Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Visma HRM Kennisbank
Het platform voor de nieuwe generatie
HR-professionals dat inspireert en
informeert. Vernieuwend, inn...
Visma Software | www.vismasoftware.nl | info-amersfoort@visma.com | +31 33 4545111 02
Overgang naar een nieuwe organisatie...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Behoud en inspireren talent: de uitdaging voor HRM na de crisis

183 views

Published on

In de komende twee jaar zien HR-professionals een nieuwe strijd ontstaan voor het aantrekken en vasthouden van gekwalificeerde werknemers.

Published in: Recruiting & HR
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Behoud en inspireren talent: de uitdaging voor HRM na de crisis

  1. 1. Visma HRM Kennisbank Het platform voor de nieuwe generatie HR-professionals dat inspireert en informeert. Vernieuwend, innovatief en actueel. Rob van Loenen Marketing Manager Oplossingen op het gebied van: Enterprise Resource Management Logistics Project Management Human Resource Management Planning Branches en toepassingen: Zorg Woningcorporaties Transport Handel en Industrie Visma Software | www.vismasoftware.nl | info-amersfoort@visma.com | +31 33 4545111 01 Blog HRM Kennisbank Behoud en inspireren talent: de uitdaging voor HRM na de crisis Een voorzichtig herstel van de economie dient zich nu gelukkig aan en dan komen direct de vragen uit het bedrijfsleven met het oog op de toekomst en hun continuïteit. Met name kennis gerelateerde bedrijven vragen zich af hoe zij nu de juiste mensen kunnen behouden en het aantrekken. Mede door internationalisering wordt de concurrentie gewonnen door het kennisgehalte van de organisatie en haar medewerkers. Er zijn parallellen te trekken met het eind van de vorige eeuw. Er heerste toen een ontzettende krapte op de arbeidsmarkt, wat tot exorbitante salarissen en secundaire voorwaarden leidde. In de komende twee jaar zien HR-professionals een nieuwe strijd ontstaan voor het aantrekken en vasthouden van gekwalificeerde werknemers. De huidige tijd verschilt namelijk enorm vergeleken met die van vorige eeuw. Talentvolle medewerkers binden zich tegenwoordig minder snel aan een organisatie en kijken met name naar de visie en organisatie van een bedrijf. De medewerker van nu wil geen ‘asset’ meer zijn van de organisatie, maar wil vanuit intrinsieke motivatie zijn talenten benutten. In de komende twee jaar zien HR-professionals een nieuwe strijd ontstaan voor het aantrekken en vasthouden van gekwalificeerde werknemers. Het roer moet om Veel bedrijven zijn zich bewust van deze ontwikkeling en beseffen dat het roer ‘volledig om’ moet voor wat betreft het werven en binden van medewerkers. Er zal niet langer alleen gekeken worden naar het invullen van de hogere functies binnen de onderneming, maar juist naar het behoud van werknemers in de totale organisatie. De aandacht voor met name de topfuncties heeft in het laatste decennium nauwelijks tot succes geleid. Juist deze hiërarchische top-down insteek gaat veelal ten kosten van de noodzakelijke saamhorigheid binnen de organisatie. Het vormt daarmee een risico voor het aantrekkelijker maken van de organisatie voor een nieuwe generatie.
  2. 2. Visma Software | www.vismasoftware.nl | info-amersfoort@visma.com | +31 33 4545111 02 Overgang naar een nieuwe organisatievorm De bedrijfsstructuur van de 21e eeuw zal wezenlijk verschillen van de huidige. Er zal een soort remake plaatsvinden van de organisatie waarbij beslissingen worden genomen door diegenen die het meest erbij betrokken zijn. Veelal kunnen dit projectteams zijn. Zo’n team kan bestaan uit eigen medewerkers, aangevuld met externen, om hiermee hen nieuwe vaardigheden te leren of aan te sporen tot het vinden van innovatieve oplossingen voor de markten van morgen. De nieuwe organisatie dient zich moeiteloos in organisatienetwerken te bewegen met een scherp oog voor talentontwikkeling. Juist die bedrijven die de gewenste unieke en vernieuwende oplossingen aandragen, zullen de nieuwe generatie van medewerkers weten te boeien. E-HRM kan helpen in talentontwikkeling Het eigenaarschap voor de werving en het behoud van talentvolle werknemers ligt hierbij niet langer alleen bij de HR-afdeling, maar bij het totale management van de onderneming. Bovendien maakt het uitstippelen van een duidelijk carrièrepad voor de werknemer in toenemende mate deel uit van de talentstrategie. Door het vastleggen van digitale dossiers kan e-HRM helpen talent te herkennen en te ontwikkelen naar de behoefte van de nieuwe organisatiestructuur. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom HRM & Salaris? Volg @VismaHRMnieuws op Twitter! Amersfoort, juli 2014 Wilt u meer blogs lezen over e-HRM? Bezoek onze website of kijk op onze Slideshare. Volg ons op:

×