Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Schatkist Leerkrachtassistent

25,352 views

Published on

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Schatkist Leerkrachtassistent

 1. 1. <ul><li>Volledig scherm modus </li></ul><ul><li>klik op de pijltjes rechts </li></ul><ul><li>Volledig scherm modus sluiten </li></ul><ul><li>klik op Esc </li></ul>
 2. 2. Digimenu routineliedjes Als het programma start, verschijnt het Digimenu. Vanuit het Digimenu van de Leerkrachtassistent Schatkist kiest u voor de routineliedjes of een seizoen met een anker.
 3. 3. Animatieversie routineliedjes De routineliedjes kunnen dagelijks ingezet worden en zorgen voor een betekenisvolle en herkenbare start van een routineactiviteit. De routineliedjes zijn afkomstig uit het Li-La-Liedjesboek . Er is een animatieversie en een tekstversie van het liedje opgenomen. Bij de animatieversie wordt een animatie met Pompom bij het liedje getoond.
 4. 4. Tekstversie routineliedjes De tekstversie van het routineliedje laat de tekst van het liedje zien, waarin bepaalde woorden uit de tekst zijn vervangen door illustraties. Tijdens het afspelen van het liedje licht de regel op die gezongen of gespeeld wordt.
 5. 5. Digimenu van het anker Als u wilt gaan werken met een anker, kiest u eerst het seizoen en vervolgens het anker. Er verschijnt een overzicht met alle modules bij dit anker. Deze modules zijn in twee onderdelen gerangschikt: de Ankeractiviteiten en Doe je mee? . De Ankeractiviteiten bestaan uit dezelfde onderdelen als Schatkist : ankerverhaal en ankerpunten. Deze modules zijn bedoeld als ondersteuning en verrijking bij het anker. De Doe je mee? -modules zijn een extra toevoeging bij het anker.
 6. 6. Module woordenschat De module Woordenschat toont de ankerplaten met hotspots (gestippelde cirkels) op belangrijke begrippen uit het verhaal. Wanneer u op een hotspot klikt, verschijnt er een pop-up met een illustratie of een animatie ter verduidelijking van het begrip. Bijvoorbeeld: bij het begrip ‘vos’ verschijnt een foto van een vos. Verder staan er op de pop-up luidsprekericonen. Als u op een van deze iconen klikt, hoort u een woord (bijvoorbeeld: de vos ), een omschrijving (bijvoorbeeld: een dier met een roodbruine vacht en een dikke staart) of een geluid dat bij het begrip hoort.
 7. 7. Module fotoverhalen Bij elk ankerpunt is een fotoverhaal opgenomen. Bij ieder anker horen dus vier fotoverhalen. U zet het fotoverhaal in ter introductie van het ankerpunt. Het is een informatieve fotopresentatie waarin het onderwerp uit het betreffende ankerpunt centraal staat.
 8. 8. Ankerversie Bij ieder anker is één uitgeschreven letterversje opgenomen, dat aansluit bij de letter die centraal staat in het anker. Alle versjes zijn afkomstig uit Werken met de lettermuur . U kunt het versje uitprinten met uw opmerkingen en markeringen.
 9. 9. Telspel: ‘Wat hoort bij elkaar?’ In het spel Wat hoort bij elkaar? plaatsen de kinderen twee spelkaartjes met een afbeelding en/of geluid die bij elkaar horen samen in een kader.

×