Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Teknika te thjeshta recitimi

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Check these out next

1 of 9 Ad

Teknika te thjeshta recitimi

Download to read offline

Ne kete prezantim do te gjeni disa teknika te thjeshta recitimi, ne menyre qe nxenesit te permiresojne rectimin e vjershave, ne nivelin kuptimor dhe emocional.

Ne kete prezantim do te gjeni disa teknika te thjeshta recitimi, ne menyre qe nxenesit te permiresojne rectimin e vjershave, ne nivelin kuptimor dhe emocional.

Advertisement
Advertisement

More Related Content

More from Valbona Imeraj (20)

Recently uploaded (20)

Advertisement

Teknika te thjeshta recitimi

  1. 1. Lënda: Gjuhë shqipe Klasa e dytë Tema: Teknika të thjeshta recitimi/Shqiponja Valbona Imeraj
  2. 2. Shqiponja
  3. 3. Disa cilësi të shqiponjës • Shqiponja është një shpend i madh, fortë dhe i fuqishëm. Ka një shikim shumë të mprehtë . është e shpejtë në fluturim dhe e shumë e guximshme. • Ndërton folenë në vende shumë të larta si: shkëmbinj, male, drurë shumë të lartë , të paarritshëm nga askush. • Për shkak të kë tyre cilësive quhet edhe “Mbret i qiellit”.
  4. 4. Shqiponja në flamurin shqiptar • Flamuri me fushë të kuqe dhe shqiponjën e zezë me dy koka, është flamuri i shqiptarëve. • Shqiponja në flamurin shqiptar tregon forcën, zgjuarsinë , guximin, lirinë e shqiptarëve, cilësi të cilat janë edhe të shqiponjës.
  5. 5. Vjersha “Shqiponja” Hape krahët fluturove, thellë nëpër kaltërsi. Udhëtove, udhëtove, çerdhen ku do ta bësh ti? Ty asgjë s ‘ta mbushka syrin? As kjo pemë ? As ky gur? Më në fund moj trimëreshë , Bëre çerdhen në flamur. Xhevair Spahiu
  6. 6. Teknika e recitimit Kuptojmë përmbajtjen e vjershës. Dallojmë fjalët më të rëndësishme nëpër vargje për t’i theksuar ato. Vëmë re shenjat e pikësimit. Rregullojmë lartësinë dhe forcën e zërit sipas kuptimit dhe shenjave të pikësimit. Marrim frymë dhe bëjmë pushim sipas shenjave të pikësimit. Shoqërojmë recitimin me shprehje të fytyrës dhe lëvizje të trupit sipas kuptimit të vargjeve. Hape krahët fluturove, thellë nëpër kaltërsi. Udhëtove, udhëtove, çerdhen ku do ta bësh ti? Ty asgjë s’ta mbushka syrin? As kjo pemë ? As ky gur? Më në fund moj trimëreshë , bëre çerdhen në flamur.
  7. 7. Reflektojmë Kujt i kushtohet vjersha “Shqiponja”? Përse “zgjodhi” shqiponja ta bëjë çerdhen në flamurin e shqiptarëve? Përse është zgjedhur shqiponja si shpendi që përfaqëson shqiptarët në flamur? Çfarë emocioni ndien ti kur e lexon këtë vjershë ?
  8. 8. Detyra Mësoje vjershën përmendësh dhe recitoje atë me emocion. Vizato flamurin shqiptar.
  9. 9. Faleminderit!

×