Toetssite Veilig stap voor stap

6,963 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
6,963
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4,637
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Toetssite Veilig stap voor stap

  1. 1. <ul><li>Volledig scherm modus </li></ul><ul><li>klik op de pijltjes rechts </li></ul><ul><li>Volledig scherm modus sluiten </li></ul><ul><li>klik op Esc </li></ul>
  2. 2. Opzet van Toetssite Veilig stap voor stap De Toetssite is zo opgezet dat u snel en gemakkelijk de leesontwikkeling van uw leerlingen kunt controleren. Voor de belangrijkste toetsen uit Veilig stap voor stap kunt u de gegevens simpel verwerken. Via concrete adviezen, duidelijke tabellen, overzichten en grafieken kunt u de vorderingen goed analyseren en bepalen welke bijsturing voor welke leerling nodig is. Inloggen gaat via de website van de toetssite met uw eigen inlogcode.
  3. 3. Bedieningsgemak Het werken met de Toetssite gaat gemakkelijk. Via de navigatiebalk kiest u wat u wilt doen: gegevens invoeren, wijzigen of bekijken. Ook het invoeren van gegevens gaat vlot. Met de tabtoets snelt u langs de in te vullen velden. U hoeft niet elke keer alle velden in te vullen dankzij automatisch gegenereerde gegevens, zoals namen van leerlingen en standaardwaarden.
  4. 4. Toetsmaterialen In de Toetssite vindt u alle materialen die nodig zijn om toetsen af te nemen en toetsgegevens te verwerken. Denkt u aan instructies om toetsen af te nemen en observaties te doen en formulieren waarop u de resultaten en observaties tijdens de toetsafname kunt noteren. Deze formulieren zijn voorzien van de benodigde invulruimtes om het invoeren van de gegevens in de Toetssite gemakkelijk te maken. Met behulp van deze formulieren is het ook voor anderen, zoals een interne begeleider of administratief medewerker, heel eenvoudig om de toetsscores in de Toetssite in te voeren en de benodigde overzichten uit te printen. Als voorbeeld vindt u op deze pagina het afnameformulier bij Veilig & vlot in kern 3.
  5. 5. Verschillende resultaatoverzichten In de Toetssite kunt u zowel toetsresultaten (aantal goed, aantal fout, tijd) invullen als observaties. Daarvan krijgt u heldere overzichten: een groepsresultatenoverzicht, een individueel leerlingoverzicht met observaties.
  6. 6. Individueel leerlingoverzicht Op elk moment in het jaar kunt u alle toetsscores van een leerling in een overzicht uitprinten: het individuele 'Leerlingoverzicht'. Daarmee hebt u de resultaten en observaties van een heel jaar overzichtelijk bij elkaar. Handig voor bijvoorbeeld gesprekken met ouders, remedial teacher of orthopedagoog. Observaties kunnen niet gemist worden om een volledig beeld van de leesontwikkeling te krijgen. De observatie die u doet tijdens een toetsafname kunt u op het toetsafnameformulier noteren en in het scherm 'Invoeren Toetsresultaten' van de Toetssite intypen. In het individueel leerlingoverzicht staan alle observaties, zo heeft u een totaaloverzicht voor het hele leerjaar, opgesplitst per kern en per toets. Gedurende tot en met het kind in groep 8 zit en u nog een abonnement op de toetssite heeft zijn alle overzichten in de Toetssite op te vragen.
  7. 7. Groepadvies en leerlingadvies De Toetssite geeft gerichte adviezen om de leesontwikkeling verder te stimuleren. Het systeem genereert automatisch adviezen op maat, per groep en per leerling. Hiermee kunt u gericht de leesproblemen aanpakken. De Toetssite geeft adviezen gericht op risicolezers en adviezen wat betreft de vervolgtoetsen voor risicolezers. Adviezen voor leerlingen worden altijd gegeven als leerlingen een T (twijfelachtig) of een O (onvoldoende) hebben behaald. Deze leerlingen worden met naam genoemd. In de adviezen staan ook handige links naar artikelen die bruikbaar zijn bij de instructie aan risicolezers.

×