Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

(WI2012) Marek Vidovic - Inteligentna reklama retarget

858 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

(WI2012) Marek Vidovic - Inteligentna reklama retarget

 1. 1. Inteligentna Reklama RETARGET
 2. 2. Što je RETARGET Retarget je nova usluga kontekstualne reklamne mreže Etarget. Nasuprot klasičnom kontekstualnom reklamiranju on je namjenjen osobama koje su prethodno posjetile vašu stranicu. Posjetitelji imaju osnovno znanje o vašim proizvodima ili uslugama.
 3. 3.  Retarget je kontekstualno reklamiranje čiji je cilj da privuče pažnju ljudima koji su prethodno posjetili vašu stranicu. Glavni razlog za investiranje u ovu vrstu reklame je veliki broj posjetitelja vaše stranice koji nisu naručili proizvod ili uslugu ali su bili vrlo blizu – došli su na vašu stranicu i razmišljali su o vašem proizvodu ili usluzi. U trenutku kada posjetitelji vaše stranice napuste sajt, reklame će im se početi prikazivati u cijeloj mreži partnerskih portala Etarget. Ako im priđete na pravi način, veća je vjerojatnost da ostvare kupovinu.
 4. 4. Za što se koristi Retarget Znamo da kupci dobro razmisle prije nego što se odluče za kupovinu, akciju/konverziju. Ponekad je potrebno da prođu dani ili tjedni da ta odluka sazrije. Prema istraživanjima čak 98% posjetitelja napusti stranicu prije nego što naruči proizvod ili uslugu.
 5. 5.  Retarget je ovdje kako bi podjsetio potencijalne kupce na vaše proizvode i usluge sve dok ih ne odluče naručiti ili da saznaju više o njima.
 6. 6.  Zahvaljujući našem medijskom prostoru možete pronaći više od 90% Hrvata koji su na internetu. Takoreći gdje god surfuju, bit ćete s njima!
 7. 7. Kako funkcionira Retarget Generiranje koda Postavljanje Retarget koda na vašu stranicu. Vaši potencijalni klijenti će posjetiti vašu stranicu. Putem usluge Retarget registrirati ćemo njihovu posjetu.
 8. 8.  Kada potencijalni korisnici napuste vašu stranicu, vaše reklame će se prikazivati na više od 400 sajtova na hrvatskom internetu. Oni korisnici koje i dalje zanima vaša ponuda, kliknuti će na vaš oglas i vratit će se na vašu stranicu. Korisnici koje ne zanima vaš oglas, neće kliknuti na isti i oglas će se prikazati beslatno.
 9. 9. Kako se koristi Retarget Dovoljno je imati samo jednu registraciju u Etargetu. Možete koristiti samo Retarget ili u kombinaciji sa Etarget kontesktualnim reklamama. Ukoliko ste zadovoljni posjetom vaše stranice, možete početi sa korištenjem Retargeta. Ovako ćete biti sigurni da će se ljudi, koji su prethodno pojsetili vašu stranicu, vratiti.
 10. 10. Kome je namjenjen Retarget  Brand kampanja  Povećanje posjećenosti, novi posjetitelji putem Etarget-a.  Retarget, odnosno podsjetnik korisnika na registraciju i otvaranje računa u banci
 11. 11. Fantastična konverzija
 12. 12. Kako postaviti Retarget Ukoliko ste prethodno registrirani u sustavu Etarget, prijavite se u vaš account s detaljima prijave Nakon što ste pristupili, kliknite na “Aktiviraj Retarget” i kreirajte reklamu, koja će biti prikazana samo osobama koje su prethodno posjetile vašu stranicu.
 13. 13. Aktiviranje Retargeta
 14. 14.  Nakon što ste kreirali oglas, postavite cijenu za klik.Povećanjem cijene povećati ćete broj prikaza oglasa uusporedbi s vašom konkurencijom.
 15. 15.  Čim ste spremili oglas naš sustav će vam generiati jedistveni kod. Morate ga unijeti na vašu stranicu.
 16. 16. Uspješna aktivacija Retargeta Od ovog trenutka vaša retargeting kampanja je aktivirana. Detalje postavke odredite klikom na “Postavljanje retargetinga” Standardno trajanje Retargetinga je 30 dana. Mogućnost postavljanja trajanja Retargetinga
 17. 17. Hvala Vam na pažnji Marek Vidovič marketing@etarget.hr

×