Markkinointiviestinnän viikko 2012: Miksi sisältöstrategia on yrityksen rahakone?

827 views

Published on

0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
827
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • ILONA: AIHE + MIKSI OLLAAN TÄÄLLÄ
 • KERROTTIIN SYNNYSTÄ JA TAUSTASTA = OLI SUOSITTU EI ENÄÄ UUDELLEEN,
 • 45MIN PRESE YHDESSÄ LAUSEESSA
 • KOHDERYHMÄNÄ JOHTAJAT
 • ILONA: KAKSI MUUTOSTA, 50V
 • GLOBALISAATIO + VERKKO VAIHTOEHTOJA ENEMMÄN, KILPAILU KOVENEE + YLEISÖ PYSTYY JA OSAA VERTAILLA
 • KAKSI ÄÄRIPÄÄTÄ HINTA JA PALVELU SUOMALAISILLA EI VARAA HINTAKILPAILUUN
 • PITÄÄ OLLA PALVELUA JA SITOUTTAMISTA
 • KOLME TÄRKEÄÄ ASIAA JOTKA LIITTYY PALVELUUN JA SITOUTTAMISEEN = TUNNETTU, LUOTETTU, 1. VALINTA
 • ILONA: MYYNTIÄ EI TEHDÄ KERTOMALLA MEGAFONIN AVULLA TUOTTEISTA AINA JOKU MUU KERTOO MYÖS PALVELU = IHMISSUHDETOIMINTAA MITEN SITTEN TEHDÄÄN?
 • VAPAN MIELESTÄ THOUGHT LEADER SANELEE MARKKINAN TAHDIN MITÄ ON HYVÄ RUOKA/PANKKITOIMINTA = VAPA MÄÄRITELLYT MITÄ ON SIS.STRAT
 • OLLAAN ARJESSA OHJATAAN KESKUSTELUA OLLAAN HOUKUTTELEVIA, TEEMAT
 • kohderyhmät keskustelu, missä ja mikä on merkittävää + osallistuminen - aiheet ja teemat = kiinnostavia
 • ILONA: TUTKIMALLA KOHDERYHMIÄ = MIKÄ ON HONEYPOT JONKA PERÄSSÄ TULLAAN SISÄLTÖSTRATEGIA = KEINOT JOILLA HONEYPOT LUODAAN
 • ILONA: PIDETÄÄN LUPAUKSET -> MIKSI RAHAKONE?
 • ILONA: 1. THOUGHT LEADERSHIP VAATII JATKUVUUTTA ARKEEN -> 70% SEURAA KOSKA AJANKOHTAISTA TAI MERKITYKSELLISTÄ -> EI VOIDA PUHUA VAIN TUOTTEISTA = 400 TUOTETTA / 365 PÄIVÄÄ -> ILMIÖT JA TEEMAT JOIDEN AVULLA KIINNOSTAVAA PUHETTA ->600K 2. RESURSSIT -> PETTYMYS, SYÖ RESURSSEJA -> ON KUSTANNUSTEHOKAS = MAKSETAAN TYÖSTÄ -> SISTRAT MEILLE = STRATEGIAA JA SEN IMPLEMENTOINTIA 3. ENSIMMÄINEN VAIHTOEHTO, PARAS TOIMIJA JA HERKULLISIN LEIPURI = IHMISET MAKSAA ENEMMÄN
 • THOUGHT LEADER KUSTANNUSTEHOKKAALLA ALUSTALLA JATKUVASTI
 • SOPIVA MALLI SUOMEEN SOV JA TAUSTA JA TAVOITTEET JA KEHITYS KÄYKÄÄ OSTAMASSA
 • Markkinointiviestinnän viikko 2012: Miksi sisältöstrategia on yrityksen rahakone?

  1. 1. Markkinointiviestinnän viikko 2012 Ida Hakola & Ilona Hiila Vapa Media©
  2. 2. “Sisältöstrategialla ote verkkoon”Sanoman Kabinetissa lokakuussa julkaistavan Strateginen ote verkkoon -teoksen johdosta.
  3. 3. SISÄLTÖSTRATEGIASYNTYI 4 VUOTTA SITTEN RATKAISEMAAN JULKAISEMISEEN LIITTYVIÄ ONGELMIA. Kerroimme viime vuonna Markkinointiviestinnän viikolla mitä sisältöstrategia on ja mitkä sen taustat ovat, joten tänään tämä esitys käsittelee aihetta eri näkökulmasta.
  4. 4. lkäydin, Strat eginen se a verkossa läsnäolojo ka ohjaa t jatkuva n ja luo prosessi n kommu nikoinni – yleisöjä ylläpitoon tavalla. kiinn ostavalla Jos viime vuoden esitys jäi näkemättä tai et ole törmännyt siihen vielä SlideSharessa, sisältöstrategian voi tiivistää ylläolevaan.
  5. 5. Tänään yleisössä on paljon johtotason ihmisiä, joten aihekin on heilleräätälöity. Esitys käsittelee siis sitä, miksi sisältöstrategia on yritysten seuraavana rahakone!
  6. 6. Maailma muuttuu!(jep, ja sitä on tapahtunut jo aika kauan...) Miksi sisältöstrategia on yrityksille yhtä tärkeää kuin myynti? Koska maailma on muuttunut (mutta se muuttui jo 50 vuotta sitten)...
  7. 7. Kaksi muutosta ovat: globalisaatio ja verkko. Globalisaatio lisännyt kilpailua ja vaihtoehtoja.Verkon myötä asiakkailla on paremmat mahdollisuudet ja valmiudet löytää vaihtoehtoja ja vertailla niitä.
  8. 8. Hinta Palvelu Tämä johtanut markkinoiden jakautumiseen. Vaihtoehtoina toimijoille on hintakilpailulla tai palvelulla ja sitouttamisella menestyminen.
  9. 9. Suomalaisilla toimijoilla on tuskin varaa lähteä hintakilpailuun tai edeshalua siihen. Tästä syystä kilpailuetua on haettava yhä paremmasta palvelusta javahvemmasta sitoutumisesta asiakkaaseen. Palvelu
  10. 10. TunnettuLuotettu1. ValintaJos haluatte menestyä palvelulla, täytyy teidän onnistua olemaan tunnetuin, luotetuin ja halutuin brändi omalla markkinallanne.
  11. 11. Tätä ei tehdä vain huutamalla megafoniin tuotteesta.Palvelu on ihmissuhdetoimintaa. Eli jatkuvaa kuuntelua ja positiivisen keskustelun ylläpitoa.
  12. 12. “Thought Mainostuuttauksen sijaan yritysten pitäisi pyrkiä alansa henkiseksi johtajaksi. leader” Tahoksi joka sanelee markkinan tahdin. Toisin sanoen, yrityksen täytyy olla se, joka määrittelee mitä on hyvä ruoka tai millaista on hyvä toiminta– aivan kuten VapaMedia on määritellyt jo 2 vuotta mitä on sisältöstrategia.
  13. 13. Houkutus Arki Verkkokeskusteluja seuraamalla yritys voi löytää kehityksensä Kannalta tärkeimpiä puheenaiheita ja osallistua keskusteluun tarjoten liiketoimintansa kannalta tärkeitä näkökulmia. Henkinen johtajuus = asiakkaiden arjessa näkymista,keskustelun ylläpitoa ja ohjaamista, niin houkuttelevien viestien suunnittelua ettei yleisöä tarvitse pakottaa sen äärelle. Keskustelu
  14. 14. Kuulostaako helpolta? Vaatii kuitenkin laajaa asiakkaiden ymmärtämista ja tutkimista!
  15. 15. Tutkimalla asiakkaita voidaan yrityksen viestinnästä ja markkinoinnista suunnitellahunajapurkki, joka vetää luokseen asiakkaita verkossa. Se kuitenkin vaatii, että tiedämme mistä yleisömme ovat kiinnostuneita ja miten he kuluttavat sisältöjä.
  16. 16. Miten sisältöstrategia on yrityksenrahakone?
  17. 17. Henkinen Jatkuvuus johtaja! Keinot, joilla puhutaan jatkuvasti ja houkuttelevasti. Keinot, joilla jatkuvaResussit kommunikointi resurssoidaan ja organisoidaan kustannustehokkaasti. Viestit, joilla te voitte muuttaa markkinaa vastamaan omaa brändiänne. P.S. Verkko on ilmainen kanava (vrt. TV), muttasisällöntekeminen maksaa!
  18. 18. Thought leaderkustannustehokkaalla alustalla jatkuvasti. Sisältöstrategian avulla yritys onnistuu olemaan niin kiinnostava, että siitä tulee thought leader. Se pystyy toimimaan houkuttelevasti alustalla, joka on ilmainen. Se pystyy olemaan yhteydessä asiakkaisiinsa jatkuvasti.
  19. 19. Vapa Media on kehittänyt työkaluja, joilla yritykset voivat tutkia asiakkailtaan ja luodaviestejä, joka houkuttaa ja koukuttaa.Lokakuussa ilmestyvä teos esittelee alan työkaluja sekä taustoja. Kirjakaupoissa lokakuussa!
  20. 20. Kiitos!www.vapamedia.fi

  ×