Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Trip ctia

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 18 Ad

Trip ctia

Download to read offline

Diseminare activitati ale proiectului Erasmus Plus TRIP, coordonat de Asociatia "O sansa pentru fiecare" Iasi

Diseminare activitati ale proiectului Erasmus Plus TRIP, coordonat de Asociatia "O sansa pentru fiecare" Iasi

Advertisement
Advertisement

More Related Content

Advertisement
Advertisement

Trip ctia

 1. 1. Proiect Erasmus Plus KA1 de formare profesională VET TRIP - Program de intership în turism și alimentație 2017-1-RO01-KA102-035895
 2. 2. Obiectiv general - Realizarea unei mobilități transnaționale pentru derularea de stagii de practică pentru elevii si profesori din învățământul profesional in scopul îmbunătățirii competentelor profesionale si dezvoltării personale, urmărind totodată creșterea calității serviciilor educaționale si de formare prin schimbul de bune practici cu alte instituții europene cu experiență în domeniul vizat. Perioada de implementare: septembrie 2017 – august 2018 Grup ţintă: • 40 elevi (specializările Turism și Alimentație) înscriși în unitățile de învățământ partenere • 12 cadre didactice și personal de conducere din unitățile de învățământ partenere
 3. 3. Lider consorțiu: Asociația ”O șansă pentru fiecare”, Iași Partenerii naționali implicaţi în proiect: • Liceul Tehnologic Hîrlău, • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, • Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani, • Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad, Organizația parteneră: C4G – Consulting and Training Network LDA Lisabona, Portugalia
 4. 4. Calendarul activităților I. Selecția beneficiarilor II. Pregătirea lingvistică, culturală și pedagogică a beneficiarilor III. Desfășurarea mobilităților (6 fluxuri) IV. Diseminarea și multiplicarea rezultatelor
 5. 5. Selecția beneficiarilor ETAPA 1 • A presuspus depunerea unui dosar de candidatură la secretariatul școlii de care aparțin ETAPA 2 • A constat în organizarea unui concurs de departajare, astfel: 1. Proba orală: • interviu pentru evaluarea competențelor orale de limbă engleză; • interviu în care candidatul va motiva participarea la mobilitate. 2. Proba scrisă pentru evaluarea cunoștintelor de specialitate.
 6. 6. Selecția beneficiarilor în cadrul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară SuceavaC
 7. 7. TEHNICIAN ÎN TURISM Nr. crt. Numele și prenumele elevului P1 P2 P3 Total Rezultat 1ANDRUȘCĂ ALEXANDRU PETRU 33 30 20 83ADMIS 2BOTEZ MARIUS DĂNUȚ 44 18 20 82ADMIS 3IVĂNUȚĂ DENISA SÎNZÎIANA 33,5 27 15 75,5ADMIS 4MOSCALIUC FLORIN MIHAI 28 22 20 70ADMIS 5SUMĂR NICOLAIE 31,5 18 20 69,5ADMIS 6BEJINARIU SEBASTIAN MIHĂIȚĂ 21,5 26 20 67,5ADMIS/Rezerva BRUTAR-PATISER Nr. crt. Numele și prenumele elevului P1 P2 P3 Total Rezultat 1SASU FLORINA MIHAELA 44 25 15 84ADMIS 2CALANCEA LIVIA MĂRIOARA 38 22 15 75ADMIS 3ȘOIMAN ROBERT ALIN 37 17 15 69ADMIS 4POLONIC ROXANA MARIANA 40 16 10 66ADMIS 5ONICIUC CRISTI MARIAN 30 19 15 64ADMIS Profesori și personal de conducere Nr.crt. Numele și prenumele Rezultat 1HLADIUC TATIANA admis 2LUPAN CRISTINA LĂCRĂMIOARA admis 3SAHLEANU EMILIAN admis REZULTATELE CONCURSULUI DE SELECȚIE:
 8. 8. În perioada aprilie – mai 2018, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava desfășurat două fluxuri de mobilități: -16-27 aprilie 2018- un flux cu durata de 2 săptămâni, timp în care 11 elevi au efectuat un stagiu de pregătire practică, 6 în specializarea tehnician în turism și 5 în calificarea brutar-patiser. -7-11 mai 2018 un flux cu durata de 5 zile, timp în care 6 profesori (din care 3 profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava) au participat la activități de observare și formare în domeniul învățământului profesional și tehnic.
 9. 9. Fluxul 5 - 11 elevi • Elevii de la specializarea tehnician în turism au efectuat un stagiu de pregătire practică în cadrul hotelurilor Amazonia, Holliday OnJ și V Dinasty iar cei de la școala profesională brutar-patiser la compania Pingo Doce și la restaurantul Copelia. Pe parcursul celor 2 săptămâni, elevii au pus in practică și și-au consolidat cunoștințele profesionale în domeniu, îmbunătățindu-și în același timp și capacitățile de comunicare în limba engleză.
 10. 10. Calificarea Brutar-patiser
 11. 11. Specializarea Tehnician în turism
 12. 12. Vizite culturale
 13. 13. Testimoniale elevi ”Experiența profesională pe care am căpătat-o timp de 2 săptămâni îmi va fi sigur de folos în viitor. Cred că am șanse mai mari să mă angajez la un hotel sau la o agenție de turism, fie în țară, fie în străinătate.” (Florin Moscaliuc, tehnician în turism) ”Mă bucur că am avut șansa să iau parte la acest proiect, mai ales că am fost prima rezervă și am avut emoții până în momentul în care am aflat că sunt și eu beneficiar! Stagiul de practică de două săptămâni la un hotel de 4 stele mi-a plăcut mult. Am învățat multe lucruri noi și mi- am îmbunătățit comunicarea în limba engleză. Lisabona este un oraș minunat, mi-ar plăcea ca în viitor să mă angajez aici!” (Sebastian Bejinariu, tehnician în turism)
 14. 14. Testimoniale elevi ” Cele două săptămâni petrecute în Lisabona, Portugalia au însemnat o experiență nouă și deosebită pentru mine. Practica pe care am făcut-o la compania Pingo Doce a fost foarte serioasă și mă bucur că am primit un certificat care să ateste ceea ce am învățat. Cred că acest lucru îmi va da o șansă în plus în obținerea unui serviciu după terminarea studiilor. Faptul că a trebuit să comunic în limba engleză mi-a fost un imbold de a învăța mai bine această limbă, văzând cât de importantă este peste tot. Mi-au plăcut mult vizitele culturale organizate în timpul liber în Lisabona și în Sintra. ” (Roxana Polonic, brutar-patiser) “A fost extraordinar de frumos. Mi-a plăcut mult practica de la restaurant. Am învățat să pregătesc produse de patiserie specifice bucătăriei portugheze. Mi-am dat seama cât de importantă este limba engleză și mi-am propus să o învăț mai bine în viitor. ” (Alin Șoiman, brutar-patiser)
 15. 15. Mobilitatea cadrelor didactice A avut drept scop: • familiarizarea cu modul de planificare a activitatilor in cadrul scolilor portugheze; • familiarizarea cu programa scolara din scolile VET portugheze; • elaborarea si utilizarea de noi metode de predare si evaluare a elevilor; • utilizarea de noi itemi care sa asigure validitatea si fidelitatea rezultatelor obtinute de elevi; • dezvoltarea de parteneriate si colaborari cu institutii de invatamant europene; • dezvoltarea si utilizarea de mecanisme de anticipare a competentelor cerute pe piata muncii.
 16. 16. Activități de diseminare și multiplicare a rezultatelor • Activitatea desfășurată de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava în cadrul proiectului TRIP a fost promovată în presa locală (articol în ziarul Monitorul de Suceava https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-05-12/11- elevi-ai-Colegiului-Tehnic-de-Industrie-Alimentara-Suceava- au-efectuat-practica-in-companii-portugheze) • Notă pe site-ul www.ctiasv.ro și prezentarea PPT. • Articol în revista online a școlii CALEIDOSCOP nr. 10/iunie2018 • Pentru multiplicarea rezultatelor proiectului s-au organizat sesiuni de diseminare atât pentru profesorii liceului, cât și pentru elevii de la școala profesională și de la turism și alimentație (6-7-8 iunie 2018).
 17. 17. VĂ MULȚUMIM!

×