DUURZAAM ONTBIJT                   Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU          ...
DUURZAAM ONTBIJT             Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU          duurzame inn...
DUURZAAM ONTBIJT                  Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU          ...
DUURZAAM ONTBIJT                     Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU        ...
DUURZAAM ONTBIJT                    Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU        ...
DUURZAAM ONTBIJT                     Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU        ...
DUURZAAM ONTBIJT                     Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU        ...
DUURZAAM ONTBIJT                     Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU        ...
DUURZAAM ONTBIJT                    Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU        ...
DUURZAAM ONTBIJT                   Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU         ...
DUURZAAM ONTBIJT                      Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU      ...
DUURZAAM ONTBIJT                     Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU        ...
DUURZAAM ONTBIJT                  Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU          ...
DUURZAAM ONTBIJT                    Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU        ...
DUURZAAM ONTBIJT                       Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU      ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Duurzaam ontbijt 04 power2 nijmegen en sappi

637 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
637
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Duurzaam ontbijt 04 power2 nijmegen en sappi

 1. 1. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Duurzaam Ontbijten, op bezoek bij innovatie die werkt! 8 locaties WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU 8 bijeenkomsten 10 oktober: Nijmegen, Radboud Universiteit - thema Onderzoek 16 visies succesvolle praktijken 23 oktober: Nijmegen, Albron & Breed - thema’s duurzaam voedsel, duurzame arbeidsparticipatie 6 november: Scherpenzeel, Interface en Ambassador - thema productie en HRM. 13 november: Nijmegen, Power2Nijmegen & Sappi - thema energietransitie 20 november: Arnhem, HAN - thema onderwijs & praktijk 26 november: Cofely - thema techniek 3 december: Circulus & Apenheul - thema afvalvrije maatschappij 14 december: Huis der Provincie Arnhem (lunch) - thema innovatie in publiek-private samenwerking
 2. 2. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Wethouder Jan van der Meer introduceert Power2Nijmegen: WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Nijmegen heeft de ambitie om in 2045 zelfvoorzienend te zijn in zijn energieverbruik. Daarom startte de gemeente het co-creatieproces ‘Power2Nijmegen’.
 3. 3. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Doelstellingen Nijmegen: Jonker is hoogleraar Professor Jan WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Nijmegen is energieneutraal in 2045: • 50 % energiebesparing Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 • 50 % duurzame opwekking de groene bestseller en de auteur van Duurzaam Denken Doen’. Gemeentelijke organisatie: van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de Professor Hans • klimaatneutraal in 2015, opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het • energieneutraal in 2030 onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 4. 4. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelthttp://www.youtube.com/watch?v=9apNYG4Wfso&feature=youtu.be Power2Nijmegen co-creatie Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 5. 5. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Proces Professor Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 6. 6. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam werkt! Professor Jan Jonker is hoogleraar WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 7. 7. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen licht!Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU stelt Volg de zon en vang hetJan Jonker is hoogleraar Professor www.zonneboom.info WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Inspiratievideo Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de https://www.youtube.com/watch?v=88z8QdldyVI opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 8. 8. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Marcel van VeenProfessor Jan JonkerSappi Europe. introduceert is hoogleraar WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 9. 9. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 10. 10. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB DirecteurenergiegebruikJan Jonker is hoogleraarWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Visie op Henk Voormolenvan Sappi Nijmegen Professor stelt Albron voor: WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren ‘Reduce in en tussen bedrijven. greenhouse gas emissions and increase our use of renewable energy’ (Sappi Ltd.) Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Sappi Nijmegen neemt deze visie integraal over en hanteert voor de uitvoering de Trias Energetica regels: van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de Professor Hans opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het • Energie besparen; onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. • Het inzetten van duurzaam opgewekte energie;De•serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – fossiele brandstoffen zo efficiënt Voor de resterende energiebehoefte de Dag van de Duurzaamheid – op de mogelijk inzetten.Campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 11. 11. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeural gebruik van restwarmte in fabriek te Maastricht In 2009 Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar https://www.youtube.com/watch?v=uIZQy_K8LRc WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 12. 12. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt toolhoogleraarWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Sappi gebruikt ISO 50001 als Albron voor: Professor Jan Jonker is voor gestructureerde energiebesparing. https://www.youtube.com/watch?v=1xfCvHLFAfE&feature=plcp Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit derManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen.Jan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 13. 13. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Conclusie Professor Jan Jonker is hoogleraar WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht • Start met een is om duurzaamheid te helpen organiseren visie op in en tussen bedrijven. energiegebruik; • Werk in een multidisciplinairvan het project OCF 2.0 Hij is de bedenker team; en de auteur van de groene bestseller • Maak inzichtelijk welkeDenken Doen’. Duurzaam processen veel verbruiken; Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de Professor Hans van • Prioriteer aan opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft de hand van op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het opbrengst en gemak van onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. implementatie (geld/ organisatie);De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op de • Betrek de collega’s;Campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit der • Energiemanagement is eenManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen. om gericht te werken methode aan energiereductie en geenJan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jaren op zichzelf staand doel!nodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 14. 14. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Duurzaam Ontbijt Professor Jan Jonker is hoogleraar bedankt Royal Haskoning DHV, Gemeente Nijmegen en Sappi voor de ontvangst Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht en presentaties. WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. Komende bijeenkomsten:De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit praktijk 20 november, thema aansluiting onderwijs - Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit der 26 november, thema productieManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaam 3 december, thema afvalvrije maatschappijondernemen. thema innovatie in publiek-private samenwerking 14 december,Jan www.duurzaamontbijt.nu we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jaren en Hans laten zien waarnodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 15. 15. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Duurzaam Ontbijt Professor Jan Jonker is hoogleraar en MVO loont. is een initiatief van OCF 2.0 WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – 8 locaties op de 8 bijeenkomstenCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit der Komende bijeenkomsten: 16 visiesManagementwetenschappen geven praktijk 20 november, thema aansluiting onderwijs - hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaam succesvolle praktijkenondernemen.thema productie 26 november, 3 december, thema afvalvrije maatschappij 14 december, thema innovatie in publiek-private samenwerking www.duurzaamontbijt.nuJan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.

×