Craciun

426 views

Published on

Craciunul este una dintre cele mai frumoase sarbatori din an,copii il asteapta pe Mosul si merg la colindat.Toti oamenii intra intr-o atmosfera de sarbatoare si se dubura alaturi de cei dragi.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Craciun

 1. 1. Sibinescu Alina Madalina
 2. 2.  Originea termenului Istoria sarbatorii Pomul de Craciun Mos Craciun Craciunul in traditia romaneasca Colinde de Craciun Imagini specifice Craciunului
 3. 3.  Crăciunul a început să fie serbat de către creștini pe 25 decembrie, după cel puțin trei secole de la începerea misiunii de evanghelizare a apostolilor, anume începând cu secolul al IV-lea în Vest și începând cu cel de-al V-lea secol in Est.
 4. 4. Mulți cercetători (Pericle Papahagi, VasilePârvan, Sextil Pușcariu,Thedor Capidan, NicolaeDrăganu, consideră că termenul provine dinlatinescul calatio cu forma sa deacuzativ calationem.
 5. 5.  Moș Crăciun este versiunea mai nouă a Sfântului Nicolae (în engleză: Santa Claus) care și-a făcut apariția în secolul I. El împarte cadouri tuturor copiilor în noaptea de Crăciun (de 24 spre 25 decembrie).
 6. 6.  Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun îsi trage originile de la popoarele germanice. Tradiția s-a răspândit în restul Europei și apoi în toata lumea după Primul Război Mondial.
 7. 7.  Pe teritoriul românesc, Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători crestine.
 8. 8.  Sărbătoarea Crăciunului este anunțată prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul și cu Steaua, pentru a vesti Nașterea Mântuitorului.
 9. 9. E-mail:alina.sibinescu@yahoo.comTel:0252 23 33 55 Universitatea de Vest- specializarea:asistenta sociala

×