53. 5 voordelen van het gebruik van een content delivery network

147 views

Published on

Om wereldwijde consumenten te bereiken, is het van belang dat uw content goed en snel bij hen overkomt. Een Content Delivery Network (CDN) biedt hiervoor uitkomst. In dit artikel leest u wat een CDN precies is en behandelen we de vijf voordelen.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
147
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

53. 5 voordelen van het gebruik van een content delivery network

  1. 1. 1 5 voordelen van het gebruik van een content delivery network Door: Dennis Gritter
  2. 2. 2 De wereld telt inmiddels zo'n 2,4 miljard internetgebruikers. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om consumenten over de hele wereld te bereiken. Maar hoe bereikt u consumenten op zo'n grote afstand? In dit artikel delen wij vijf voordelen van een Content Delivery Network. Content delivery network Om wereldwijde consumenten van dienst te kunnen zijn, is het van belang dat uw content goed en snel bij hen overkomt. Latency is in deze situatie vaak een probleem, waardoor de persoon aan de andere kant van de wereld zo maar weer kan afhaken. Een Content Delivery Network (CDN) biedt hiervoor uitkomst. Een CDN is een systeem van onderling verbonden servers die werkzaam zijn in verschillende - vaak geografisch verspreide - datacenters. Een CDN gebruikt verschillende technieken om content delivery te optimaliseren. Hieronder volgen de vijf voordelen van een CDN. 1. Hogere snelheid Consumenten willen tegenwoordig dat internetpagina's binnen 2 tot 3 seconden laden, anders zijn ze al snel weg. Langzame pagina's vormen een barrière om online transacties te voltooien en om nieuwe klanten aan te trekken. Dat kan een bedrijf die via internet verkoopt zich niet veroorloven. Een goed CDN helpt om pagina's sneller te laden en is daarmee van groot belang. 2. Vergroting van uw reikwijdte Volgens de statistieken is circa 34 procent van de wereldbevolking nu aangesloten op het internet. Dit maakt dat bedrijven klanten over de hele wereld via het internet kunnen bedienen. Een CDN helpt om de veelvoorkomende latency problemen bij internet over grote afstanden weg te nemen. Door de grote geografische spreiding van servers helpen CDN's niet alleen met snelheid en kwaliteit dicht bij huis, maar juist ook bij klanten aan de andere kant van de wereld. 3. Gegarandeerde beschikbaarheid De beschikbaarheid van uw website is cruciaal wanneer uw business afhankelijk is van het web. Een website is helaas niet vanzelfsprekend continu beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan DDoS attacks die momenteel een reële bedreiging zijn. Dergelijke aanvallen kunnen uw website uren of zelfs dagen uit de running halen. De kosten daarvan in termen van gederfde omzet en imagoschade zijn aanzienlijk. CDN's helpen om die beschikbaarheid wél te garanderen. Door de grote hoeveelheid servers bieden CDN's voldoende capaciteit om dergelijke aanvallen in het netwerk op te vangen, zodat dat uw website niet down gaat.
  3. 3. 3 4. Kostenbesparingen Werken met een CDN kan u aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Een CDN vormt één overzichtelijk platform waarmee u uw internetaanwezigheid in uiteenlopende landen kunt waarborgen. Dit maakt het overzichtelijker en efficiënter. Zo zorgt een CDN ervoor dat u niet langer meer hoeft te investeren in dure hosting in het buitenland. Ook hoeft u niet meer bezig te zijn met het managen van contacten met allerlei providers in verschillende landen. En last but not least: u hoeft uw website niet voor ieder land apart uit te voeren. 5. Interessante inzichten via statistieken Waar komen de bezoekers van uw website vandaan? Hoe was de perfomance van uw website? Wij kunnen ons voorstellen dat u op dit soort vragen graag antwoord wilt, zeker als de optimalisatie van uw online performance u na aan het hart ligt. Een CDN biedt deze interessante statistieken. Globalisering De wereld globaliseert: er ontstaat een wereldmarkt met steeds minder grenzen. Mogelijk globaliseert uw bedrijf mee. Natuurlijk kan iedereen waar dan ook ter wereld de URL van uw website intypen. Dat wil alleen niet zeggen dat u ook goede zaken zult doen. Als het in een willekeurig buitenland 10 seconden duurt voordat uw pagina laadt, dan bent u in die markt namelijk niet concurrerend. En dat is precies waar een CDN helpt: om een aantrekkelijke en concurrerende online presence op te bouwen op die plek waar u dat wenst. Heeft u inzicht in de snelheid van uw website in het buitenland? Wilt u weten hoe de snelheid van uw website er voor staat? Vraag dan hieronder onze gratis website scan aan:
  4. 4. 4 Fotocredit

×