedingen. Dit zou namelijk overbieden kunnen uitlokken.3. Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?Nee. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs moet worden gezien als een uitnodiging tot het doen van eenbod. Ook als u de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus nog beslissen of hij uw bod aanvaardt of niet, of dat hij zijnmakelaar een tegenbod laat doen.4. Kan de verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling verhogen?Ja, de verkoper kan besluiten de vraagprijs te verhogen of te verlagen. Daarnaast kunt u als potentiële koper echterook besluiten om tijdens de onderhandelingen uw bod weer te verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenboddoet, vervalt namelijk uw eerder gedane bod.5. Hoe komt de koop tot stand?Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken (zoals de prijs, de opleveringsdatum en deontbindende voorwaarden), legt de verkopende makelaar de afspraken schriftelijk vast in een koopakte. Ontbindendevoorwaarden zijn hierin een belangrijk onderwerp. U krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde.Wilt u bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde voor de financiering, dan moet u dit melden bij het uitbrengen van uwbod. Het is dan ook belangrijk dat de partijen het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaardenvoordat de koopakte wordt opgemaakt.Zodra beide partijen de koopakte hebben ondertekend en de koper een afschrift van deze akte heeft ontvangen,treedt voor u als particuliere koper de wettelijke bedenktijd van drie dagen in werking. Binnen deze tijd kunt u alskoper alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andereontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan zal op de afgesproken opleveringsdatum de overdrachtplaatsvinden bij de notaris.6. Mag een makelaar van de NVM tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen?Ja, dat mag. Soms zijn er zo veel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalenis wie de beste koper is. In dat geval kan de verkopende makelaar - in overleg met de verkoper - besluiten de lopendeonderhandelingen af te breken en de biedprocedure te wijzigen om vervolgens te kiezen voor bijvoorbeeld eeninschrijvingsprocedure. Hierbij hebben alle bieders een gelijke kans om het hoogste bod uit te brengen. Alvorens hetsysteem te wijzigen, dient de makelaar uiteraard eerst de eventueel gedane toezeggingen na te komen.7. Mag een makelaar van de NVM een belachelijk hoge prijs vragen voor een woning?De verkoper bepaalt in overleg met zijn NVM-makelaar waarvoor hij zijn woning verkoopt. De koper kan Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 16. 16. Turkooislaan 61, UTRECHTonderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist.8. Wat is een optie?Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst meteen andere partij te sluiten. Partijen zijn het dan wel eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgtbijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie nog wel gebruikelijk.Bij het aankopen van een bestaande woning niet. Het begrip ‘optie’ wordt daarbij vaak ten onrechte gebruikt. Danheeft het de betekenis van bepaalde toezeggingen die een verkopende NVM-makelaar kan doen aan eenbelangstellende koper tijdens het onderhandelingsproces. Zo’n toezegging kan bijvoorbeeld inhouden dat eenbelangstellende koper een paar dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. De makelaar van de NVM zal in detussentijd proberen niet met een andere partij in onderhandeling te gaan. De belangstellende koper kan deze tijdgebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de gebruiksmogelijkheden van de woning. Een optiekunt u niet eisen; de verkoper en de verkopende NVM-makelaar beslissen zelf of er in een onderhandelingsprocesbepaalde toezeggingen worden gedaan.9. Moet een makelaar als eerste met mij in onderhandeling gaan als ik de eerste ben die belt voor eenbezichtiging of als ik als eerste een bod uitbreng?Nee. De verkopende makelaar bepaalt samen met de verkoper de verkoopprocedure. Hij heeft wel de plicht udaarover te informeren. Hebt u serieus belangstelling, vraag de makelaar dan wat uw positie is. Dat kan teleurstellingvoorkomen.10. Zit de makelaarscourtage in de ‘kosten koper’?Nee. Onder ‘kosten koper’ vallen de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn deoverdrachtsbelasting (6%), de notariskosten voor het opmaken van de leveringsakte en de kosten voor het inschrijvendaarvan in de registers. Daarnaast dient de koper rekening te houden met de (notaris)kosten voor de opmaak eninschrijving van de hypotheekakte. Heeft de verkopende partij een aankoop makelaar ingeschakeld om de woning teverkopen, dan komen de kosten hiervan voor zijn rekening. De verkopende makelaar is immers belangenbehartigervan de verkoper en niet van u als koper. Om deze reden is het doorgaans ook verstandig om zelf een aankoop-makelaar van de NVM in te schakelen. De makelaarscourtage voor een aankopende makelaar komt voor rekeningvan de koper.AANKOOP-MAKELAAR: de tien meest gestelde vragen 1. Wat bespaar ik als ik een huis koop met behulp van een eigen aankoopmakelaar? 2. Bezichtigen kan ik zelf, maar kan ik een makelaar inschakelen die voor mij onderhandelt? 3. Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen? 4. Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering van mijn woning? 5. Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren? 6. Kan ik mijn aankoopmakelaar inschakelen voor de aankoop van een huis dat niet te koop staat bij een NVM- makelaar? 7. Kan ik een eerste bezichtiging alleen doen? 8. Als er een verkoopmakelaar is, heb ik dan toch een aankoop makelaar nodig? 9. Kan mijn aankoopmakelaar ook de hypotheek regelen? 10. Wat doet de aankoopmakelaar nog meer1. Wat bespaar ik als ik een huis koop met behulp van een eigen aankoopmakelaar?Door deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart een aankoopmakelaar voor u duizenden euro’s, maar ook veeltijd en problemen. De kosten van een eigen makelaar verdient u terug in: * een lagere koopprijs dan uzelf zou kunnen realiseren * inzicht in de waarde van de woning * essentiële informatie over de woning, zoals: erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars, bouwkundige staat(moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd, onder welke voorwaarden en met welke omschrijving),bestemmingsplan e.d. * het op het juiste moment in de onderhandelingen naar voren brengen van de voorwaarden van de koop,overname roerende zaken, transportdatum etc. * tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken.2. Bezichtigen kan ik zelf, maar kan ik een makelaar inschakelen die voor mij onderhandelt?In overleg met uw aankoopmakelaar zal dit zeker tot de mogelijkheden behoren. Op het moment dat u uw toekomstigehuis heeft gevonden, zal uw makelaar de woning gaan opnemen en u informeren en adviseren over de belangrijkeaspecten. Vanaf dat moment kan uw makelaar het aankooptraject oppakken en begeleiden.3. Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?Het inschakelen van een aankoopmakelaar is meestal op basis van no cure no pay. Als er uiteindelijk geen Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl
 17. 17. Turkooislaan 61, UTRECHTkoopovereenkomst wordt gesloten, rekent u er in principe niets over af. Overleg als u een aankoopmakelaarinschakelt over het tijdstip van betaling. De meeste makelaars zullen met u afrekenen op de datum dat u eigenaar vande woning wordt. Werkelijk gemaakte kosten (bijvoorbeeld van een bouwkundige keuring) worden uiteraard wel directin rekening gebracht.4. Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering van mijn woning?Nee, de taxatie voor de financiering dient te geschieden door een makelaar/taxateur die onafhankelijk is, dus eenmakelaar die niet betrokken is geweest bij de aan- of verkoop van de woning. U kunt natuurlijk wel uwaankoopmakelaar vragen om een taxatie te regelen.5. Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren?Ja, dat is mogelijk (Deze kosten zijn echter niet aftrekbaar). De hoogte van het te verstrekken hypotheekbedrag dientuiteraard wel toereikend te zijn.6. Kan ik mijn aankoopmakelaar inschakelen voor de aankoop van een huis dat niet te koop staat bij een NVM-makelaar?Ja, dat kan. Bij iedere woning die te koop wordt aangeboden, kan een aankoopmakelaar voor u bemiddelen.7. Kan ik een eerste bezichtiging alleen doen?Natuurlijk kan dat. De eerste indruk is belangrijk. Als het huis u bevalt, belt u met een NVM-aankoopmakelaar om eenafspraak te maken voor een tweede bezichtiging. Uw aankoopmakelaar bezichtigt het pand dan met u en met deverkopende makelaar. Vervolgens bespreekt uw aankoopmakelaar alles met betrekking tot het pand met u en bepaaltu gezamenlijk het te volgen traject.8. Als er een verkoopmakelaar is, heb ik dan toch een aankoop makelaar nodig?De makelaar die de woning in de verkoop heeft, behartigt de belangen van de verkoper. Hij of zij mag u dus niethelpen bij het te volgen onderhandelingstraject. U doet er goed aan om zelf een aankoopmakelaar in te schakelen.Uw aankoopmakelaar is een deskundige, heeft kennis van de plaatselijke markt en het belangrijkste: hij behartigt úwbelangen. Ondanks de informatieplicht van de verkopende partij, heeft de koper ook een onderzoeksplicht. Uwaankoopmakelaar kan u daar nader over informeren.9. Kan mijn aankoopmakelaar ook de hypotheek regelen?Uw aankoopmakelaar is (meestal) geen hypotheekadviseur, maar kan –indien u dat wenst- wel een afspraak voor umaken met een deskundige hypotheekadviseur.10. Wat doet de aankoopmakelaar nog meer?Op de dag van de overdracht (transport bij de notaris) zal uw aankoopmakelaar regelen dat u samen met hem of haaruw nieuwe huis kunt inspecteren. Is deze inspectie niet in orde dan zal uw aankoopmakelaar actie ondernemenvoordat de akte wordt getekend bij de notaris. Meestal worden tijdens deze inspectie ook de meterstanden voor gas,licht en water opgenomen en meldt uw aankoopmakelaar u aan bij de nutsbedrijven.Zijn er problemen nadat u de sleutel van uw nieuwe huis heeft ontvangen, dan kunt u altijd terecht bij uwaankoopmakelaar. Indien nodig zal hij of zij contact opnemen met de verkoper (via de verkopend makelaar) en deproblemen voor u trachten op te lossen. Woningadviseurs - 030-2766289 - http://woningadviseurs.nl

×