Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Peremri vetor

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 10 Ad

More Related Content

Slideshows for you (20)

More from Valbona Imeraj (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Peremri vetor

  1. 1. Lënda: Gjuhë shqipe Klasa e dytë Tema: Përemri vetor Valbona Imeraj
  2. 2. Përemri vetor • Përemri vetor tregon personin për të cilin po flasim. • Unë Ne • Ti Ju • Ai /Ajo Ata/Ato
  3. 3. PëREMRI VETOR 1. Unë jam Ema. (personi që flet) 2. Ti je Denisa. (personi i cili dëgjon) 3. Ai është Juliani. Ajo është Mia. (personi për të cilin po flitet)
  4. 4. PëREMRI VETOR 1. Ne jemi shokë të mirë. (personat që po flasin ku është edhe folësi) 2. Ju jeni fëmijë të shkathët. (personat që dëgjojnë) 3. Ata janë vëllezër binjakë. Ato janë shoqe të mira. (personat për të cilët flitet)
  5. 5. Përemri vetor Përemri vetor zëvendëson emrin e një njeriu, të një kafshe, sendi apo vendi.
  6. 6. Përemri vetor . I dashur Amos, Unë të uroj, gëzuar ditëlindjen! Me dashuri, Valbona • Altin, shko të bësh detyrat! • Denisi luan futboll. • Dea këndon bukur. • Unë dhe Martini dolëm shëtitje. • Arta dhe Oni , dilni në oborr! • Armiri dhe Deani janë shokë të ngushtë. • Arta dhe Dajana luajnë tenis. • Unë = Valbona • Ti, shko të bësh detyrat! • Ai luan futboll. • Ajo këndon bukur. • Ne dolëm shëtitje. • Ju dilni në oborr! • Ata janë shokë të ngushtë. • Ato luajnë tenis.
  7. 7. Detyra • Lidh përemrin vetor me grupin e fjalëve. • Unë • Ti • Ai • Ajo • Ne • Ju • Ata • Ato • po këndon. • shkruan bukur. • shkojmë në park. • po mbjellin një pemë. • mësoj me motrën. • vraponi rreth oborrit të shkollës.
  8. 8. Detyra • Zëvendëso emrat me të kuqe me përemra vetorë. • Deti është i kaltër. • Ema shkon në plazh. • Ana dhe Lea janë shoqe të ngushta. • Deni dhe Kevi luajnë bashkë.
  9. 9. Përmbledhje • Përemri vetor zëvendëson emrat e njerëzve, kafshëve , sendeve, vendeve. • Mira luan me top./ Ajo luan me top. • Oni këndon bukur. /Ai këndon bukur. • Përemri vetor tregon personin për të cilin po flasim. 1.Unë shkoj në shkollë. 2. Ti luan me top. 3. Ai është futbollist. Ajo pikturon bukur. 1. Ne shkruajmë me kujdes. 2. Ju mësoni këngë të reja. 3. Ata janë lojtarë të zotë. Ato janë vajza të shpejta.
  10. 10. Faleminderit!

×