Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ilmastonmuutos ja etelan äänet

272 views

Published on

Tämä esitys toimii orientaationa Ilmastonmuutos ja etelän -äänet tematiikkaan. Presentaatiossa perehdytään globaaleihin haasteisiin ja niiden kytköksiin, erityisesti ilmastonmuutokseen. Se toimii kouluvierailun - tai itsenäisessä työskentelyssä ensimmäisen oppitunnin runkona.

Published in: Environment
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ilmastonmuutos ja etelan äänet

 1. 1. Tämä materiaali on tuotettu Euroopan unionin rahoitustuella. Siinä julkaistavasta sisällöstä vastaa tuensaaja, eikä sen voida missään olosuhteissa katsoa heijastavan Euroopan unionin kantaa.
 2. 2. • siirtomaavallan seurauksena • tuotannon haittavaikutukset • Rikkain 1%
 3. 3. "Vasta sitten kun viimeinen puu on kaadettu, viimeinen kala kalastettu ja viimeinen joki saastunut - vasta sitten te huomaatte, ettei rahaa voi syödä." - Pohjois-Amerikan Cree -intiaanien ennustus
 4. 4. Ilmastonmuutos ei ole totta. 97% tutkimuksista sanoo, että ilmastonmuutos tapahtuu ja on ihmisen aiheuttama. Ilmastonmuutos tapahtuu jossain muualla eikä kosketa meitä. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat arvaamattomia. Suomi on niin pieni maa, ettei sillä ole väliä mitä me teemme. Suomalaisen vaikutukset ovat moninkertaiset verrattuna köyhempiin maihin. Ilmastonmuutoshan on Suomelle hyväksi! Vaikka pahimmat vaikutukset kohdistuvat ensin etelän maihin, ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin.
 5. 5. • •
 6. 6. Tutkikaa kuvaparia ja miettikää… Mistä päin maailmaa kuvat ovat? Mitä kuvissa tapahtuu ja miten ne liittyvät ilmastonmuutokseen? Huom! Ei ole oikeita tai vääriä vastauksia! Valmistautukaa kertomaan muille mitä ajatuksia kuvat herättivät.
 7. 7. Ottakaa kuvat pois muovitaskuista ja lukekaa niiden kääntöpuolelta kuvien selitteet. Miettikää mihin Agenda2030 – kestävän kehityksen tavoitteisiin kuvat liittyvät (tavoitteet löytyvät taskusta). Valmistautukaa esittelemään kuvapari muulle ryhmälle.
 8. 8. ENERGIANTUOTANNON ONGELMAT
 9. 9. ENERGIANTUOTANNON RATKAISUT
 10. 10. METSÄTUHO
 11. 11. METSIENSUOJELU
 12. 12. RUOANTUOTANNON ONGELMAT
 13. 13. RUOANTUOTANNON RATKAISUT
 14. 14. • Seuraavaksi teidän tehtävänne on toteuttaa VIDEOPROJEKTI kuvakorttien aiheista • Ympäristöreportterit
 15. 15. Siemenpuu-säätiön hankekumppanit ovat tuottaneet meille videoita kuvakorttien aiheista. Kukin ryhmä saa katsottavakseen yhden videoista ja tekee sen pohjalta oman videoprojektinsa. Tehtävänne on tehdä video samasta aiheesta, mutta Suomen näkökulmasta.
 16. 16. Orientaatio ja ideointi
 17. 17. 1. Menkää osoitteeseen ymparistoreportterit.fi/etelan-aanet 2. Valitkaa sivustolta kuvakorttinne aihepiiriin liittyvä video. 3. Vastatkaa sen jälkeen paperisen lomakkeen kysymyksiin TAI verkkosivulta löytyviin kysymyksiin videosta. 4. Katsokaa video uudelleen ja vastatkaa kysymyksiin. Kirjatkaa vastaukset lomakkeelle/paperille. • Käyttäkää avuksi luennon sisältöä, verkkosivun taustatekstiä ja linkkivinkkejä.
 18. 18. Kun olette vastanneet lomakkeen etupuolen kysymyksiin, miettikää, mitä kiinnostavaa nousi esille Suomeen liittyen: Millä tavoin katsomanne videon aihe kytkeytyy Suomeen ja suomalaisiin? Mistä asiasta olisi kiinnostava tietää lisää? Mikä voisi olla aihe, johon mielestänne pitäisi vaikuttaa?
 19. 19. Lue kotona valitsemasi artikkeli videon verkkosivulle koostetuista vaihtoehdoista. Artikkelin avulla saat laajempaa näkökulmaa aiheeseen ja ideoita omaan videoon.

×