Basna

1,389 views

Published on

Published in: Technology, Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,389
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Basna

 1. 1. Znate li ovu basnu?
 2. 2. Bili jednom jedan crvčak i jedan mrav koji su bili veliki prijatelji....... Čitave jeseni mrav je vredno radio i skupljao hranu za zimu.
 3. 3. Nije se sunčao, nije uživao u večernjem sumraku , niti je provodio vreme u razgovoru s prijateljima popivši poneko pivo posle radnog dana.
 4. 4. Za to vreme, crvčak je samo pevao s prijateljima po gradskim barovima, ni minut se nije smorio , pevao je tokom cele jeseni, igrao, sunčao, uživao beskrajno ne brinući se za hladno vreme koje će doći.
 5. 5. Dodje zima, dodje mraz i mali mrav, iscrpljen od tolikog posla skloni se u svoje sklonište prepuno hrane.
 6. 6. U neko doba, pozva ga neko s kapije i kad otvori vrata vide, na svoje iznenadjenje, svog prijatelja crvčka u ferariju obučenog u skupocenu krznenu bundu.
 7. 7. Cvrčak mu reče: - Zdravo prijatelju! Provešću zimu u Parizu. Možeš li da se pobrineš za moju kućicu?   Mrav mu odgovori : - Naravno ! Nema problema. . Ali, šta se desilo ? Gde si nabavio novac za Pariz, za ferari i za tu divnu i skupu bundu?
 8. 8. Cvrčak mu odgovori : - Zamisli, pevao sam prošle nedelje u jednom baru i neki producent me je čuo i dopao mu se moj glas... Potpisao sam ugovor za šou u Parizu. Ah, hoćeš nešto za tebe iz Pariza?
 9. 9. Da , -   reče mrav . Ako sretneš La Fontaine (autor a basne ), Pošalji ga u p..m.. S moje strane.
 10. 10. Naravoučenije Iskoristi život, srazmerno radi i zabavljaj se, zato što preteran rad donosi korist samo u Lafontenovim basnama. Radi, ali i uživaj u životu, jer je on samo jedan. Ako nisi pronašao svoje parče pomorandže, ne kloni duhom, uzmi limun, pospi šećerom, dodaj led i konjak i budi srećan! I seti se: ako živiš samo da bi radio od toga će imati korist samo .... Gazda!!
 11. 11. Želim ti prijatan i lep dan !!!

×