Brochure nieuwe herengracht 129 in Amsterdam

902 views

Published on

I AM … STERDAM!


De Plantagebuurt aan de oostzijde van onze fraaie hoofdstad is een van de mooiste buurten van Amsterdam. Je vindt er een keur aan musea, roemrijke theaters, de Hortus Botanicus, Artis en veel gezellige kroegen en restaurants. Kortom: een omgeving waar je graag deel van uitmaakt!

Lang had de eind 17e eeuw ontstane, en toen nog vooral drassige Plantage de reputatie van ‘liederlijk lusthof’ waar vooral illegale tapperijen hun deuren openden. Daar kwam langzaam verandering in toen er steeds meer mensen gingen wonen. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog was het uitgegroeid tot de groene uitgaansbuurt die het nu nog steeds is.

Toen in de 17e eeuw de laatste uitbreiding van de Herengracht werd aangelegd ten oosten van de Amstel, ontstond de Nieuwe Herengracht. Anno 2013 nog steeds een gewilde plek om te wonen, zeker gezien het vrije uitzicht op zowel de gracht als op het prachtige Wertheimpark. De woning op nummer 129 is een degelijk pand dat grotendeels is gerenoveerd in 1997. Een licht pand vooral, met vrijwel overal dubbel glas en in 2008 volledig opnieuw geschilderd buitenhoutwerk met 10 jaar garantie.

Het strak witte pand stamt uit 1903; hiervan zijn in de voorkamer nog originele onderdelen in glas in lood terug te vinden. Niet alleen daarom is dit een bijzonder aantrekkelijk pand: het huis biedt ook fantastische mogelijkheden om dubbel te gaan bewonen of om bijvoorbeeld de au pair van een geweldige eigen plek te voorzien.

Wanneer je het pand betreedt, stap je in de ruimte waar vroeger twee bergingen maar nu een berging aan de ene kant en een kantoorruimte aan de andere kant zijn gevestigd. Een typische Amsterdamse trapopgang leidt je vervolgens naar de eerste verdieping. Daar tref je de eerste woning, of eigenlijk maisonnette aan, met een lekkere living aan de voorzijde en de eetkamer achter. De basis van deze kamers wordt gevormd door een fraaie eikenhouten vloer. In het verlengde van de eetkamer ligt de dichte keuken die voorzien is van verschillende inbouwapparatuur. Vervolgens kom je bij de was- en stookruimte waar ook het toilet is gesitueerd. Aan het einde van de prachtige lichte gang stap je op het ruime dakterras waar je op elk moment van de dag in de volle zon kan genieten, van ontbijt tot borrel, dessert. De vlonders van dit terras zijn in 2013 vervangen dus voorlopig zit je daar weer goed! Naast de keuken leidt een trap je naar het souterrain met daar de masterbedroom met inloopkast en toegang tot een buitenplaatsje. Ook de kinderslaapkamer, de werkkamer en de in zwart/wit uitgevoerde badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en toilet vind je hier.

De tweede verdieping van dit fraaie grachtenpand is permanent verhuurd. De bewoner heeft er een kamer-en-suite, een eenvoudige keuken, een eenvoudige badkamer met douche en toilet en een slaapkamer. Dit appartement wordt verwarmd met gaskachels en krijgt warm water via een geiser.


De maisonnette op de derde verdieping is momenteel tijdelijk verhu

Published in: Real Estate
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Brochure nieuwe herengracht 129 in Amsterdam

 1. 1. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlI AM … STERDAM!Nieuwe Herengracht 129, 1011SE AmsterdamVraagprijs € 1.100.000,- kosten koper
 2. 2. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamInhoudsopgave• Omschrijving• Kenmerken• Bijzonderheden• Contactgegevens• Indeling per verdiepingo Plattegrondo Foto’s• Plaatsinformatieo Landmark Omgevingscano Landmark Milieuwscano Landmark Planscan• Kadaster• Lijst van Zaken• Woningmarkt TV: onafhankelijke tips en informatie over het(ver)kopen van een huis• 10 meest gestelde vragen bij het kopen van een huis• 10 meest gestelde vragen over het inschakelen van eenaankoopmakelaarHeeft u toch nog vragen of wilt u dit huis bezichtigen?• bel 088 966 46 42 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur, zaterdag van9:00 tot 17:00 uur)• mail naar welkom@woningadviseurs.nl• via Live chat (op de website), dagelijks van 9:00 tot 23:00 uurhttp://woningadviseurs.nl• via Twitter @Woningadviseurs• via Facebook http://facebook.com/woningadviseurs
 3. 3. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamOmschrijvingDe Plantagebuurt aan de oostzijde van onze fraaie hoofdstad is een vande mooiste buurten van Amsterdam. Je vindt er een keur aan musea,roemrijke theaters, de Hortus Botanicus, Artis en veel gezellige kroegenen restaurants. Kortom: een omgeving waar je graag deel van uitmaakt!Lang had de eind 17e eeuw ontstane, en toen nog vooral drassigePlantage de reputatie van ‘liederlijk lusthof’ waar vooral illegale tapperijenhun deuren openden. Daar kwam langzaam verandering in toen er steedsmeer mensen gingen wonen. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog was hetuitgegroeid tot de groene uitgaansbuurt die het nu nog steeds is.Toen in de 17e eeuw de laatste uitbreiding van de Herengracht werdaangelegd ten oosten van de Amstel, ontstond de Nieuwe Herengracht.Anno 2013 nog steeds een gewilde plek om te wonen, zeker gezien hetvrije uitzicht op zowel de gracht als op het prachtige Wertheimpark. Dewoning op nummer 129 is een degelijk pand dat grotendeels isgerenoveerd in 1997. Een licht pand vooral, met vrijwel overal dubbel glasen in 2008 volledig opnieuw geschilderd buitenhoutwerk met 10 jaargarantie.Het strak witte pand stamt uit 1903; hiervan zijn in de voorkamer nogoriginele onderdelen in glas in lood terug te vinden. Niet alleen daarom isdit een bijzonder aantrekkelijk pand: het huis biedt ook fantastischemogelijkheden om dubbel te gaan bewonen of om bijvoorbeeld de au pairvan een geweldige eigen plek te voorzien.Wanneer je het pand betreedt, stap je in de ruimte waar vroeger tweebergingen maar nu een berging aan de ene kant en een kantoorruimteaan de andere kant zijn gevestigd. Een typische Amsterdamse trapopgangleidt je vervolgens naar de eerste verdieping. Daar tref je de eerstewoning, of eigenlijk maisonnette aan, met een lekkere living aan devoorzijde en de eetkamer achter. De basis van deze kamers wordtgevormd door een fraaie eikenhouten vloer. In het verlengde van deeetkamer ligt de dichte keuken die voorzien is van verschillendeinbouwapparatuur. Vervolgens kom je bij de was- en stookruimte waarook het toilet is gesitueerd. Aan het einde van de prachtige lichte gangstap je op het ruime dakterras waar je op elk moment van de dag in devolle zon kan genieten, van ontbijt tot borrel, dessert. De vlonders van ditterras zijn in 2013 vervangen dus voorlopig zit je daar weer goed! Naastde keuken leidt een trap je naar het souterrain met daar demasterbedroom met inloopkast en toegang tot een buitenplaatsje. Ook dekinderslaapkamer, de werkkamer en de in zwart/wit uitgevoerdebadkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en toilet vind je hier.
 4. 4. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamDe tweede verdieping van dit fraaie grachtenpand is permanent verhuurd.De bewoner heeft er een kamer-en-suite, een eenvoudige keuken, eeneenvoudige badkamer met douche en toilet en een slaapkamer. Ditappartement wordt verwarmd met gaskachels en krijgt warm water viaeen geiser.De maisonnette op de derde verdieping is momenteel tijdelijk verhuurdmaar komt binnenkort leeg. Ook hier een living aan de voorkant eneetkamer aan de achterzijde waar eveneens de dichte keuken zichbevindt. Deze biedt toegang tot een kleiner dakterras waar het ookheerlijk toeven is na een drukke dag in de stad. Dit dakterras biedt volopzon en meer privacy omdat het hoog ligt.In het midden van de woonkamer leidt een trap je naar deslaapverdieping op de 5e etage. Daar word je verrast door twee fijneslaapkamers en twee prima badkamers, een met ligbad, toilet en vastewastafel en een met douche, toilet en vaste wastafel. Tenslotte tref je hierde trap naar de grote bergzolder waar je vooral de dingen zult opslaan dieje niet dagelijks nodig hebt, zoals de kerst- of kampeerspullen.Zodra je de voordeur achter je dichttrekt sta je hier in hartje Amsterdam.Toch heb je tegelijkertijd het voordeel van een prachtig vrij uitzicht en iser geen sprake van een onoverzichtelijke drukte voor je huis. Parkerendoe je hier met een vergunning voor een groot parkeergebied. Er zal alsnel een plekje te vinden zijn voor je auto wanneer je na een lange daglekker wilt gaan genieten van je knusse huis. Toch doe je in een stad alsAmsterdam ook vaak dingen op de fiets of met openbaar vervoer.Combineer je die twee zaken dan zul je merken dat je na 5 minutenfietsen het Centraal Station bereikt waar je de trein, bus of tram kuntpakken naar iedere gewenste bestemming. Op 2 minuten loopafstandvindt je echter ook de metro (halte Waterlooplein) en de tram waarmee jejezelf makkelijk door de stad kan verplaatsen.Verder ligt de Nieuwe Herengracht op 5 minuten lopen van de cafés enrestaurants op het gezellige Rembrandtplein dus wanneer je zin hebt inwat meer reuring dan is de keuze snel gemaakt.… Here(ngracht) I come!
 5. 5. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamKenmerken:Type: GrachtenpandBouwjaar: 1903Woonoppervlakte: 328 m²Perceeloppervlakte: 142 m³Kamers: 10Bijzonderheden:- Vrij uitzicht op gracht en het Wertheimpark- Vijf minuten fietsen naar het centraal station- Op twee minuten lopen van metro, tram, Waterlooplein, Artis,Hortus, Hermitage, Scheepvaartmuseum, Nemo en Joods HistorischMuseum- Parkeren voor de deur met vergunning, groot parkeergebied- Buurt is rustig, groen en zeer centraal, in het centrum vanamsterdam- Op loopafstand van Rembrandtplein, cafés en restaurants- 328 m² woonoppervlakte- 71 m² buitenruimte- Grotendeels gerenoveerd in 1997- Inpandige bergruimteAanvaarding: in overlegVraagprijs: € 1.100.000,- kosten koperEen kijkje nemen in deze woning?Bel 0889664642Mail welkom@woningadviseurs.nlRechtstreeks contact met makelaar RenéHoksbergen over deze woning?Bel 06-50641697Mail rene@woningadviseurs.nl
 6. 6. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamBegane grond:Entree, berging, kantoorruimte (voorheen 2 bergingen), trappenhuis met trapopgangnaar de 1e verdieping.De plattegronden zijn ter indicatie en geproduceerd voor promotionele doeleinden. De maatvoering kan afwijkenvan de werkelijkheid en de gestelde nauwkeurigheid van NEN2580. Aan de plattegronden kunnen geen rechtenworden ontleend.
 7. 7. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamVooraanzichtSlaapkamer
 8. 8. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamSlaapkamerStudeerkamer
 9. 9. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamBadkamer
 10. 10. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamGang
 11. 11. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamEerste verdieping:De 1e woning (maisonnette), entree, woonkamer aan de voor zijde eneetkamer achterzijde, dichte keuken met inbouw apparatuur, wasruimtestookruimte en toilet, toegang naar het dakterras (45m2). Trap naarsouterrain, hal, ouderslaapkamer met inloopkast en toegang naarbuitenplaats, kinderslaapkamer en werkkamer, badkamer met ligbad,douche, toilet en vaste wastafel.De plattegronden zijn ter indicatie en geproduceerd voor promotionele doeleinden. De maatvoering kan afwijkenvan de werkelijkheid en de gestelde nauwkeurigheid van NEN2580. Aan de plattegronden kunnen geen rechtenworden ontleend.
 12. 12. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamWoonkamerEethoek
 13. 13. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamEethoekKeuken
 14. 14. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamDakterras
 15. 15. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamDerde verdieping:3e en 4e verdieping, (maisonnette). Voormalig kamer en suite, dichtekeuken met toegang naar dakterras (18m2), trap naar slaapverdieping(4e), 2 slaapkamers en 2 badkamers (1 met ligbad toilet en vastewastafel) (1 met douche toilet en vaste wastafel) en trap naar grotebergzolder.De plattegronden zijn ter indicatie en geproduceerd voor promotionele doeleinden. De maatvoering kan afwijkenvan de werkelijkheid en de gestelde nauwkeurigheid van NEN2580. Aan de plattegronden kunnen geen rechtenworden ontleend.
 16. 16. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamWoonkamerWoonkamer
 17. 17. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamEethoekKeuken
 18. 18. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamDakterras
 19. 19. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamVierde verdieping:De plattegronden zijn ter indicatie en geproduceerd voor promotionele doeleinden. De maatvoering kan afwijkenvan de werkelijkheid en de gestelde nauwkeurigheid van NEN2580. Aan de plattegronden kunnen geen rechtenworden ontleend.
 20. 20. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamSlaapkamerSlaapkamer
 21. 21. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamBadkamerOmgeving
 22. 22. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamOmgevingUitzicht
 23. 23. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamWonen in AmsterdamAmsterdam is de hoofdstad van Nederland. Daarnaast kun je ook welzeggen dat het de culturele hoofdstad is, met de meeste nationale musea,de grootste orkesten, toneel- en operagezelschappen en ook met demeeste muziek- en theatergebouwen en de meeste kunstgalerieën enbioscopen. Ook biedt de stad de meeste opleidingsmogelijkheden, metonder meer twee universiteiten, en telt het de meeste winkels van alleNederlandse steden. De horeca is de grootste van Nederland, mede doorhet omvangrijke international toerisme naar de stad. Amsterdam is eenzeer multiculturele stad, met maar liefst 177 nationaliteiten (april 2009).
 24. 24. Nieuwe Herengracht 129 1, 1011SE, AMSTERDAM12130141424 april 2013Powered by:Woonzeker OmgevingscanAdres:Referentienummer:Datum:24 april 2013
 25. 25. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 2Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMInhoudLeeswijzer1 Fotos in de straat2 Luchtfoto en kaart3 Regionale ligging en bereikbaarheid4 Plaatselijke voorzieningen4.1 Scholen en kinderopvang4.2 Gezondheidszorg4.3 Winkels en dienstverleners4.4 Ontspanning en cultuur5 BuurtbewonersContact & InformatiebronnenVerantwoordingData en kwaliteitDisclaimerAlgemene voorwaardenVragenNieuwe Herengracht 129 11011SEAMSTERDAMI N H O U D
 26. 26. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 3Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAML E E S W I J Z E RLeeswijzerLandmark Omgevingscan informeert u over de omgeving van bestaande woningen, gebaseerd op digitaalbeschikbare gegevens. Als fundament gebruikt Nazca IT Solutions B.V. gegevens van het Kadaster en van deNederlandse gemeenten. Daarnaast gebruikt Nazca IT Solutions B.V. data van bedrijven en het publiektoegankelijke internet.Met behulp van de informatie kunt u doeltreffend de kwaliteit van de omgeving van een woning in kaart brengen.Daarmee heeft u effectief gereedschap in handen om bij verkoop, aankoop en taxatie de voor- en nadelen van deomgeving te bespreken.Landmark Omgevingscan is niet bedoeld voor toepassing op bedrijfsmatig onroerend goed.De informatie in Landmark Omgevingscan is verdeeld in vijf hoofdstukken:1. Fotos in de straat: toont fotos van de woning en de straat.2. Luchtfoto en kaart: toont een luchtfoto en kaart van de omgeving met de woning in het centrum.3. Regionale ligging en bereikbaarheid: toont een kaart van de omgeving met de woning in het centrum.4. Plaatselijke voorzieningen: toont kaarten van de omgeving met daarin opgenomen de voorzieningenopgesplitst in categorieën.5. Buurtbewoners: informeert over kenmerken van de bevolking in de directe omgeving.Alle kaarten in Landmark Omgevingscan zijn op het noorden gericht.De Verantwoording behandelt de kwaliteit van de informatie, de aansprakelijkheid en de algemene voorwaardenvan Nazca IT Solutions B.V.
 27. 27. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 4Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMF O T O S I N D E S T R A A THoofdstuk 1 Fotos in de straatStraatbeeld linksvan het adresZicht in richtingvan het adresStraatbeeld rechtsvan het adresDe foto’s hieronder zijn uitsneden van 360° panoramafoto’s.De foto’s zijn automatisch uit een landsdekkende database geselecteerd: één met zicht op de gevel aan destraatzijde van adres, één gericht op het straatbeeld links van het adres en één gericht op het straatbeeldrechts van het adres. De foto’s zijn op een standaardmanier vanaf de weg of de straat genomen. Daardoor kanhet voorkomen dat de woning of de straat niet goed in beeld is. Voorbeelden:- bij een woning in een nauwe straat wordt alleen de onderste verdieping van een woning afgebeeld;- bij een woning met een lange oprit wordt de woning helemaal niet afgebeeld.
 28. 28. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 5Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAML U C H T F O T O E N K A A R THoofdstuk 2 Luchtfoto en kaartNieuwe Herengracht 12911011SEAMSTERDAM2009AdresSchaal luchtfoto circa 1: 3.000Afstand tot adres 100 mAfstand tot adres 200 mOpnamejaar:Schaal overzichtkaart circa 1: 50.000kader luchtfoto
 29. 29. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 6Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMR E G I O N A L E L I G G I N G E N B E R E I K B A A R H E I DHoofdstuk 3 Regionale ligging en bereikbaarheidAdresBebouwingWaterBosSportterreinRijkswegProvinciale wegSecundaire wegSpoorwegNS stationEnkel spoor, metrolijnOnderstaande kaart toont het gebied waarin het adres ligt. Op de kaart zijn de aanwezige wegen en snelwegen,waterpartijen en regionale voorzieningen afgebeeld. De legenda geeft een verklaring voor de gebruikte kleurenen symbolen.Nieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMschaal circa 1 : 60.000 adres:
 30. 30. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 7Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMP L A A T S E L I J K E V O O R Z I E N I N G E NHoofdstuk 4 Plaatselijke voorzieningen4.1 Scholen en kinderopvangKinderopvangBasisonderwijsVoortgezet onderwijsUniversiteit/HBOOnderwijs (overig)afstand tot adres 200 mafstand tot adres 400 mIn de afbeelding hieronder vindt u nabijgelegen scholen en voorzieningen voor kinderopvang. Hiermeeheeft u een overzicht van de mogelijkheden die de buurt biedt.AdresNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMNr. Naam Adres Postcode Plaats Omschrijving1-31-2071-2081-2091-2101-2111-2121-2131-3461-3471-3481-3491-3501-3511-3521-353O.B.S. DE WITTE OLIFANTKINDERCENTRUM VANDAAGPEUTERSPEELZAAL HETAAPJENASCHOOLSE OPVANGFEMMY EN SACHASTICHTING DESTAMPERTJESJOOP GILLIAMSE CRECHESTICHTING OMA PAPKDV / PSZ DE KLEINEPLANTAGESTICHTING MOZESHUISBUREAU VAN RINSUMTRAINING B.V.BUREAU VAN RINSUMCHINESE SCHOOLNEDERLANDEURO STUDY DUTCHVERTIGE B.V.BUS. ACAD. FOR INTERNAT.E-LEARN. STUD. B.V.0XCAFEBABE B.V.NW UILENBURGERSTR 96PLANTAGE MIDDENLN 33NW UILENBURGERSTR 59NW UILENBURGERSTR 96RAPENBURG 56PR HENDRIKKD 165RAPENBURG 51H POLAKLN 12BWATERLOOPLN 205NW UILENBURGERSTR 110NW UILENBURGERSTR 110JODENBREESTR 138AOUDESCHANS 31DENTREPOTDOK 30BVALKENBURGERSTR 184VALKENBURGERSTR 1851011LX1018DB1011LM1011LX1011TZ1011TB1011TV1018CS1011PG1011LX1011LX1011NS1011KT1018AD1011NB1011MJAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMBasisonderwijs voor leerplichtigenKinderopvangKinderopvangKinderopvangKinderopvangKinderopvangKinderopvangKinderopvangStudiebegeleiding, vorming en onderwijsn.e.g.Bedrijfsopleiding en -trainingBedrijfsopleiding en -trainingStudiebegeleiding, vorming en onderwijsn.e.g.Studiebegeleiding, vorming en onderwijsn.e.g.Bedrijfsopleiding en -trainingBedrijfsopleiding en -trainingBedrijfsopleiding en -trainingSchaal circa 1: 2.250
 31. 31. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 8Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMP L A A T S E L I J K E V O O R Z I E N I N G E N1-3541-3551-3561-3571-3721-3731-3741-3751-3761-729THINGKS TRAINING &ADVIESSPIEGHEL DER CONSTENINST. KUNSTH. EDUCAT.STICHTINGVOLKSUNIVERSTEITAMSTERDAMSPEELSA.H.K. NEDERLANDSE FILMEN TELEVISIE ACADEMIEU.V.A. UNIVERSITEIT VANAMSTERDAMSTG. DUITSL. INST. BIJ DEUNIV. VAN ADAMSTG. AMSTERDAMSEACADEM. V. BEELD.VORMINGA.H.K. FACULTEITBOUWKUNSTDEELSCHOOL I.V.K.O.-SCHOOLVALKENBURGERSTR 110GFEBRUARIPLN 6RAPENBURGERSTR 73NW HERENGR 145MARKENPLN 1PLANTAGE MUIDERGR 4PR HENDRIKKD 189BHORTUSPLNTS 2WATERLOOPLN 211PLANTAGE MIDDENLN 271011NA1011MT1011VK1011SG1011MV1018TV1011TD1018TZ1011PG1018DBAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMBedrijfsopleiding en -trainingStudiebegeleiding, vorming en onderwijsn.e.g.EducatieStudiebegeleiding, vorming en onderwijsn.e.g.Hoger beroepsonderwijsWetenschappelijk onderwijsWetenschappelijk onderwijsHoger beroepsonderwijsHoger beroepsonderwijsVoorbereidend middelbaar beroepsonderwijs
 32. 32. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 9Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMP L A A T S E L I J K E V O O R Z I E N I N G E N4.2 GezondheidszorgApothekenHuisartsenpraktijkTandartsenpraktijkZiekenhuizenafstand tot adres 200 mafstand tot adres 400 mIn de afbeelding hieronder vindt u nabijgelegen voorzieningen in de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. Hiermee heeft u een overzicht van de mogelijkheden die de buurt biedt.AdresNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMNr. Naam Adres Postcode Plaats Omschrijving1-21-3681-3691-3701-371MAVINAAESCULAPIUS TANDARTSENTANDARTSPRAKTIJKM.J.H.DE CLEENTANDARTSPRAKTIJK M.D.KONINGTANDARTSPRAKTIJK DEHORTUSMUIDERSTR 14-16SCHIPPERSGR 7RAPENBURG 12PLANTAGE MIDDENLN 1J D MEYERPLN 521011RB1011TR1011TX1018DA1011RHAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMApothekenPraktijken van tandartsenPraktijken van tandartsenPraktijken van tandartsenPraktijken van tandartsenSchaal circa 1: 9.000
 33. 33. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 10Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMP L A A T S E L I J K E V O O R Z I E N I N G E N4.3 Winkels en dienstverlenersWinkelsLevensmiddelen-winkelsCafésEetgelegenhedenHotel restaurantsHotels, pensionsBankenPostkantoren / -agentschappenPolitieBenzinestationsafstand tot adres 200 mafstand tot adres 400 mIn de afbeelding hieronder vindt u alle nabijgelegen voorzieningen als winkels en dienstverleners. Hiermeeheeft u een overzicht van de mogelijkheden die de buurt biedt.AdresNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMNr. Naam Adres Postcode Plaats Omschrijving1-381-391-401-411-421-431-441-451-461-471-481-491-501-511-521-541-551-561-571-581-59CAF+ KADIJKRO & CHERCAFE MN EXCAF+ DE VALK I.HOOGEBOOMDE BAMBOESEURNAKHON THAICAF+ DE DRUIFCAF+ EIK EN LINDECAF+ SCHARREBIERHORTUS DE OVERKANTV.O.F.A.E. BODEMEIJER-VANELBURGCAF+-KOFFIEHUISWATERLOOCAF+ IN T OUDE DOCKCAF+ PLEINZICHTKOFFIEHUIS T KELDERTJERESTAURANT EEN VIS TWEEVISNEW KOBE HOUSE TRADIT.JAPANESE & SUSHI BARGRAND CAF+ ALLUREPINTO RESTAURANTCHINEES INDISCHRESTAURANT NEW HAPPYCORNERRESTAURANT HETKADYKSPLN 5VALKENBURGERSTR 8VALKENBURGERSTR 146HSVALKENBURGERSTR 6PLANTAGE PARKLN 10PLANTAGE KERKLN 10SOUSRAPENBURGERPLN 83PLANTAGE MIDDENLN 22ARAPENBURGERPLN 1NW HERENGR 71HSRAPENBURGERSTR 169WATERLOOPLN 181SCHIPPERSGR 12KADYKSPLN 10-12HOOGTE KADK 8SCHIPPERSGR 6VALKENBURGERSTR 223DMARKENPLN 30JODENBREESTR 144PLANTAGE MIDDENLN 30PLANTAGE KERKLN 371018AB1011LZ1011NA1011LZ1018ST1018TA1011VJ1018DE1011VA1011RR1011VM1011PG1011TS1018AC1018BL1011TR1011MJ1011MV1011NS1018DG1018CVAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMCafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.Cafes e.d.RestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsSchaal circa 1: 2.250
 34. 34. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 11Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMP L A A T S E L I J K E V O O R Z I E N I N G E N1-601-611-621-631-641-651-661-671-681-691-701-711-721-731-741-751-761-771-781-791-801-811-821-831-1951-1961-1971-1981-1991-2001-2011-2021-2031-3611-3651-3661-3671-7301-7311-7321-7331-7341-7351-7361-7371-7381-7391-7401-7411-7421-743AVONTUURRESTAURANT LA SALAPLANCIUS HORECA B.V.YVETTE KOOKTSUMO TO GORESTAURANT GREETJEEETCAF+ DON JULIOROSARIORESTAURANT IBERIA ALANDALUSDOLCE VITAJAPANS RESTAURANTTEMPURAABEVENETO PIZZERIAMERIJN TOLRESTAURANT KERKLAANCAF+ KOOSJE VAN STEVENSB.V.KILIMANJARO RESTAURANTTAMAN SARIPIZZERIA PALORMAPASTA VILLACHEZ UZZIKING SOLOMONHOLLAND VILLAGE V.O.F.KOFFIEHUIS KADIJKSPLEINRISTORANTE TEATRORESTAURANT A TAVOLA B.V.HOTEL AMIGOHOTEL IBIS AMSTERDAMSTOPERAHOTEL PARKLANEPENSION HORTUSPENSION KITTYEURO INN B.V.HOTEL FALCON PLAZA B.V.HOTEL REMBRANDTHOTEL PLANTAGEPOLITIE (401)WIJKTEAMBUREAUSTERK WATERLOOPLEINVAN DER POUW KRAANV.O.F.ALBERT HEIJNSPAR VAN KEMPENJEANINES SOUKVOUS ETES ICIMOVIE CENTER JODENBREEBLOKKER B.V.KRUIDVATZEEMAN TEXTIELSUPERSPRIJSMEPPERBOB J. BRAAM & ZOONFA. H.L. GRANAATP. ZEILSTRAELEGANCE BLOEMENMAIN KICKS WOODENSHOESLIBRERIA BONARDIDATURA B.V.PLANTAGE KERKLN 41PLANTAGE KERKLN 61NW UILENBURGERSTR 7DVALKENBURGERSTR 72BGPEPERSTR 23RAPENBURG 16-18PEPERSTR 10PEPERSTR 25-1HGPLANTAGE MUIDERGR 35APLANTAGE KERKLN 26HSPLANTAGE KERKLN 2PLANTAGE KERKLN 8-2HGPLANTAGE MUIDERGR 69PLANTAGE MIDDENLN 37RAPENBURGERPLN 6PLANTAGE KERKLN 32PLANTAGE KERKLN 28PLANTAGE KERKLN 19MUIDERSTR 18-20WATERLOOPLN 239ENTREPOTDOK 7-8KADYKSPLN 4KADYKSPLN 16KELDER/BG/1HKADYKSPLN 9PLANTAGE KERKLN 19-1HGVALKENBURGERSTR 68PLANTAGE PARKLN 16PLANTAGE PARKLN 8PLANTAGE MIDDENLN 40-2HGVALKENBURGERSTR 72-74VALKENBURGERSTR 72PLANTAGE MIDDENLN 17PLANTAGE KERKLN 25AYTUNNEL 2WATERLOOPLN 241JODENBREESTR 21RAPENBURG 91LAAGTE KADK 20NW KEIZERSGR 41JODENBREESTR 19AJODENBREESTR 19JODENBREESTR 96JODENBREESTR 96JODENBREESTR 17OUDESCHANS 38-1HGOUDESCHANS 5-11PLANTAGE MIDDENLN 28PLANTAGE KERKLN 30H POLAKLN 27-4HGENTREPOTDOK 26VALKENBURGERSTR 123B1018CV1018CX1011LM1011LZ1011TJ1011TX1011TL1011TJ1018TL1018TC1018TA1018TA1018TM1018DB1011VB1018TC1018TC1018SZ1011RB1011PG1018AD1018AB1018AC1018AC1018SZ1011LZ1018ST1018SR1018DG1011LZ1011LZ1018DA1018CV1011TA1011PG1011NH1011TW1018BB1018VC1011NH1011NH1011NS1011NS1011NG1011LB1011KP1018DE1018TC1018CR1018AD1011MHAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMRestaurantsRestaurantsCateringRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsCateringRestaurantsRestaurantsCateringRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsRestaurantsHotel-restaurantsHotel-restaurantsHotel-restaurantsHotels (geen hotel-restaurants), pensions,conferentieoordenHotels (geen hotel-restaurants), pensions,conferentieoordenHotels (geen hotel-restaurants), pensions,conferentieoordenHotels (geen hotel-restaurants), pensions,conferentieoordenHotels (geen hotel-restaurants), pensions,conferentieoordenHotels (geen hotel-restaurants), pensions,conferentieoordenPolitieDeth. in voedings- en genotmiddelenalgemeen assortimentDeth. in voedings- en genotmiddelenalgemeen assortimentDeth. in voedings- en genotmiddelenalgemeen assortimentDetailhandel in damesbovenkledingDeth. in schilderijen, lijsten, prenten,kunstvoorwerpenVideothekenDetailhandel in huishoudelijke artikelen algem.assortimentDetailhandel in drogisterij-artikelenDetailhandel in bovenkleding algemeenassortimentDetailhandel in drogisterij-artikelenDetailhandel in ijzerwaren en gereedschappenDetailhandel in ijzerwaren en gereedschappenDetailhandel in tabaksproduktenDetailhandel in bloemen en plantenOverige vormen van detailhandelDetailhandel in boeken, tijdschriften enkrantenDetailhandel in artikelen voor woninginrichtingalgemeen ass
 35. 35. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 12Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMP L A A T S E L I J K E V O O R Z I E N I N G E N1-7441-7451-7461-7471-7481-7491-7501-7511-7521-7531-7541-7551-7561-7571-7581-7591-7601-761ROLF SMITSHUYZEN DESIGNPROMOTIONS B.V.LAMET ITALIAANSEKEUKENS B.V.BOEKHANDEL ENANTIQUARIAATJOACHIMSTHALDATEMA AMSTERDAMGALERIE HOLTKAMPSTUDIO ANNEMIE BLOMR. BARNEVELDB. GRAYSTICHTING MUSEUMSHOPJOODS HISTORISCHMUSEUMHET AMSTERDAMSSLEUTELPALEISSTOK ELEKTRO B.V.TABAKSSHOP BOBELDIJKRICHTER FISH ANTIQUESMULTI VLAAIMARKENHOVENGALL & GALLSAPORI DEL MONDOSLAGERIJ F.J. JONKERBAKKERIJ PLANTAGEVALKENBURGERSTR 167AVALKENBURGERSTR 167ARAPENBURG 93PR HENDRIKKD 176-50FOELIEDWSTR 54RAPENBURGERPLN 7PLANTAGE KERKLN 21NW HERENGR 43J D MEYERPLN 2-4MUIDERSTR 19MUIDERSTR 13-17WATERLOOPLN 169NW HERENGR 115VALKENBURGERSTR 223JODENBREESTR 23PLANTAGE MIDDENLN 30APLANTAGE MIDDENLN 40PLANTAGE MIDDENLN 321011MJ1011MJ1011TW1011TC1011TP1011VB1018SZ1011RN1011RH1011PZ1011PZ1011PG1011SB1011MJ1011NH1018DG1018DG1018DGAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMDetailhandel in keukensDetailhandel in keukensDetailhandel in boeken, tijdschriften enkrantenDeth. in boeken, tijdschriften, kantoor- enschoolbenodigdh.Deth. in schilderijen, lijsten, prenten,kunstvoorwerpenDeth. in schilderijen, lijsten, prenten,kunstvoorwerpenDetailhandel in drogisterij-artikelenOverige vormen van detailhandelDetailhandel in boeken, tijdschriften enkrantenDetailhandel in ijzerwaren en gereedschappenDetailhandel in bruingoedDetailhandel in tabaksproduktenDetailhandel in antiekDetailhandel in brood en banketDetailhandel in drankenDeth. gespecialiseerd in overige voedings- engenotmiddelenDetailhandel in vlees en vleeswarenDetailhandel in brood en banket
 36. 36. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 13Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMP L A A T S E L I J K E V O O R Z I E N I N G E N4.4 Ontspanning en cultuurMuseaTheaters, bioscopen, concertgebouwenBibliothekenDieren/plantentuinen, kinderboerderijenReligieuze gebouwen en organisatiesZwembadenafstand tot adres 200 mafstand tot adres 400 mIn de afbeelding hieronder vindt u nabijgelegen voorzieningen die te maken hebben met ontspanning encultuur lokaal. Hiermee heeft u een overzicht van de mogelijkheden die de buurt biedt.AdresNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMNr. Naam Adres Postcode Plaats Omschrijving1-531-3411-3421-3431-3441-3451-3631-364STG. KON. ZOOL. GEN. NAT.ARTIS MAGISTRASTICHTING JOODSHISTORISCH MUSEUMVOORM.HOLSCHOUWBURG(HERD.JODENVER.)GEOLOGISCH MUSEUMVERZETSMUSEUMAMSTERDAMSTICHTING HORTUSBOTANICUS AMSTERDAMPORTUGEESISRAELIETISCHE GEMEENTERUS.ORTHO.BUITENL.SYNODALE KERKPLANTAGE KERKLN 40J D MEYERPLN 2-4PLANTAGE MIDDENLN 24PLANTAGE KERKLN 38-40PLANTAGE KERKLN 61CPLANTAGE MIDDENLN 2MR VISSERPLN 3MUIDERSTR 101018CZ1011RH1018DE1018CZ1018CX1018DD1011RD1011RBAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMDieren- en plantentuinen, kinderboerderijenMuseaMuseaMuseaMuseaMuseaReligieuze organisatiesReligieuze organisatiesSchaal circa 1: 9.000
 37. 37. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 14Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMB U U R T B E W O N E R SInwonersLeeftijdsamenstelling (%)HuishoudensCulturele achtergronden (%)MotorvoertuigenTotaal Mannen (%) Vrouwen (%) Dichtheid (aantal per km²)0 - 15 15 - 25 25 - 45 45 - 65 65+Totaal Met kinderen(%)ZonderKinderen (%)Eénpersoons(%)Gemiddeldegrootte(personen)Autochtoon WestersAllochtoonMarokko Antillen,ArubaSuriname Turkije OverigAantalautosAantalautos perhuishoudenAantalautos perkm²Aantalbedrijfs-wagensAantalmotortwee-wielersNieuwmarkt en LastageAmsterdam882074308052494851124844469Nieuwmarkt en LastageAmsterdam1016101240373124911Nieuwmarkt en LastageAmsterdam57604102001424172068561.51.8Nieuwmarkt en LastageAmsterdam6452241419123915-9Nieuwmarkt en LastageAmsterdam18802139600.30.5265112974852836523513815Centraal Bureau voor de StatistiekBuurt Dekking (% adressen inbuurt waarop gegevenszijn gebaseerd)Nieuwmarkt en Lastage > 90%Hoofdstuk 5 BuurtbewonersDit hoofdstuk geeft inzicht in de kenmerken van de bevolking in de buurt van het adres.De informatie is afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nazca IT Solutions B.V. vergelijktinformatie over de buurt met informatie over de gehele woonplaats.
 38. 38. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 15Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMC O N T A C T & I N F O R M A T I E B R O N N E NContactLandmark Omgevingscan is een product van Nazca IT Solutions B.V.TelefoonE-mailInternetInformatiebronnenLandmark Omgevingscan bevat informatie van030-7114704helpdesk@nazcai.nlwww.landmarkinfo.nlwww.nazcai.nlwww.weetwatukoopt.nl
 39. 39. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301414 Pag. 16Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMVerantwoordingV E R A N T W O O R D I N G(helpdesk@nazcai.nl of 030-7114704).Data en kwaliteitDisclaimerAlgemene voorwaardenVragenKwaliteit staat bij Nazca IT Solutions B.V. hoog in het vaandel. Nazca IT Solutions B.V. test de kwaliteit van dedatasets vóór gebruik uitvoerig. De datasets zijn in de regel eigendom van andere partijen. Nazca IT SolutionsB.V. richt de datasets dus niet zelf in en houdt deze ook niet zelf bij. Wel overlegt Nazca IT Solutions B.V.zonodig met de beheerders van de datasets over het verbeteren ervan. Bij onvolkomenheden in de data zalNazca IT Solutions B.V. de betreffende leverancier op de hoogte stellen.De omstandigheden waarover Nazca IT Solutions B.V. rapporteert, zijn aan verandering onderhevig. Het duurtaltijd even voordat deze veranderingen in de datasets zijn verwerkt. Dit kan de juistheid, de volledigheid en dezorgvuldigheid van de rapporten beïnvloeden. Het is raadzaam hiermee rekening te houden bij beslissingen dieop basis van de rapportage worden genomen.Nazca IT Solutions B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg mocht zijn van eenonjuistheid of onvolledigheid in dit rapport.Op dit rapport en de dienstverlening van Nazca IT Solutions B.V. zijn de algemene voorwaarden van Nazca ITSolutions B.V. van toepassing. Deze voorwaarden zijn te downloaden van www.nazcai.nl. Een kopie van deAlgemene Voorwaarden wordt op verzoek toegezonden.Bij vragen over de inhoud van dit rapport kunt u contact opnemen met de helpdesk van Nazca IT Solutions B.V.
 40. 40. Nieuwe Herengracht 129 1, 1011SE, AMSTERDAM12130141624 april 2013Landmark MilieuscanAdres:Referentienummer:Datum:Powered by:24 april 2013
 41. 41. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 2Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMInhoudLeeswijzer1 Object1.1 Kadastrale kenmerken1.2 Kadastraal plan1.3 Luchtfoto2 Bodemkwaliteit2.1 Het perceel2.1.1 Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit2.1.2 Kadaster2.1.3 Gemeentelijke bodeminformatie2.2 De omgeving van het perceel2.2.1 Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit2.2.2 Gemeentelijke Lijst met Bodemonderzoeken2.3 Bodemkaarten3 Verkeerslawaai3.1 Geluidsbelasting3.2 Kaart Verkeerslawaai4 Overlast door bedrijven4.1 Bedrijfsactiviteiten4.2 Kaart Overlast door bedrijvenContactInformatiebronnenVerantwoordingI N H O U D
 42. 42. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 3Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAML E E S W I J Z E RLeeswijzerDe Landmark Milieuscan informeert u over de milieukwaliteit van een perceel en de directe omgeving daarvan.Op grond van het Burgerlijk Wetboek is de verkoper van een object verplicht de koper alle belangrijke feiten overhet te verkopen object mee te delen. De koper is op zijn beurt verplicht zich goed te informeren. Het gaat hierbijniet alleen om het pand zelf, maar bijvoorbeeld ook om gegevens over de milieukwaliteit van het perceel en zijnomgeving. Zijn er aanwijzingen dat de bodem op het perceel is verontreinigd, of is er sprake van veel lawaai doorhet verkeer? Zijn er bedrijfsactiviteiten in de omgeving die tot gevaar of overlast kunnen leiden? Het antwoord opdeze vragen kan van belang zijn voor de gebruiksmogelijkheden van het object en daarmee voor de waardeervan.Met de Landmark Milieuscan kunt u bovengenoemde vragen doeltreffend beantwoorden. Bij de LandmarkMilieuscan hoort een Milieuverklaring. Daarin geeft het milieuadviesbureau CSO een professioneel oordeel over degepresenteerde informatie en bij bodemverontreiniging welke vervolgstappen noodzakelijk zijn.De informatie in de Landmark Milieuscan is verdeeld over vier hoofdstukken en een aantal bijlagen:1. Object: bevat kadastrale kenmerken van het perceel dat bij het ingevoerde adres hoort, alsmedeeen kadastrale kaart en een luchtfoto van het perceel en de omgeving.2. Bodemkwaliteit: behandelt de kwaliteit van de bodem op het perceel en in de directe omgeving daarvan.3. Verkeerslawaai: geeft een indruk van mogelijke geluidsoverlast door het verkeer.4. Overlast door bedrijven: gaat in op eventuele overlast door bedrijven in de buurt.Dit rapport is vrijwel volledig geautomatiseerd tot stand gekomen. Nazca IT Solutions B.V. heeft daarvoorspeciale computerprogrammas geschreven en heeft toegang tot gegevens van: het Kadaster, het rijk, provincies,gemeenten, bedrijven en het internet.Het kan voorkomen dat voor bepaalde onderwerpen geen informatie beschikbaar is bij een leverancier van NazcaIT Solutions B.V. In deze gevallen gebruiken wij de afkorting "g.g.a." (geen gegevens aanwezig) of is in tabelleneen "-" teken geplaatst.Alle kaarten in de Landmark Milieuscan zijn op het noorden gericht. De bij de kaarten vermelde schaal is geldigvoor een afdruk op A4 formaat.De Verantwoording behandelt de kwaliteit van de informatie en de toepasselijkheid van de AlgemeneVoorwaarden van Nazca IT Solutions B.V. Indien u dit rapport bij Nazca IT Solutions B.V. heeft besteld, zijn dealgemene voorwaarden daarbij onder uw aandacht gebracht. U kunt ze desgewenst raadplegen opwww.nazcai.nl. In de Gebruiksvoorwaarden is aangeven welk gebruik u van het rapport kunt maken en hoe deaansprakelijkheid voor de inhoud van het rapport is geregeld.De Landmark Milieuscan is niet bedoeld voor toepassing op bedrijfsmatig onroerend goed.
 43. 43. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 4Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMO B J E C THoofdstuk 1 Object1.1Kadastrale aanduidingToestand perPerceelgrootteOmschrijving kadastraal objectX-coördinaatY-coördinaatAMSTERDAM P P 182423-04-20131 a 42 caWONEN MET BEDRIJVIGHEID486859Nieuwe Herengracht 129 H1011SE AMSTERDAMNieuwe Herengracht 129 II1011SE AMSTERDAMNieuwe Herengracht 129 III1011SE AMSTERDAMNieuwe Herengracht 129 O1011SE AMSTERDAMNieuwe Herengracht 129 11011SE AMSTERDAMNieuwe Herengracht 129 21011SE AMSTERDAMNieuwe Herengracht 129 31011SE AMSTERDAMNieuwe Herengracht 12911011SE AMSTERDAM122391LocatieKadastraal perceelKadastrale kenmerkenIn de tabel hieronder vindt u de gegevens van het Kadaster over dit perceel.Datum samenstelling bericht 24-04-2013 17:07:43Bij het bestellen van de Landmark Milieuscan heeft u een adres opgegeven. Via het Kadaster hebben wij aan ditadres een perceel gekoppeld.In dit hoofdstuk vindt u de Kadaster-gegevens over adres, perceel en object.Met een kaart van het Kadaster en een luchtfoto krijgt u zicht op de omgeving van het perceel.
 44. 44. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 5Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMO B J E C T1.2Nieuwe Herengracht 12911011SEAMSTERDAMAMSTERDAM P P 1824ASD12P 01824G0000Kadastrale AanduidingAdres 42 HuisnummerKadastraal perceelnummerBebouwingGrenzen kadastraal perceelAan deze kaart kunnen geen betrouwbare maten worden ontleend.Kadastraal planDatum samenstelling bericht: 24-04-2013 17:07:43Toestandsdatum: 23-04-2013Schaal circa 1: 1.000 (bij A4)Grenzen kadastraal perceel object1234
 45. 45. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 6Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMO B J E C T1.3Nieuwe Herengracht 12911011SEAMSTERDAM2009AdresSchaal luchtfoto circa 1:Afstand tot object 100 mAfstand tot object 200 mSchaal overzichtkaart circa 1: 50.000 (bij A4)kader luchtfotoJaar van opname:Luchtfoto3.000 (bij A4)
 46. 46. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 7Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMDe gemeente heeft Nazca IT Solutions B.V. een lijst verstrekt met daarop de adressen waarbodemonderzoek is verricht.Dit adres komt niet voor op deze lijst.De gemeente beschikt over een Bodemkwaliteitskaart. Aan de hand van de kaart en het bijbehorendeBodembeheerplan hebben wij gecontroleerd of er extra beperkingen gelden.Er gelden extra regels voor grondverzet.Er gelden extra regels voor bepaalde gebruiksvormen.Het perceel ligt binnen een diffuse, ernstige verontreiniging. Er gelden mogelijk extra regels voorgrondverzet. Ook kunnen er beperkingen gelden voor bepaalde gebruiksvormen.Een deel van de Bodemkwaliteitskaart vindt u op de Bodemkwaliteitskaart aan het eind van dithoofdstuk.In de gegevens die de gemeente heeft verstrekt zijn geen verwijzingen naar asbest aangetroffen.De locatie komt niet voor in het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit. Ook bestaat geen overlap meteen verontreiniging die op een ander perceel voorkomt. Voor dit adres zijn dus geen vermoedens offeiten over ernstige bodemverontreiniging geregistreerd.B O D E M K W A L I T E I THoofdstuk 2 Bodemkwaliteit2.12.1.1•Voor dit perceel bestaat geen kadastrale aantekening Wet bodembescherming.In het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit zijn geen verwijzingen naar asbest aangetroffen.In het Kadaster is bij dit adres geen aantekening opgenomen over de aanwezigheid van eenondergrondse olietank.In het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit staat voor dit adres geen olietank geregistreerd.Het perceelLandsdekkend Beeld BodemkwaliteitIs de locatie geregistreerd in het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit?Is er in het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit een olietank geregistreerd?•Staan in het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit verwijzingen naar asbest?•KadasterIs er sprake van een kadastrale aantekening volgens artikel 55 van de Wet bodembescherming?2.1.2•Is er in het Kadaster een olietank geregistreerd?•Gemeentelijke bodeminformatieKomt het adres voor op de Gemeentelijke Lijst met bodemonderzoeken?2.1.3•Staan in de Gemeentelijke Lijst met Bodemonderzoeken verwijzingen naar asbest?•Is er een gemeentelijke bodemkwaliteitskaart beschikbaar?•
 47. 47. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 8Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMNazca IT Solutions B.V. heeft gecontroleerd of in het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit in de directeomgeving van het perceel één of meer locaties voorkomen waar sprake is - of zou kunnen zijn - vanernstige bodemverontreiniging. Dat is het geval. De ligging van deze locatie(s) vindt u op de kaart"Bodemverontreiniging" aan het eind van dit hoofdstuk. Het gaat om de volgende locatie(s):Landsdekkend Beeld BodemkwaliteitLandsdekkend Beeld BodemkwaliteitLandsdekkend Beeld BodemkwaliteitStraatStraatStraatHuisnummerHuisnummerHuisnummerHuisnummertoevoegingHuisnummertoevoegingHuisnummertoevoegingPlaatsPlaatsPlaatsActiviteit met grootste kans opverontreinigingActiviteit met grootste kans opverontreinigingActiviteit met grootste kans opverontreinigingDoor bevoegd gezag afgegevenbeschikkingDoor bevoegd gezag afgegevenbeschikkingDoor bevoegd gezag afgegevenbeschikkingRAPENBURGERSTRNW HERENGRNW HERENGR101129137---AMSTERDAMAMSTERDAMAMSTERDAMhbo-tank (ondergronds)laboratoriumsmederijgeengeengeenLandmarkcodeLandmarkcodeLandmarkcodeLDB-4-2LDB-4-12LDB-4-13B O D E M K W A L I T E I T2.22.2.1•De omgeving van het perceelLandsdekkend Beeld BodemkwaliteitIs er in het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit binnen een afstand van 25 meter van hetperceel bodemverontreiniging geregistreerd?
 48. 48. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 9Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMIs er in het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit binnen een afstand van 25 meter van het perceel eenolietank geregistreerd?LocatieomschrijvingStraatHuisnummerHuisnummertoevoegingPostcodePlaatsnaamRapportnummerEinddatum onderzoekRapenburgerstraat 101-107RAPENBURGERSTRAAT101|-1071011VLAmsterdam Binnenstad01.4983/TM07/11/2005BodemonderzoekenIn het Landsdekkend Beeld Bodemkwaliteit zijn binnen een afstand van 25 meter vanaf dit perceel éénof meer verdachte handelingen geregistreerd. Op enkele van deze locaties is een tank geregistreerd.De adressen waarvoor een tank is geregistreerd met als bron "Landsdekkend Beeld" vindt u op dekaart "Bodemverontreiniging" aan het eind van dit hoofdstuk. Het gaat om de volgende locatie(s):- LDB-4-2.De gemeente heeft Nazca IT Solutions B.V. een lijst verstrekt met daarop de adressen waarbodemonderzoek is verricht.De gemeentelijke lijst meldt binnen een afstand van 25 meter van dit perceel de volgende locatie(s)waar bodemonderzoek heeft plaats gevonden:Landsdekkend Beeld BodemkwaliteitStraatHuisnummerHuisnummertoevoegingPlaatsActiviteit met grootste kans opverontreinigingDoor bevoegd gezag afgegevenbeschikkingRAPENBURGERSTR87-AMSTERDAMoude metalengroothandel (schroot)geenConclusie Asbest: Onverdacht op basis preHO ;Landmarkcode BO-1-1Landmarkcode LDB-4-24B O D E M K W A L I T E I T2.2.2•Gemeentelijke Lijst met BodemonderzoekenZijn er volgens de Gemeentelijke Lijst met Bodemonderzoeken binnen een afstand van 25 meter vandit perceel locaties waar bodemonderzoek is uitgevoerd?•Vervolgactie voldoende onderzocht
 49. 49. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 10Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMLocatieomschrijvingLocatieomschrijvingLocatieomschrijvingStraatStraatStraatHuisnummerHuisnummerHuisnummerHuisnummertoevoegingHuisnummertoevoegingPostcodePostcodePostcodePlaatsnaamPlaatsnaamPlaatsnaamRapportnummerRapportnummerEinddatum onderzoekEinddatum onderzoekEinddatum onderzoekRapenburgerstraat 101-107Rapenburgerstraat 101-107NIEUWE HERENGRACHT 135RAPENBURGERSTRAATRAPENBURGERSTRAATNIEUWE HERENGRACHT101|-101|-1351071071011VL1011VL1011SEAmsterdam BinnenstadAmsterdam BinnenstadAmsterdam Binnenstad50/3960 MD 1995T.04.383423/08/199519/02/200801/09/2004BodemonderzoekenBodemonderzoekenBodemonderzoekenDe ligging van deze locatie(s) vindt u op de kaart "Bodemverontreiniging" aan het eind van dithoofdstuk.ConclusieConclusieConclusieAsbest: Onverdacht op basis preHO ;Asbest: Onverdacht op basis preHO ;Asbest: Onverdacht op basis preHO ;LandmarkcodeLandmarkcodeLandmarkcodeBO-1-2BO-1-3BO-1-21B O D E M K W A L I T E I T2.3•BodemkaartenWaar liggen de hierboven genoemde lokale bronnen van bodemverontreiniging?Waar gelden eventuele beperkingen als gevolg van diffuse bodemverontreiniging in de buurt van hetadres?Voor het antwoord verwijzen wij naar paragraaf 2.1.3 "Is er een gemeentelijke bodemkwaliteitskaartbeschikbaar?".•VervolgactieVervolgactieVervolgactievoldoende onderzochtvoldoende onderzochtuitvoeren NO
 50. 50. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 11Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMB O D E M K W A L I T E I TNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMKaart Bodemverontreiniging42 HuisnummerKadastraal perceelnummerBebouwingGrenzen kadastraal perceel25 meter vanaf perceelgrens(mogelijk) ernstige verontreiniging op adres(bron: Landsdekkend Beeld; code LDB-cijfer)(mogelijk) ernstige verontreiniging in omgeving(bron: Landsdekkend Beeld; code LDB-cijfer)Bodemonderzoek op adres(bron: Gemeente; code BO-cijfer)Bodemonderzoek in omgeving(bron: Gemeenten; code BO-cijfer)Tanks op adres(bron: Landsdekkend Beeld; code T-cijfer)Tanks in omgeving(bron: Landsdekkend Beeld; code T-cijfer)Schaal circa 1 : 1.000 (bij A4) adres:Betreft alleen bronnen en/of onderzoeken binnen 25meter van de perceelsgrens.Grenzen kadastraal perceel object1234
 51. 51. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 12Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMB O D E M K W A L I T E I TNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMBodemkwaliteitskaartSchaal circa 1 : 25.000 (bij A4)Ernstig verontreinigde zone (mogelijke beperking voor grondverzet én mogelijke beperking voor gebruik)Mogelijke beperking gebruik.Mogelijke beperking grondverzet.Uitgezonderde gebieden: Het gebied waarin de locatie ligt, is niet opgenomen in de bodemkwaliteitskaartGrenzen kadastraal perceeladres:
 52. 52. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 13Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMV E R K E E R S L A W A A I33.1•3.2•db(A) L .den50 - 54VerkeerslawaaiGeluidsbelastingWat is de gemiddelde geluidsbelasting in de omgeving van het object doorwegverkeer, luchtvaart en railverkeer?De gemiddelde geluidsbelasting in de omgeving bedraagtKaart VerkeerslawaaiWelke geluidsniveaus zijn van toepassing in de buurt van het adres?De kaart "Verkeerslawaai" op de volgende pagina geeft een beeld van degeluidsniveaus in de buurt van het adres.
 53. 53. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 14Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMV E R K E E R S L A W A A INieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMKaart VerkeerslawaaiSchaal circa 1 : 5.000 (bij A4)Adres:StiltegebiedDrilboor op 1 meterRustige huiskamerRestaurantStofzuiger op 1 meter
 54. 54. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 15Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMHieronder vindt u nadere informatie over bedrijven die binnen een afstand van 100 meter vanaf hetobject overlast veroorzaken.44.1•H. LIGTHERTH. LIGTHERTH. LIGTHERTH. LIGTHERT5-126-187-68-36-256-226-196-266-29gevaargeluidgeurstofgeluidgeluidgeluidgeluidgeluidVervaardiging vantransportmiddelenVervaardiging vantransportmiddelenVervaardiging vantransportmiddelenVervaardiging vantransportmiddelenVervaardiging vanmetalen in primaire vormen van produkten vanmetaalVervaardiging van glas,aardewerk, cement-, kalk-en gipsproduktenVervaardiging van glas,aardewerk, cement-, kalk-en gipsproduktenVervaardiging vantransportmiddelenVervaardiging vantransportmiddelenH. LIGTHERTH. LIGTHERTH. LIGTHERTH. LIGTHERTJAAP VAN ROUENDALMETAALWERKENMEMORIES(GEDENKSTENEN ENOBJECTEN)NITESCO B.V.SCHEEPSBOUW DEMASTY. SCHERJONOOSTERDOK 43OOSTERDOK 43OOSTERDOK 43OOSTERDOK 43NIEUWE UILENBURGERSTRAAT52PLANTAGE MIDDENLAAN 66AMSTELSTRAAT 43GOUDESCHANS 44AAMSTEL 85T/OAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdam59595959285578637417661OverlastcategorieSoort bedrijf Naam Adres Gemeente Afstand totobject (m)CodeCode OverlastcategorieSoort bedrijf Naam Adres Gemeente Afstand totobject (m)O V E R L A S T D O O R B E D R I J V E NVoor een aantal bedrijven geldt dat de overlastcontour zich uitstrekt tot het adres. Dit kunnenbedrijven in de directe omgeving zijn, maar ook verderop gelegen bedrijven. De tabel hieronder geeftaan om welke bedrijven het gaat en om welk type overlast.5-126-187-68-3gevaargeluidgeurstofVervaardiging vantransportmiddelenVervaardiging vantransportmiddelenVervaardiging vantransportmiddelenVervaardiging vantransportmiddelenOOSTERDOK 43OOSTERDOK 43OOSTERDOK 43OOSTERDOK 43AmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdam59595959Overlast door bedrijvenBedrijfsactiviteitenWelke bedrijfsactiviteiten veroorzaken overlast op het adres?Welke bedrijfsactiviteiten in de omgeving van het adres veroorzaken overlast?•
 55. 55. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 16Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMO V E R L A S T D O O R B E D R I J V E NKaart Overlast door bedrijvenWaar liggen de bedrijven die overlast veroorzaken?De ligging van de bedrijven ten opzichte van het adres vindt u op de kaart "Overlast doorbedrijven" op de volgende pagina.4.2•
 56. 56. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 17Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMO V E R L A S T D O O R B E D R I J V E NNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMKaart Overlast door bedrijvenSchaal circa 1 : 5.000 (bij A4)Adres:ObjectIndien in de kaarten rond een bedrijf geen contour is aangegeven voor een specifiek type overlast, danveroorzaakt dat bedrijf dit type overlast niet. Sommige bedrijven vallen niet op de kaart maar hebbenwel een overlastcontour die zich uitstrekt tot op het gebied van deze kaart. Deze bedrijven zijn nietopgenomen in de tabellen van paragraaf 4.1.BedrijfslocatieGevaarGeluidGeurStofAfstand tot object 100mGevaar GeluidGeur Stof
 57. 57. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301416 Pag. 18Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMC O N T A C T E N I N F O R M A T I E B R O N N E NContactLandmark Milieuscan is een product van Nazca IT Solutions B.V.TelefoonE-mailInternetInformatiebronnenLandmark Milieuscan bevat informatie van onder meerVoor dit product is gebruik gemaakt van informatie van het Nederlandse Kadaster (datum: 24-04-2013)030-7114704helpdesk@nazcai.nlwww.landmarkinfo.nlwww.nazcai.nlwww.weetwatukoopt.nl
 58. 58. Nieuwe Herengracht 129 1, 1011SE, AMSTERDAM12130141524 april 2013Powered by:Landmark PlanscanAdres:Referentienummer:Datum:24 april 2013
 59. 59. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 2Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMInhoudLeeswijzer1 Luchtfoto en kaart2 Gemeentelijke gegevens3 Monumentenwet 19883.1 Bouwkundige Rijksmonumenten3.2 Archeologische Rijksmonumenten3.3 Beschermde stads- en dorpsgezichten4 Wet Ruimtelijke Ordening4.1 Actuele bouwkundige bestemming4.2 Ruimtelijke plannen4.2.1 Nieuwe bestemmingsplannen van de gemeente4.2.2 Nieuwe ruimtelijke plannen van de rijksoverheid en provincieContact & InformatiebronnenVerantwoordingData en kwaliteitDisclaimerAlgemene voorwaardenVragenNieuwe Herengracht 129 11011SEAMSTERDAMI N H O U D
 60. 60. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 3Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAML E E S W I J Z E RLeeswijzerDe Landmark Planscan informeert u over de publiekrechtelijke beperkingen van bestaande woningen, gebaseerdop digitaal beschikbare gegevens. Als fundament gebruikt Nazca IT Solutions B.V. gegevens van het Kadaster, derijksoverheid en van de Nederlandse gemeenten. Daarnaast gebruikt Nazca IT Solutions B.V. data van bedrijven.Met behulp van de informatie kunt u doeltreffend de publiekrechtelijke beperkingen van een woning identificeren.Die informatie is essentieel voor de bepaling van de verkoopwaarde en daarmee voor ieder taxatie- enverkoopdossier.Landmark Planscan is alleen bedoeld voor toepassing op koopwoningen in de bestaande bouw.De informatie in Landmark Planscan is verdeeld over vier hoofdstukken:1. Luchtfoto en kaart: toont een luchtfoto en kaart van de omgeving met de woning in het centrum.2. Gemeentelijke gegevens: behandelt de kenmerken van het object volgens de gemeente.3. Monumentenwet 1988: toont de ligging van rijksmonumenten, archeologische objecten en beschermdestads- en dorpsgezichten rondom het object.4. Wet Ruimtelijke Ordening: toont de actuele bouwkundige bestemming de nieuwe bestemmingsplannenvan de gemeente en de nieuwe ruimtelijke plannen van de rijksoverheid en de provincie.Het kan voorkomen dat voor bepaalde onderwerpen geen informatie beschikbaar is bij een leverancier van NazcaIT Solutions B.V. In deze gevallen gebruiken wij de afkorting g.g.a. (geen gegevens aanwezig) of wordt intabellen een "-" teken geplaatst.Alle kaarten in Landmark Planscan zijn op het noorden gericht.De Verantwoording behandelt de kwaliteit van de informatie, de aansprakelijkheid en de algemenevoorwaarden van Nazca IT Solutions B.V.
 61. 61. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 4Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMHoofdstuk 1 Luchtfoto en kaartNieuwe Herengracht 12911011SEAMSTERDAM2009AdresSchaal luchtfotoAfstand tot adres 100 mAfstand tot adres 200 mOpnamejaar:Schaal overzichtkaart circa 1: 50.000kader luchtfoto3.000circa 1:L U C H T F O T O E N K A A R T
 62. 62. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 5Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMG E M E E N T E L I J K E G E G E V E N SHoofdstuk 2 Gemeentelijke gegevensHieronder vindt u gegevens die zijn ontleend aan de database van de gemeente waarin de woning staat.StraatnaamHuisnummerHuisnummertoevoegingHuisnummeraanduidingHuisletterPostcodeWoonplaatsnaamOmschrijving locatieBouwjaarBouwjaarklasseInhoud (m³)Vloeroppervlak (m²)Aantal woonlagenSoort woonobjectHuur/eigendom statusGemeentecodeWijkcodeStraatcodeNieuwe Herengracht1291--1011SEAmsterdam-1005000-er is een gebruiker die geen (mede)eigenaar isAmsterdam10
 63. 63. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 6Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMM O N U M E N T E N W E T 1 9 8 8Er zijn één of meer bouwkundige Rijksmonumenten op onderhavig adres of in de omgeving gelokaliseerd. Vanmaximaal 15 dichtstbijzijnde bouwkundige Rijksmonumenten binnen een straal van 200 meter zijn de volgendegegevens bekend:RijksmonumentenHoofdstuk 3 Monumentenwet 1988In dit hoofdstuk vindt u informatie over publiekrechtelijke aspecten in het kader van de Monumentenwet 1988.Deze wet ziet toe op beschermde rijksmonumenten. Te weten:- bouwkundige monumenten;- archeologische monumenten;- beschermde stads- en dorpsgezichten.3.1 Bouwkundige rijksmonumentenNaamNaamNaamNaamNaamNaam------MonumentnummerMonumentnummerMonumentnummerMonumentnummerMonumentnummerMonumentnummer193919401941194219431938CBS typeringCBS typeringCBS typeringCBS typeringCBS typeringCBS typeringGebouwen, woonhuizenGebouwen, woonhuizenGebouwen, woonhuizenGebouwen, woonhuizenGebouwen, woonhuizenGebouwen, woonhuizenBeschrijvingBeschrijvingBeschrijvingBeschrijvingBeschrijvingBeschrijvingPand met gevel (XVIIIa, waarschijnlijk oorspronkelijk halsgevel) onder rollagentop (XIX).Pand met halsgevel (XVIIIa).Pand met gepleisterde gevel onder rechte lijst, met vensteromlijstingen (XIX A).Pand met gevel onder zware versierde lijst met een hoekconsole (XVIIIa/b, vormt onderdeel van degevelcompositie 141-143-145).Dubbel huis met zandstenen gevel voorzien van geblokte hoeklisenen, gebeeldhouwde middentravee enrechte, in het midden verhoogde lijst met consoles (XVIIIa/b; lijst later ?). Empire deur en roedenverdeling.8 stoeppalen.Pand met gepleisterde gevel onder rechte lijst met consoles (XVIIIb ?).Oorspronkelijke functieOorspronkelijke functieOorspronkelijke functieOorspronkelijke functieOorspronkelijke functieOorspronkelijke functie---Woonhuis--
 64. 64. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 7Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMM O N U M E N T E N W E T 1 9 8 8NaamNaamNaam---MonumentnummerMonumentnummerMonumentnummer19371936518506CBS typeringCBS typeringCBS typeringGebouwen, woonhuizenGebouwen, woonhuizenKerkelijke gebouwenBeschrijvingBeschrijvingBeschrijvingPand met gevel onder rechte lijst (XVIII). Gebeeldhouwde stoep (XVIIId). Empire deurpartij.Pand met gevel onder rechte lijst met consoles (begin XVIIIc). Dakkapel en versierde stoeptreden.Deuromlijsting en snijraam (plm 1800).InleidingIn 1881-1883 tot stand gekomen SJOEL (joods leerlokaal), joods theologisch SEMINARIUM en SYNAGOGEnaar ontwerp van de architecten G.B. Salm en A. Salm G.B.zn. in een eclectische stijl. In 1883 verhuisde deopdrachtgever, het college Beth Hamidrasj Ets Chaïm (Leerschool Boom des Levens), van deAmstelstraat - waar het een leerlokaal boven de Dritt Sjoel had - naar dit gebouw. De bouw stond onderbeheer van de architecten; de laagste inschrijver bij de aanbesteding was E.M. Rood, de toekomstigearchitect van de joodse gemeente. Het voorgedeelte van het gebouw bevatte een spreekzaal,studeerkamers, een bestuurskamer, een graankamer op de eerste verdieping, schoollokalen, eenbibliotheekzaal over de volle breedte van de tweede verdieping en een conciërgewoning; de achterzijde werdingenomen door een nagenoeg vierkante synagoge met galerijen op gietijzeren kolommen langs drie zijdenen een bijzondere houten zoldering. De Arke was geplaatst in een nis met omlijsting in Oriëntaalse stijl; dezewas in het oorspronkelijk ontwerp niet voorzien. De Arke - deels in een kleine uitbouw tegen de achtergevel -was een vereenvoudigde navolging van die van de Portugees-Israëlitische synagoge. In oorsprong bevondzich tussen het voor- en achtergedeelte een trappenhuis en een kleine open binnenplaats. Na de tweedewereldoorlog werd het gebouw als fabrieksruimte in gebruik genomen. In 1973 werd het ingrijpendverbouwd onder leiding van architect H.F. Rappange; het bevat nu de kantoorruimten van verschillendeinstellingen. De huidige traveeën van glas en ijzer tussen de brede en kolossale lisenen werden toengeplaatst. Hierbij is gebruik gemaakt van zware ijzeren profielbalken, die ook in de oorspronkelijke gevel -zij het niet op dezelfde hoogte - en deels in het zicht aanwezig waren. De gietijzeren kolommen van devoormalige synagoge zijn vervangen door profielstaal (H-staal).OmschrijvingHet gebouw is met voor- en achterdeel op een rechthoekig grondplan ontworpen; het voorgedeelte ondereen geknikt schilddak, het lagere achtergedeelte onder een zadeldak met brede schilden onder een flauwehelling. Zowel het voorgedeelte als de lagere achterbouw met de voormalge synagoge zijn onderkelderd.De voorgevel heeft nog de oorspronkelijke vier lisenen; deze geven nog het beeld van de oude gevel: eennatuurstenen plint en basement met profileringen, metselwerk in rode baksteen met spaarvelden, tussen deverdiepingen een natuurstenen bekleding met profileringen en decoraties, en een houten gootlijst opnatuurstenen consoles tegen een dito fries met cirkelvormige versiering in cassetten. De smalleremiddentravee wordt afgesloten door een rond venster waarin in oorsprong een davidster, onder gepleisterdehalfronde boog onder geprofileerd fronton. De hoeklisenen worden bekroond door een natuurstenenkussenvormige afdekking. De gevel heeft een inscriptie met het bouwjaar volgens de joodse jaartelling5543 in Arabische en Hebreeuwse cijfers. De toegang ligt in het midden van de gevel en heeft een portiekmet spaarvelden aan weerszijden en kleine gemetselde lisenen met bewerkte natuurstenen consoles. Tussende plint en de gevelbeëindiging bevinden zich tussen de lisenen van de voorgevel vier- slechts door ijzerenbalken gescheiden - vierentwintig- ruits vensters met stalen roedenverdeling; de vensters van demiddentravee zijn smaller en hebben een zestien- of negenruits roedenverdeling. De gepleisterde zijgevelsvan het voorgedeelte zijn blind en hebben staafankers. Het lagere achtergedeelte heeft zijgevels met vijfvensterparijen bestaande uit een getoogd bovenvenster, een kalf in het gevelvlak en eenbenedenvenster.WaarderingOorspronkelijke functieOorspronkelijke functieOorspronkelijke functie--Kerk en kerkonderdeel
 65. 65. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 8Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMM O N U M E N T E N W E T 1 9 8 8NaamNaamNaamNaamNaam-----MonumentnummerMonumentnummerMonumentnummerMonumentnummerMonumentnummer1935193451848819331932CBS typeringCBS typeringCBS typeringCBS typeringCBS typeringGebouwen, woonhuizenGebouwen, woonhuizenLosse objecten, ed.Gebouwen, woonhuizenGebouwen, woonhuizenBeschrijvingBeschrijvingBeschrijvingBeschrijvingVoormalig joods leerlokaal, dito theologisch seminarium en synagoge uit 1881-1883 van algemeen belangvanwege de cultuurhistorische, typologische en resterende architectuurhistorische waarde. De nabijheid vandiverse (voormalige) synagogen en (voormalige) joodse instellingen als het eveneens aan deRapenburgerstraat gelegen Nederlands Israelitische Meisjesweeshuis plaatst deze creatie van dearchitecten G.B. Salm en A. Salm in een historisch ensemble, hetgeen een belangrijke meerwaarde vormt.Pand met gevel onder verhoogde gesneden lijst met kuif (tegen of plm 1750).Pand met gevel onder verhoogde gesneden lijst met kuif (tegen of plm 1750).InleidingIn 1898 naar eclectisch ontwerp van J. Ingenohl in natuursteen uitgevoerde FONTEIN ter herinnering aan debankier en politicus Abraham Carel Wertheim (1832-1897). De op 3 oktober 1898 onthulde fontein bevindtzich in het zuidwestelijke deel van het Wertheimpark, dat ooit deel uitmaakte van de Hortus Medicus, maarsinds 1897 de functie van openbaar wandelpark heeft.OmschrijvingDe rondom vrijgelegen fontein heeft ter hoogte van het maaiveld een octagonaal bassin met een opstaanderand. In het midden hiervan bevindt zich een eveneens achtzijdig, getrapt plateau, waarop acht kortegranieten zuilen een tweede rond bekken met acht spuwers in de rand dragen. De zuilen hebben eenbasement en dorisch kapiteel in een andere natuursteensoort. De basementen zijn aan de binnenzijdeverlengd tot het middelpunt, waar zij te samen komen en dienen als basement voor een zware, bredegranieten trommel. Deze ondersteunt zowel het ronde bekken als de zuil die hieruit oprijst. Dit betreft eeneveneens granieten zuil met corintisch kapiteel en een gedecoreerde bronzen vaas als bekroning.Halverwege de zuil is een sierlijk wapenveld geplaatst met de portretmedaille van A.C. Wertheim in reliëf.WaarderingAan A.C. Wertheim gewijde monumentale fontein van algemeen belang wegens cultuur-, kunst- ensociaalhistorische waarde.Dubbel huis onder schilddak met 4 schoorstenen; hardstenen gevel van 3 traveeën met gebloktehoeklisenen, rijk gebeeldhouwde middentravee,beeldhouwwerk onder de vensters, snijraam, tweestoephekken en daklijst waarin consoles, alles plm 1750/55. Gesneden empire deur.Oorspronkelijke functieOorspronkelijke functieOorspronkelijke functieOorspronkelijke functieOorspronkelijke functie--Tuin, park en plantsoen--
 66. 66. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 9Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMM O N U M E N T E N W E T 1 9 8 8Naam -Monumentnummer 4789CBS typering Gebouwen, woonhuizenBeschrijvingBeschrijvingFors huis met rechts aangebouwde lagere travee (XVIIIa). Gevel met middenrisaliet en zijlisenen, onder rijkversierde verhoogde lijst. Zandstenen hoofdverdieping waarboven (XIX B tot erker verbouwd) balcon.Gesneden deur en stoepleuningen empire. 6 stoeppalen.Pand met gevel onder rechte lijst waarboven dwars dak met dakkapel (XVIIIa). Bedrijfspui met twee deurennaast rondbogige inrijpoort met snijwerk.Oorspronkelijke functie -Afstand tot adres 200 mAdresBouwkundige RijksmonumentenKastelen, landhuizenKerkelijke gebouwenGebouwen, woningenDelen van gebouwen, woningenMolensVerdedigingswerkenWeg- en waterwerkenLosse objectenOverigNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMschaal circa 1 : 4.500 adres:
 67. 67. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 10Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMOnderhavig adres is gelegen in een gebied met archeologische waarden. In onderstaande tabel(len) zijn dezewaarden gespecificeerd voor de maximaal 10 dichtstbijzijnde archeologische Rijksmonumenten binnen een straalvan 200 meter.Gebied met archeologische waardeM O N U M E N T E N W E T 1 9 8 83.2 Archeologische RijksmonumentenMonumentnummer 14611Toponiem -Status Terrein van hoge archeologische waardeBeschrijving De begrenzing van deze historische kern is bepaald op grond van de historische kaart uit 1849-1859. Dearcheologische waarde van histo- rische kernen bestaat uit de reeds aangetroffen of te verwachten aan-wezigheid, boven of onder de grond, van bouwhistorische resten en archeologische sporen en voorwerpen.Samen bevatten zij een veelheid aan historische informatie over ouderdom en ruimtelijke ontwikkeling vande kern.Complextypen Stad;Begindatering 1050Einddatering 1950Centraal monumentenarchief nummer25G - 015schaal circa 1 : 4.500 adres: Nieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMAfstand tot adres 200 mAdresGebieden met archeologische waardeTerrein van archeologische betekenisterrein van archeologische waardeTerrein van hoge archeologischewaardeTerrein van zeer hoge archeologischewaardeTerrein van zeer hoge archeologischewaarde, beschermd
 68. 68. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 11Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMM O N U M E N T E N W E T 1 9 8 8Onderhavig adres ligt in een gebied met een beschermd stads- en dorpsgezicht. De volgende gegevens zijnbekend:Beschermde stads- en dorpsgezichtenNaam Amsterdam - Binnen de SingelgrachtStatus Rijksbeschermd stads- of dorpsgezichtStart procedure 12-09-1989Bescherming ingetrokken -Beschermd 26-05-19993.3 Beschermde stads- en dorpsgezichtenschaal circa 1 : 4.500 adres: Nieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMAfstand tot adres 200 mAdresBeschermd stads- en dorpsgezichtBeschermd stads- en dorpsgezicht
 69. 69. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 12Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMHoofdstuk 4 Wet Ruimtelijke OrdeningIn dit hoofdstuk vindt u informatie die relevant is in het kader van de Wet Ruimtelijke Ordening. In de ruimtelijkeplannen wordt vastgelegd wat er met een bepaald gebied gaat gebeuren en wat er is toegestaan. Ruimtelijkeplannen kunnen een verandering van het gebruik of het uiterlijk van de omgeving van het adres veroorzaken. Derijksoverheid, de provincie en de gemeente stellen ruimtelijke plannen als volgt vast:- de rijksoverheid: planologische kernbeslissing- de provincie: streekplan- de gemeente: bestemmingsplan.Er is een nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening in de maak die er in voorziet dat ook de rijksoverheid en de provinciein de toekomst bestemmingplannen kunnen vaststellen.In hoofdstuk 4 wordt eerst de actuele bouwkundige bestemming vermeld, vervolgens de plannen van degemeentelijke overheid en ten slotte de plannen van de rijksoverheid en de provincie.W E T R U I M T E L I J K E O R D E N I N GAdres4.1 Actuele bouwkundige bestemmingIn deze paragraaf vindt u informatie over de actuele bouwkundige bestemming. Dit is de feitelijke bestemmingvan het object zoals vastgelegd in:- de verleende bouwvergunning, of- een toetsing van een melding bouwvoornemen, of- een herbeschrijving van een bestemming.De actuele bestemming ziet toe op de bestemming zoals die vastgelegd is in de bestanden van de gemeente enniet op het feitelijke gebruik.4.2 Ruimtelijke plannen4.2.1 Nieuwe bestemmingsplannen van de gemeenteIn deze paragraaf vindt u informatie over actuele plannen van de gemeente die een verandering van het gebruikof het uiterlijk van de omgeving van het adres kunnen veroorzaken.De plannen kunnen een verschillende status hebben:- in een concept- of (voor-)ontwerpfase;- vastgesteld en goedgekeurd maar nog niet onherroepelijk van kracht;- onherroepelijk van kracht.In deze paragraaf maakt Nazca IT Solutions B.V. alleen een onderscheid tussen concept-, ontwerp- envaststellingsfase.Nieuwe Herengracht 1291 Amsterdam WONINGActuele bouwkundige bestemming
 70. 70. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 13Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMW E T R U I M T E L I J K E O R D E N I N G4.2.1.1 KaartHieronder ziet u de plannen of onderdelen van plannen van de gemeente die voorzien in een verandering van hetgebruik of het uiterlijk van de omgeving van het adres. Het gaat om plannen die de gemeente heeft ontwikkeld,zoals structuurvisies en bestemmingsplannen, voor zover gepubliceerd op de Nieuwe kaart van Nederland. Dedekking van de nieuwe bestemmingsplannen is vrijwel compleet. Bestaande bestemmingsplannen die effectiefen/of gerealiseerd zijn, staan niet op de Nieuwe kaart van Nederland.Op de kaart staan de grenzen van de plannen of belangrijke delen daarvan. Als de grenzen nog niet zijnvastgesteld, ziet u regelmatig gevormde vlakken als cirkels, vierkanten, sterren en pijlen. De nummers op dekaart verwijzen naar de nummers in de tabel in de volgende paragraaf.WonenKantorenBedrijvenLandbouwGroen en natuurWaterVerkeerOverigAfstand tot adres 1.000 mAdresNieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMDetailinformatie over plannen binnen een afstand van 1.000 meter van het adres is opgenomen in de tabel op de navolgende pagina.schaal circa 1 : 25.000 adres:
 71. 71. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 14Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMW E T R U I M T E L I J K E O R D E N I N G2-12-22-32-42-52-62-72-82-92-102-112-122-132-142-152-162-172-182-192-20Nr. Naam Bestemming Type Status Bron WebsiteCentrum -Nieuwmarkt/Lastage:Blom/WalenburgCentrum - Burgwallen-Oude Zijde:BlaauwlakenblokCentrum -Nieuwmarkt/Lastage:OosterdokseilandAmstelcampusSint Jacob (PlantageMiddenlaan)VerdubbelingOosterparkCentrum - OostelijkeEilanden: Wiener & CoCentrum: Zuidelijke IJ-oever Oosterdokseiland- DetailhandelOosterdokseiland (kavel5) - LeisureCentrum: BibliotheekUvACentrum:Rembrandtplein(Verbouwing voormaligABN-AMRO)Centrum: Amstelhof -Cultuur (verbouwingHermitage 2e deel)Centrum: Zuidelijke IJ-oever Oosterdokseiland(kantoren)Centrum: Zuidelijke IJ-oever Oosterdokseiland(kantoren)Centrum: Zuidelijke IJ-oever Oosterdokseiland(kantoren)Centrum: Zuidelijke IJ-oever Oosterdokseiland(kantoren)Centrum: Zuidelijke IJ-oever Oosterdokseiland(kantoren)Centrum:Blauwlakenblok(atelierruimte)Centrum: Zuidelijke IJ-oever Oosterdokseilandnoord (bedrijven)Centrum: Zuidelijke IJ-oever Oosterdokseiland(kavel 1)wonenwonenwonenvoorzieningenvoorzieningenvoorzieningenvoorzieningenvoorzieningenvoorzieningenvoorzieningenvoorzieningenvoorzieningenkantoorkantoorkantoorkantoorkantoorwerkenwerkenrecreatieprojectprojectprojectgemeentelijk plan:projectbesluitprojectgemeentelijk plan:structuurvisieprojectprojectprojectprojectprojectprojectprojectprojectprojectprojectprojectprojectprojectprojectonbekendonbekendonbekendhardzachthardonbekendhardhardonbekendonbekendonbekendhardhardhardhardhardonbekendonbekendhardGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamStadsdeel Oost-WatergraafsmeerStadsdeel Oost-WatergraafsmeerGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente Amsterdamhttp://www.oosterdokseiland.nl/http://www.oost-watergraafsmeer.nl/plannen_en_projecten/plannen_en_projecten/amstelcampus?ActItmIdt=173886http://www.oost-watergraafsmeer.nl/plannen_en_projecten/plannen_en_projecten/verdubbelinghttp://www.oosterdokseiland.nl/http://www.oosterdokseiland.nl/http://www.oosterdokseiland.nl/http://www.oosterdokseiland.nl/http://www.oosterdokseiland.nl/http://www.oosterdokseiland.nl/Onderstaande tabel geeft een overzicht van plannen binnen 1 kilometer van het adres.In de tabel zijn code, bron en/of website weergegeven. Daarmee is het mogelijk om het volledige rapport overhet plan bij de bron te achterhalen. De nummers in de tabel verwijzen naar de nummers op de kaart in de vorigeparagraaf.4.2.1.2 Tabel
 72. 72. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 15Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMW E T R U I M T E L I J K E O R D E N I N G2-212-222-232-242-25Nr. Naam Bestemming Type Status Bron WebsiteCentrum: Hotel(verbouwingScheepvaarthuis)Uitbreiding Artis 3e faseGrote Stadshartlus(reconstructie)WibautasNoord - ZuidlijnrecreatierecreatieverkeerverkeerspoorprojectprojectprojectprojectprojectonbekendhardonbekendonbekendhardGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente AmsterdamGemeente Amsterdam
 73. 73. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 16Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMW E T R U I M T E L I J K E O R D E N I N G4.2.2 Nieuwe ruimtelijke plannen van de rijksoverheid en provincieIn deze paragraaf vindt u informatie over actuele plannen van de rijksoverheid en provincie die een veranderingvan het gebruik of het uiterlijk van de omgeving van het adres kunnen veroorzaken.De plannen kunnen een verschillende status hebben:- in een concept- of (voor-)ontwerpfase;- vastgesteld en goedgekeurd maar nog niet onherroepelijk van kracht;- onherroepelijk van kracht.In deze paragraaf maakt Nazca IT Solutions B.V. alleen een onderscheid tussen concept-, ontwerp- envaststellingsfase.U ziet de ligging en de begrenzing van de plannen of van een belangrijk deel daarvan.
 74. 74. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 17Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMW E T R U I M T E L I J K E O R D E N I N G4.2.2.1 KaartWonenKantorenBedrijvenLandbouwGroen en natuurWaterVerkeerOverigAfstand tot adres 2.000 mDe plannen of onderdelen daarvan die voorzien in een verandering van het gebruik of het uiterlijk van deomgeving van het adres treft u hieronder aan. Het gaat om plannen die zijn ontwikkeld door de rijksoverheid ofde provincie, bijvoorbeeld:- plannen als onderdeel van het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport;- omgevingsplannen;- streekplannen.Alle informatie is afkomstig van de Nieuwe Kaart van Nederland.Op de kaart staan de grenzen van de plannen of belangrijke delen daarvan. Als de grenzen nog niet zijnvastgesteld, ziet u regelmatig gevormde vlakken als cirkels, vierkanten, sterren en pijlen. De nummers op dekaart verwijzen naar de nummers in de tabel in de volgende paragraaf.AdresDetailinformatie over plannen binnen een afstand van 2.000 meter van het adres is opgenomen in de tabel op de navolgende pagina.Nieuwe Herengracht 1291, 1011SE, AMSTERDAMschaal circa 1 : 50.000 adres:
 75. 75. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 18Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMW E T R U I M T E L I J K E O R D E N I N GNr. Naam Bestemming Type Status Bron WebsiteDe tabel hieronder geeft een overzicht van de plannen binnen 2 kilometer van het object.In de tabel zijn code, bron en/of website weergegeven. Daarmee is het mogelijk om het volledige rapport overhet plan bij de bron te achterhalen. De nummers in de tabel verwijzen naar de nummers op de kaart op de vorigeparagraaf.4.2.2.2 Tabel
 76. 76. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 19Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMC O N T A C T & I N F O R M A T I E B R O N N E NContactLandmark Planscan is een product van Nazca It Solutions B.V.telefoone-mailinternetInformatiebronnenLandmark Planscan bevat informatie van030-7114704helpdesk@nazcai.nlwww.landmarkinfo.nlwww.nazcai.nlwww.weetwatukoopt.nl
 77. 77. Datum: 24 april 2013Referentienummer: 121301415 Pag. 20Adres: Nieuwe Herengracht 1291 AMSTERDAMVerantwoordingV E R A N T W O O R D I N G(helpdesk@nazcai.nl of 030-7114704).Data en kwaliteitDisclaimerAlgemene voorwaardenVragenKwaliteit staat bij Nazca IT Solutions B.V. hoog in het vaandel. Nazca IT Solutions B.V. test de kwaliteit van dedatasets vóór gebruik uitvoerig. De datasets zijn in de regel eigendom van andere partijen. Nazca IT SolutionsB.V. richt de datasets dus niet zelf in en houdt deze ook niet zelf bij. Wel overlegt Nazca IT Solutions B.V.zonodig met de beheerders van de datasets over het verbeteren ervan. Bij onvolkomenheden in de data zalNazca IT Solutions B.V. de betreffende leverancier op de hoogte stellen.De omstandigheden waarover Nazca IT Solutions B.V. rapporteert, zijn aan verandering onderhevig. Het duurtaltijd even voordat deze veranderingen in de datasets zijn verwerkt. Dit kan de juistheid, de volledigheid en dezorgvuldigheid van de rapporten beïnvloeden. Het is raadzaam hiermee rekening te houden bij beslissingen dieop basis van de rapportage worden genomen.Nazca IT Solutions B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg mocht zijn van eenonjuistheid of onvolledigheid in dit rapport.Op dit rapport en de dienstverlening van Nazca IT Solutions B.V. zijn de algemene voorwaarden van Nazca ITSolutions B.V. van toepassing. Deze voorwaarden zijn te downloaden van www.nazcai.nl. Een kopie van deAlgemene Voorwaarden wordt op verzoek toegezonden.Bij vragen over de inhoud van dit rapport kunt u contact opnemen met de helpdesk van Nazca IT Solutions B.V.
 78. 78. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlNieuwe Herengracht 129, AmsterdamKadastrale kaart
 79. 79. Nederlandse Vereniging van Makelaarsin onroerende goederen en Vastgoeddeskundigen NVMLijst van ZakenVoor de onderstaande zaken -ongeacht of ze roerend dan wel onroerend zijn- geldtdat ze soms wel en soms niet in de woning achterblijven. Wilt u aangeven wat inuw situatie het geval is?ZAKEN NUMMERTuinaanleg (heg aan weerzijden op dakterras 1 hoog(bakken met bamboe en bakken met bossage), nieuwevlonders)1Buitenverlichting 1Wand en plafond verlichting en spotjes (souterrain, keuken,badkamer 1 hoog en 3 hoog en 4 hoog)1Rookmelders 1Glas in lood ramen (voorkamer 1 hoog) 1Ophangsysteem voor schilderen op 1 hoog 1Inbouwapparatuur keuken, 1 hoog en 3 hoog, inclkoelkasten1Meubels 3-hoog 3Kledingkast op gang 4 hoog 1Boeksteun aan muur 3 hoog 1Wasmachine en droger 3 hoog 3Broeikas NvtVlaggenmast NvtVoet droogmolen NvtAntenne + tv versterker (in fietsenhok) 1Brievenbus 1(Voordeur) bel + intercom 1Veiligheidssloten 1Alarminstallatie nvtRolluiken / zonwering buiten NvtZonwering binnen (in 2 slaapkamers in souterrain,elektrische verduistering)1Gordijnrails 1Gordijnen 2Vitrages NvtLosse horren / rolhorren 1Rolgordijnen 1Vloerbedekking / linoleum 1Parketvloer / kurkvloer 1Warmwatervoorzieningen, te weten warmwater boilers inkeuken en badkamer, souterrain en 1-hoog1Centrale verwarming met toebehoren (op 1 hoog en 3hoog)1Paraaf verkoper: Paraaf koper: Datum:
 80. 80. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlWoningmarkt TV: onafhankelijke tips over het (ver)kopen van een huisElke week zendt Woningmarkt TV een nieuwe video uit met praktische enonafhankelijke informatie over het kopen of verkopen van een huis. Dit wordtafgewisseld met actuele informatie over de woningmarkt, bijvoorbeeld de WOZ enOpen Huizen Route, maar ook elk kwartaal de kwartaalcijfers die de NVM publiceert.Woningmarkt TV heeft 3 categorieën:• Actueel• Verkopen huis• Kopen huisDeze categorieën zijn onderverdeeld in de rubrieken:• Algemeen• Tips• Kijkersvraag• In gesprek met• Verhaal van de straatBekijk de video’s op http://woningmarkt.tv.
 81. 81. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlDe tien meest gestelde vragen bij het kopen van een huisVanaf het moment dat uw interesse gewekt wordt in een woning tot hetmoment waarop u het contract van uw nieuwe huis tekent, loopt u tegenallerlei vragen aan. Niet zo vreemd, want een huis kopen doet u niet elkedag. En NVM makelaar Woningadviseurs doet dat wel, daarom kunnen weu op de meeste vragen snel een goed antwoord geven. Hieronderbeantwoorden we de 10 meest gestelde vragen zodat u weet waar u staatwanneer u op zoek gaat naar uw nieuwe huis.1. Wanneer ben ik in onderhandeling?2. Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over eenbod onderhandeld wordt?3. Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning danaan mij verkopen?4. Kan de verkoper de vraagprijs van een woning tijdens deonderhandeling verhogen?5. Hoe komt de koop tot stand?6. Mag een makelaar van de NVM tijdens de onderhandeling hetsysteem van verkoop wijzigen?7. Mag een makelaar van de NVM een belachelijk hoge prijs vragenvoor een woning?8. Wat is een optie?9. Moet een makelaar als eerste met mij in onderhandeling gaan alsik de eerste ben die belt voor een bezichtiging of als ik als eersteeen bod uitbreng?10. Zit de makelaarscourtage in de ‘kosten koper’?
 82. 82. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nl1. Wanneer ben ik in onderhandeling? 
U bent pas in onderhandeling als de verkopende partij reageert op uw boddoor een tegenbod te doen. U bent echter nog niet in onderhandeling alsde verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zalbespreken. 

2. Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al overeen bod onderhandeld wordt? 
Ja, dat mag. Een onderhandeling hoeft namelijk nog niet tot een verkoopte leiden. Bovendien kan het zijn dat de verkoper graag wil weten of ermeer belangstelling is.
Vaak zal de verkopende NVM-makelaar aanbelangstellenden vertellen dat een pand, zoals dat heet, ‘onder bod’ is. Alsbelangstellende mag u dan wel een bod uitbrengen, maar de makelaarmag dan pas met u in onderhandeling treden als de onderhandeling metde eerste geïnteresseerde beëindigd is. De NVM-makelaar doet geenmededelingen over de hoogte van biedingen. Dit zou namelijk overbiedenkunnen uitlokken. 

3. Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning danaan mij verkopen? 
Nee. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs moet worden gezienals een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als u de vraagprijsbiedt, kan de verkoper dus nog beslissen of hij uw bod aanvaardt of niet,of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen. 

4. Kan de verkoper de vraagprijs van een woning tijdens deonderhandeling verhogen? 
Ja, de verkoper kan besluiten de vraagprijste verhogen of te verlagen. Daarnaast kunt u als potentiële koper echterook besluiten om tijdens de onderhandelingen uw bod weer te verlagen.Zodra de verkopende partij een tegenbod doet, vervalt namelijk uweerder gedane bod. 

5. Hoe komt de koop tot stand? 
Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken (zoals deprijs, de opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), legt deverkopende makelaar de afspraken schriftelijk vast in een koopakte.Ontbindende voorwaarden zijn hierin een belangrijk onderwerp. U krijgtals koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde. Wilt ubijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde voor de financiering, dan moetu dit melden bij het uitbrengen van uw bod. Het is dan ook belangrijk datde partijen het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindendevoorwaarden voordat de koopakte wordt opgemaakt. 


 83. 83. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nlZodra beide partijen de koopakte hebben ondertekend en de koper eenafschrift van deze akte heeft ontvangen, treedt voor u als particulierekoper de wettelijke bedenktijd van drie dagen in werking. Binnen deze tijdkunt u als koper alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn definanciën rond en vormen ook eventuele andere ontbindende voorwaardengeen obstakel meer, dan zal op de afgesproken opleveringsdatum deoverdracht plaatsvinden bij de notaris. 

6. Mag een makelaar van de NVM tijdens de onderhandeling hetsysteem van verkoop wijzigen? 
Ja, dat mag. Soms zijn er zo veel belangstellenden die de vraagprijsbieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is.In dat geval kan de verkopende makelaar - in overleg met de verkoper -besluiten de lopende onderhandelingen af te breken en de biedprocedurete wijzigen om vervolgens te kiezen voor bijvoorbeeld eeninschrijvingsprocedure. Hierbij hebben alle bieders een gelijke kans omhet hoogste bod uit te brengen. Alvorens het systeem te wijzigen, dientde makelaar uiteraard eerst de eventueel gedane toezeggingen na tekomen. 

7. Mag een makelaar van de NVM een belachelijk hoge prijs vragenvoor een woning? 
De verkoper bepaalt in overleg met zijn NVM-makelaar waarvoor hij zijnwoning verkoopt. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar deverkoper beslist. 

8. Wat is een optie? 
Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om door eeneenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij tesluiten. Partijen zijn het dan wel eens over de voorwaarden van de koop,maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij deaankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie nog wel gebruikelijk. Bijhet aankopen van een bestaande woning niet. Het begrip ‘optie’ wordtdaarbij vaak ten onrechte gebruikt. Dan heeft het de betekenis vanbepaalde toezeggingen die een verkopende NVM-makelaar kan doen aaneen belangstellende koper tijdens het onderhandelingsproces. Zo’ntoezegging kan bijvoorbeeld inhouden dat een belangstellende koper eenpaar dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. De makelaar vande NVM zal in de tussentijd proberen niet met een andere partij inonderhandeling te gaan. De belangstellende koper kan deze tijd gebruikenom een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in degebruiksmogelijkheden van de woning. Een optie kunt u niet eisen; deverkoper en de verkopende NVM-makelaar beslissen zelf of er in eenonderhandelingsproces bepaalde toezeggingen worden gedaan. 


 84. 84. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nl9. Moet een makelaar als eerste met mij in onderhandeling gaanals ik de eerste ben die belt voor een bezichtiging of als ik alseerste een bod uitbreng?Nee. De verkopende makelaar bepaalt samen met de verkoper deverkoopprocedure. Hij heeft wel de plicht u daarover te informeren. Hebtu serieus belangstelling, vraag de makelaar dan wat uw positie is. Dat kanteleurstelling voorkomen. 

10. Zit de makelaarscourtage in de ‘kosten koper’? 
Nee. Onder ‘kosten koper’ vallen de kosten die de overheid koppelt aan deoverdracht van een woning. Dat zijn de overdrachtsbelasting (6%, nutijdelijk tot 1 juli 2012 verlaagd naar 2%), de notariskosten voor hetopmaken van de leveringsakte en de kosten voor het inschrijven daarvanin de registers. Daarnaast dient de koper rekening te houden met de(notaris)kosten voor de opmaak en inschrijving van de hypotheekakte.Heeft de verkopende partij een makelaar ingeschakeld om de woning teverkopen, dan komen de kosten hiervan voor zijn rekening. Deverkopende makelaar is immers belangenbehartiger van de verkoper enniet van u als koper. Om deze reden is het doorgaans ook verstandig omzelf een aankoop-makelaar van de NVM in te schakelen. Demakelaarscourtage voor een aankopende makelaar komt voor rekeningvan de koper. 


 85. 85. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nl10 meest gestelde vragen bij het inschakelen van eenaankoopmakelaarEen huis kopen doet u niet elke dag. U kunt een aankoopmakelaarinschakelen om u te helpen bij het kopen van een huis. Hieronderbeantwoorden we de 10 meest gestelde vragen zodat u weet wat eenaankoopmakelaar voor u kan betekenen.1. Wat bespaar ik als ik een huis koop met behulp van een eigenaankoopmakelaar?2. Bezichtigen kan ik zelf, maar kan ik een makelaar inschakelen dievoor mij onderhandelt?3. Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?4. Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering van mijnwoning?5. Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren?6. Kan ik mijn aankoopmakelaar inschakelen voor de aankoop vaneen huis dat niet te koop staat bij een NVM-makelaar?7. Kan ik een eerste bezichtiging alleen doen?8. Als er een verkoopmakelaar is, heb ik dan toch een aankoopmakelaar nodig?9. Kan mijn aankoopmakelaar ook de hypotheek regelen?10. Wat doet de aankoopmakelaar nog meer?

 86. 86. Woningadviseurs T 088 966 46 42Dijnselburgerlaan 7-9 F 084 839 06 22Postbus 890 E welkom@woningadviseurs.nl3700 AW Zeist I http://woningadviseurs.nl1. Wat bespaar ik als ik een huis koop met behulp van een eigenaankoopmakelaar?Door deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart eenaankoopmakelaar voor u duizenden euro’s, maar ook veel tijd enproblemen. De kosten van een eigen makelaar verdient u terug in: 
• een lagere koopprijs dan uzelf zou kunnen realiseren 
• inzicht in de waarde van de woning 
• essentiële informatie over de woning, zoals: erfdienstbaarheden,vereniging van eigenaars, bouwkundige staat (moet er wel of nietbouwkundig worden gekeurd, onder welke voorwaarden en metwelke omschrijving), bestemmingsplan e.d. 
• het op het juiste moment in de onderhandelingen naar vorenbrengen van de voorwaarden van de koop, overname roerendezaken, transportdatum etc. 
• tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken. 

2. Bezichtigen kan ik zelf, maar kan ik een makelaar inschakelendie voor mij onderhandelt? 
In overleg met uw aankoopmakelaar zal dit zeker tot de mogelijkhedenbehoren. Op het moment dat u uw toekomstige huis heeft gevonden, zaluw makelaar de woning gaan opnemen en u informeren en adviseren overde belangrijke aspecten. Vanaf dat moment kan uw makelaar hetaankooptraject oppakken en begeleiden. 

3. Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen? 
Het inschakelen van een aankoopmakelaar is meestal op basis van nocure no pay. Als er uiteindelijk geen koopovereenkomst wordt gesloten,rekent u er in principe niets over af. Overleg als u een aankoopmakelaarinschakelt over het tijdstip van betaling. De meeste makelaars zullen metu afrekenen op de datum dat u eigenaar van de woning wordt. Werkelijkgemaakte kosten (bijvoorbeeld van een bouwkundige keuring) wordenuiteraard wel direct in rekening gebracht. 

4. Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering vanmijn woning? Nee, de taxatie voor de financiering dient te geschiedendoor een makelaar/taxateur die onafhankelijk is, dus een makelaar dieniet betrokken is geweest bij de aan- of verkoop van de woning. U kuntnatuurlijk wel uw aankoopmakelaar vragen om een taxatie te regelen. 

5. Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren? 
Ja, dat is mogelijk (Deze kosten zijn echter niet aftrekbaar). De hoogtevan het te verstrekken hypotheekbedrag dient uiteraard wel toereikend tezijn. ×