Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Wiki Sabanda - Cara pendaftaran peserta

827 views

Published on

Tutorial for creating an account in Sundanese Wikipedia - Wiki Sabanda Project

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Wiki Sabanda - Cara pendaftaran peserta

  1. 1. Pasanggiri Nulis Artikel dina Basa Sunda su.wikipedia.org
  2. 2. Mangga ngagabung heula sareng komunitas wikimedia www.facebook.com/wikimedia.indonesia @wikimediaid Wiki-id Lisensi CC-BY-SA 3.0 2
  3. 3. Daptar Eusi 1.Nyieun Akun 3
  4. 4. Husus Pamilon Wiki Sabanda 4
  5. 5. Bergabung dengan komunitas wikimedia www.facebook.com/wikimedia.indonesia @wikimediaid Wiki-id Lisensi CC-BY-SA 3.0 5
  6. 6. Buka su.wikipedia.org
  7. 7. Di juru béh luhur kaca klik: Buat akun baru 7
  8. 8. Ayeuna akun Anjeun geus dijieun, di juru béh luhur bakal katingali ngaran pamaké Anjeun nu masih kénéh pulas beureum, tuluy klik.
  9. 9. Klik pikeun nyieun kaca Pamaké
  10. 10. Ketik: Nepangkeun, Wasta pun Anisa, pamilonWiki Sabanda, pasanggiri nulis dinaWikipedia basa Sunda. {{PamilonWiki Sabanda}} [[en:user:SB100Anisa]] [[id:pengguna:SB100Anisa]]
  11. 11. Eusi ringkesan Klik ‘Simpen'
  12. 12. HASIL
  13. 13. Akun Universal (SUL = Single User Login) Akun Anjeun bakal lumaku universal pikeun Wikipedia basa Inggris, jeung Commons IWAL TI ngaran Pamaké Anjeun umumteuing nepi ka bisa waé geus dipaké ku nu lian.
  14. 14. SUL Wikimedia 16
  15. 15. Nyieun Akun dina Kaca Lainna Refresh Halaman: Wikipedia Basa Indonesia, Basa Inggris & Commons. Lamun Anjeun gagal asup log otomatis, Anjeun kudu asup log manual atawa nyieun log anyar Lisensi CC-BY-SA 3.0 17
  16. 16. 18 https://id.wikipedia.org/wiki/Pengguna:SB100Anisa Halo, Nama saya Anisa, peserta kompetisi Wiki Sabanda [[en:user:SB100Anisa]] [[su:pamaké:SB100Anisa]] https://en.wikipedia.org/wiki/User:SB100Anisa Hello, My name is Anisa. I am participant for Wiki Sabanda Competition. [[id:pengguna:SB100Anisa]] [[su:pamaké:SB100Anisa]]
  17. 17. https://commons.wikimedia.org/wiki/User:SB100Anisa Hello, My name is Anisa. I am participant for Wiki Sabanda Competition. [[en:user:SB100Anisa]] [[id:pengguna:SB100Anisa]] [[su:pamaké:SB100Anisa]] 19
  18. 18. Wikimedia Commons Commons nya éta gudang bébas hak cipta nu eusina gambar, sora (audio), jeung video. Nyungsi file dina Commons ilaharna dumasar ngaran file dina basa Inggris.
  19. 19. Ngunjal (Upload) Gambar Klik “Upload File” pikeun ngunjal gambar milik Anjeun
  20. 20. Ngunjal Gambar 22 Pilih gambar
  21. 21. Buka kaca Facebook Anjeun, undeur (download) salasahiji foto anu dipikahayang ATAWA Buka gambar naon waé sakahayang Anjeun tuluy teundeun dina komputer. INGET!!! GAMBAR KUDU MILIK SORANGAN Gambar dérivatif naon baé teu ditarima.
  22. 22. Ngunjal Gambar KLIK
  23. 23. EusianWanda Lisensi KLIK
  24. 24. Ngunjal Gambar Eusian kategori ku: Sundanese Wikipedia users
  25. 25. Gambar Anjeun siap digunakeun Salin (copy) ngaran gambar nu rék digunakeun
  26. 26. Buka kaca su.wikipedia.org Edit kaca pamaké Anjeun
  27. 27. Asupkeun Kode Gambar [[File:NengIchaSholehah.jpg|thumb|200px|right| Asupkeun katerangan tina gambar]] Eusian ku katerangan gambar. Upamana: Me in Style Posisi gambar
  28. 28. Neundeun gambar Anjeun dina kaca pamaké
  29. 29. Wilujeng! Anjeun geus hasil nyieun akun dilengkepan ku gambar.

×