Visma HRM Kennisbank
Het platform voor de nieuwe generatie
HR-professionals dat inspireert en
informeert. Vernieuwend, inn...
Visma Software | www.vismasoftware.nl | info-amersfoort@visma.com | +31 33 4545111 02
Groeipad naar een volwassen markt
He...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Steeds belangrijkere rol e-HRM vanuit sterk fluctuerende arbeidsmarkt

212 views

Published on

Doordat de steeds fluctuerende arbeidsmarkt verandert, dient HRM een antwoord en oplossing aan te dragen voor nieuwe vraagstukken op het gebied van strategische thema’s zoals productiviteit, vergrijzing, krappere arbeidsmarkten, inzetbaarheid en kwaliteit van personeel en bedrijfskeuzes.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
212
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Steeds belangrijkere rol e-HRM vanuit sterk fluctuerende arbeidsmarkt

  1. 1. Visma HRM Kennisbank Het platform voor de nieuwe generatie HR-professionals dat inspireert en informeert. Vernieuwend, innovatief en actueel. Rob van Loenen Marketing Manager Oplossingen op het gebied van: Enterprise Resource Management Logistics Project Management Human Resource Management Planning Branches en toepassingen: Zorg Woningcorporaties Transport Handel en Industrie Visma Software | www.vismasoftware.nl | info-amersfoort@visma.com | +31 33 4545111 01 Blog HRM Kennisbank Steeds belangrijkere rol e-HRM vanuit sterk fluctuerende arbeids- markt Doordat de steeds fluctuerende arbeidsmarkt verandert, dient HRM een antwoord en oplossing aan te dragen voor nieuwe vraag- stukken op het gebied van strategische thema’s zoals productiviteit, vergrijzing, krappere arbeidsmarkten, inzetbaarheid en kwaliteit van personeel en bedrijfskeuzes. Deze meer strategische insteek betekent ook een structurele wijziging van de huidige HRM-werkzaamheden, zoals het optimaliseren en verzorgen van personeelsadministratie dat in lijn is met de huidige tijdsgeest van zelfwerkzaamheid. De werknemer wil anno 2014 zelf de regisseur worden van zijn administratief personeelsdossier. Opbrengsten E-HRM door structurele kostenbesparingen In dit proces speelt e-HRM een steeds belangrijkere rol. Op zich niet vreemd omdat e-HRM bedrijfs-matig als interessant wordt gezien gegeven de enorme tijdswinst en kostenbesparing die het voor het bedrijfsleven oplevert. e-HRM komt steeds meer tot volwassenheid wat mede tot uitdrukking komt in de grotere rol binnen de publieke sector. Veel HR-managers stellen in publicaties en interviews duidelijk dat e-HRM -zoals ieder personeelsinstrument- niet een doel op zich is, maar een flexibele tool die aan te passen is aan de individuele behoeften van een organisatie. Juist met de opkomst van gebruiksvriendelijke mobile applicaties is e-HRM een niet te stoppen ontwikkeling.
  2. 2. Visma Software | www.vismasoftware.nl | info-amersfoort@visma.com | +31 33 4545111 02 Groeipad naar een volwassen markt Het is inmiddels wel duidelijk dat e-HRM geen trend is ‘die wel over zal waaien’. Het wordt door de markt gezien als een volwaardig personeelsinstrument dat inspeelt op de ontwikkelingen van zelfwerkzaamheid enerzijds en de grotere rol van de flexmarkt anderzijds. HRM gaat de vruchten plukken van het besparen op de operationele administratieve processen. 2014 zal door het toenemende gebruik nog meer inzichten gaan geven in de optimale mogelijkheden van e-HRM. Het zal het proces naar de volwassenheidsfase versnellen. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom HRM & Salaris? Volg @VismaHRMnieuws op Twitter! Amersfoort, juli 2014 Wilt u meer blogs lezen over e-HRM? Bezoek onze website of kijk op onze Slideshare. Volg ons op:

×