SISTEMES OPERATIUS

215 views

Published on

SISTEMES OPERATIUS

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
215
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

SISTEMES OPERATIUS

 1. 1. El sistema operatiu (SO) éscom un conjunt de programesque permeten la comunicació de l’usuari ambl’ordinador i en gestiona els recursos de maneraeficient (UCP, memòria, emmagatzematge,etcètera).
 2. 2. Aquesta divisió se sol fer seguint aquestesagrupacions:• Gestió de processos.• Gestió de memòria.• Gestió d’arxius i directoris.• Gestió de l’E/S (Entrada/Sortida).• Seguretat i protecció.• Comunicació i sincronització entre processos.• Intèrpret d’ordres.
 3. 3. Els tres sistemes operatius més utilitzats en l’actualitat són: Windows, GNU/Linuxi MacOS.
 4. 4. Els sistemes operatius, en la sevacondició de capa programari quepossibiliten i simplifica el maneigde la computadora, ocupen unasèrie de funcions bàsiquesessenciales per a la gestió del’equip
 5. 5. FUNCIONS BÀSIQUES Proporcionar més comoditat en lús dun computador. Gestionar de manera eficient els recursos de lequip, executant serveis per als processos (programes) Brindar una interfície a lusuari, executant instruccions (comandaments). Permetre que els canvis deguts al desenvolupament del propi SOTA es puguin realitzar sense interferir amb els serveis que ja es prestaven (evolutivitat).
 6. 6. Microsoft Windows és una sèrie de sistemesoperatius i interfícies gràfiques dusuari produïts perMicrosoft. Microsoft va introduir per primera vegadaun entorn operatiu anomenat Windows el novembrede 1985
 7. 7. El Windows 95 és un sistema operatiu deMicrosoft, que es va començar a distribuircomercialment a finals de lany 1995.El Windows 95 és la primera versió del Windowsque no sinstal·la a sobre de MS-DOS.
 8. 8. El Windows 98 (anomenat Memphis durant eldesenvolpament) és un sistema operatiu gràficpublicat el 15 de juny de 1998 per MicrosoftCorporation.Aquest nou sistema és essencialment unaactualtizació del Windows 95.
 9. 9. Windows 7 és la darrera versió de Microsoft Windows,una sèrie de sistemes operatius produïts per Microsoftper usar en ordinadors personals, per ús domèstic ipetit negoci, ordinadors portàtils, notebooks, TabletPC i PCs Media Center.
 10. 10. Linux o GNU/Linux, és el sistema operatiu format pel nucli del sistema o kernel Linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu.
 11. 11. El Mac OS (Macintosh Operating System) és un sistema operatiu creat per Apple Computer (ordinador poma en anglès) per a ordinadors Apple Macintosh. Destaca per la seva estabilitat, potència gràfica i facilitat dús.
 12. 12. El System 7 és una versió de Mac OS, sistema operatiu dels ordinadors personals Macintosh introduït el 13 de maig de 1991. Succeïx al System 6, i va ser el principal sistema operatiu dels Mac fins a ser substituït per Mac OS 8 en 1997.
 13. 13. Finder és laplicació executada en el sistema operatiu Mac US X responsable de la gestió total dels arxius dusuari, discos, xarxa i el llançament daltres aplicacions.
 14. 14. UbuntuOpenSUSESUSE Linux Enterprise Desktop
 15. 15. Ubuntu és una distribució del sistema operatiuGNU/Linux basada en Debian subvencionada perun multimilionari africà anomenat MarkShuttleworth. Té per objectiu ser un sistemaoperatiu descriptori enfocat a lusuari mitjà ambpoca experiència amb GNU/Linux
 16. 16. SUSE Linux va començar sent una distribuciócomercial duna empresa Alemanya amb elmateix nom. Aquesta empresa va ser fundadalany 1992. A lany 2001, però, SUSE Linux va entraren crisi i va ser comprada per Novell.
 17. 17. La distribución de Novell Linux Desktop es másconocida como SUSE Linux Enterprise Desktop,de uso comercial, con versión de evaluación por60 días, aunque existe la versión gratuita llamadaopenSUSE.

×