Duurzaam Ontbijt 07 - Thema Afval

495 views

Published on

Circulus en Berkel Milieu streven, samen met de aangesloten gemeenten, naar een afvalloze maatschappij in 2030: afvalvrij.nl. Want afval past niet in een duurzame samenleving. De samenwerkende bedrijven zetten in op vermindering van restafval en optimalisering van afvalscheiding. Preventie leidt tot een zuiniger omgang met grondstoffen; hergebruik zorgt ervoor dat afval weer grondstof wordt. Dit gaat grondstoffen en energie tegen en draagt bij aan verduurzaming. Goed voor omgeving, samenleving en klimaat.

www.duurzaamontbijt.nu

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Duurzaam Ontbijt 07 - Thema Afval

 1. 1. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Duurzaam Ontbijten, op bezoek bij innovatie die werkt! 8 locaties WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU 8 bijeenkomsten 10 oktober: Nijmegen, Radboud Universiteit - thema Onderzoek 16 visies succesvolle praktijken 23 oktober: Nijmegen, Albron & Breed - thema’s duurzaam voedsel, duurzame arbeidsparticipatie 6 november: Scherpenzeel, Interface en Ambassador - thema productie en HRM. 13 november: Nijmegen, Power2Nijmegen & Sappi - thema energietransitie 20 november: Arnhem, HAN - thema onderwijs & praktijk 26 november: Cofely - thema techniek 3 december: Circulus & Apenheul - thema afvalvrije maatschappij 14 december: Huis der Provincie Arnhem (lunch) - thema innovatie in publiek-private samenwerking
 2. 2. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB INTRODUCTIE CIRCULUS DOOR MICHIEL WESTERHOFF Circulus BV en Berkel Milieu NV opgericht in 1996 en 1999  Advies, communicatie, afvalinzameling- en verwijdering, beheer openbare ruimte, gladheidsbestrijding, ongediertebestrijding  Beide bedrijven zijn 100% overheidsvennootschappen  Uitsluitend gemeenten als aandeelhouders én opdrachtgevers
 3. 3. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 4. 4. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.
 5. 5. Onze wereldverandert
 6. 6. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Een structurele verandering is nodig! Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 7. 7. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Een structurele verandering is nodig! Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Re-thinking Progress: The Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 Circular en de auteur van de Economy groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. https://www.youtube.com/watch?v=z Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de CRKvDyyHmI opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het Zero waste: onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. https://www.youtube.com/watch?v=nDe serie Duurzaam Ontbijten startte op txnb3HyHV8 van de Duurzaamheid – op de 10.10 – de DagCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 8. 8. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU DOELSTELLINGEN Jan Jonker is hoogleraar Professor Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven.  Transitie afval naar grondstof; 10 kilo per inwoner per jaar in Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 2030 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’.  Kringlopen sluiten dichter bij huisis hoogleraar strategie en directeur van de Professor Hans van Kranenburg opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft  Versterkenstrategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het op regionale sociaal economische structuur met onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. bijzondere aandacht voor mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarktDe serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 9. 9. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.
 10. 10. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Concreet betekent dat: Zijn leeropdracht Professor Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen. is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. In 2014 gemiddeld 92 kg afval per inwoner minder dan in 2000 Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller • 25% minder restcontainers aan de weg Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de • Per jaar ruim 40.000 ton minder restafval dan in met alles wat betrekking heeft opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig 2000 op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het • Komt overeen met 1,28 mln. containersThe Responsible Organisation. onderzoeksprogramma RESORG: = SAMEN EEN RIJ VAN 770 KM!
 11. 11. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB RESULTATEN Inzet 128 fte sociale werkgelegenheid  Integratie Cambio Deventer Kansen in beheer openbare ruimte Lochem Papier verwerking bij Solid Pack
 12. 12. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.
 13. 13. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKBDuurzaam Ontbijt bedankt Apenheul en Circulus voor de ontvangst en presentaties. Professor Jan Jonker is hoogleraarWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. Komende bijeenkomst:De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op de 14 december, thema innovatie in publiek-private samenwerkingCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaam www.duurzaamontbijt.nuondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 14. 14. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Duurzaam Ontbijt Professor Jan Jonker is hoogleraar en MVO loont. is een initiatief van OCF 2.0 WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – 8 locaties op de 8 bijeenkomstenCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit der Komende bijeenkomst: 16 visiesManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaam succesvolle praktijkenondernemen.thema innovatie in publiek-private samenwerking 14 december, www.duurzaamontbijt.nuJan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.

×