Minder gestresste werknemers met e-HRM

237 views

Published on

De stress onder werknemers neemt toe. Uit cijfers van ArboNed blijkt dat er in het eerste halfjaar van 2014 meer verzuim is geweest door stress.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
237
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Minder gestresste werknemers met e-HRM

  1. 1. Visma HRM Kennisbank Het platform voor de nieuwe generatie HR-professionals dat inspireert en informeert. Vernieuwend, innovatief en actueel. Rob van Loenen Marketing Manager Oplossingen op het gebied van: Enterprise Resource Management Logistics Project Management Human Resource Management Planning Branches en toepassingen: Zorg Woningcorporaties Transport Handel en Industrie Visma Software | www.vismasoftware.nl | info-amersfoort@visma.com | +31 33 4545111 01 Blog HRM Kennisbank Minder gestresste werknemers met e-HRM De stress onder werknemers neemt toe. Uit cijfers van ArboNed blijkt dat er in het eerste halfjaar van 2014 meer verzuim is geweest door stress. Verzuim door werkstress stijgt fors Hoewel het gemiddelde ziekteverzuim gelijk is gebleven met het verzuim in de eerste helft van 2013, zijn er meer zieken gemeld als gevolg van stress. Sterker nog: in 2014 was verzuim door werkstress 3x zo hoog als vijf jaar geleden. Nog nooit veroor- zaakten stressklachten zoveel verzuim als in de eerste helft van dit jaar, vooral in de sectoren onderwijs en zorg, maar ook bij ICT en financiële instellingen”, bevestigt dr. Corné Roelen, bedrijfsarts en epidemioloog bij ArboNed. Werk en privé uit balans Volgens ArboNed zit de belangrijkste oorzaak van het stressverzuim in de combinatie van werk en privé. Mensen vinden het moeilijk om de zorg voor kinderen of ouderen te combineren met hun werk. Ook zijn er bij meer huishoudens financiële zorgen die zorgen voor stress. E-HRM biedt het cruciale stukje rust HR kan verzuim(kosten) verlagen met inzet van e-HRM. Door middel van e-HRM kan HR er namelijk strakker er op zitten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld automatische meldingen richting het UWV doen of meldingen naar managers sturen om zieke medewerkers te volgen.
  2. 2. Visma Software | www.vismasoftware.nl | info-amersfoort@visma.com | +31 33 4545111 02 Door de inzet van e-HRM heeft niet alleen de HR afdeling meer grip op het verzuim, ook de werknemer krijgt een stukje rust door in ieder geval op elk gewenst moment inzicht te hebben in zaken als het aantal verlofuren, het ziekteverzuim en de werkuren. Op de hoogte blijven van al het andere nieuws rondom HRM? Volg @VismaHRMnieuws op Twitter! Amersfoort, juli 2014 Wilt u meer blogs lezen over e-HRM? Bezoek onze website of kijk op onze Slideshare. Volg ons op:

×