Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Emisionet televizive

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Check these out next

1 of 12 Ad

Emisionet televizive

Download to read offline

Tema ka si qellim, zhvillimin e te folurit dhe te degjuarit te nxenesve, per emisionet televizive. Eshte e rendesishme t'i terheqim vemendjen nxenesve drejt emisioneve qe edukojne nje jete te shendetshme..

Tema ka si qellim, zhvillimin e te folurit dhe te degjuarit te nxenesve, per emisionet televizive. Eshte e rendesishme t'i terheqim vemendjen nxenesve drejt emisioneve qe edukojne nje jete te shendetshme..

Advertisement
Advertisement

More Related Content

More from Valbona Imeraj (20)

Recently uploaded (20)

Advertisement

Emisionet televizive

 1. 1. Lënda: Gjuhë shqipe Klasa e dytë Tema: Emisionet televizive
 2. 2. Emisionet televizive
 3. 3. Kuriozitete • Programi i parë në botë në television për fëmijë është shfaqur në vitin 1946 në Angli. Emisioni titullohej “Ora e fëmijëve”. • 29 prill 1960 është shfaqur filmi parë për fëmijë në Tvsh. • Filmi i parë vizatimor shqiptar është titulluar “Zana dhe Miri” • Në vitet 80 u prodhua filmi i parë për fëmijë shqiptar “Beni ecën vetë”.
 4. 4. A i njihni këto personazhe? • Ku i keni parë ato? • Emërtoni personazhe të tjerë që ju I keni ndjekur në televizor. • Përshkruani personazhin tuaj të preferuar. • Thoni përse ju pëlqen.
 5. 5. Programet për kafshët • A shihni dokumentarë për jetën e kafshëve? • Çfarë këni mësuar prej tyre?
 6. 6. Emisione për bimët • A I njihni këto bimë? • Keni parë emisione televizive për bimët? • Çfarë keni mësuar prej tyre?
 7. 7. Emisione për ushqyerjen e shëndetshme • Si qquhet emisioni që na mëson si të ushqehemi shëndetshëm? • Çfarë keni mësuar prej tij?
 8. 8. Emisione për një trup të shëndetshëm • Në cilat emisione televizive keni mësuar sesi të kryeni aktivitete fizike të shëndetshme? • Kush nga ju i luan këto sporte? • A merreni me sporte të tjera?
 9. 9. Emisione për Shqipërinë • A I njihni këto vende? • Keni parë emisione televizive për to? • Çfarë keni mësuar?
 10. 10. Programe për Universin • A i njihni këto trupa qiellorë? • Në cilat programe televizive i keni parë ato?
 11. 11. Reflektojmë Cilat emisione televizive që ju ndiqni ju kanë mësuar sjellje të shëndetshme për jetën tuaj? Cilat emisione televizive ju kanë mësuar sjellje të papërshtatshme për jetën tuaj? Si veproni ju në raste të tilla? Pëlqeni të shihni emidione televizive vetëm apo me pjesëtarët e familjes? Nëse shihni në televizor diçka të frikshme, si veproni?
 12. 12. Faleminderit!

×