Va kcentrale

 

POSTADRES
Postbus 2475

3500 GL Utrecht

BEZOEKADRES
Tiberdreef 4
3561 GG Utrecht

TELEFOON

030 - 751 11...
DATUM

20 augustus 2014
ONS KENMERK
14-022/ML/ avds

transltievergoeding voor zover deze kosten zljn gemaakt in de periode...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Brief tweede kamer CNV : Besluit transitievergoeding

945 views

Published on

‘Het loon van werknemers tijdens hun opzegtermijn mogen werkgevers niet in mindering brengen op de transitievergoeding bij vertrek. Dat is een sigaar uit eigen doos’, aldus Maurice Limmen, voorzitter van de CNV Vakcentrale in een vandaag verstuurde brief aan Tweede Kamerleden.

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
945
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Brief tweede kamer CNV : Besluit transitievergoeding

  1. 1. Va kcentrale POSTADRES Postbus 2475 3500 GL Utrecht BEZOEKADRES Tiberdreef 4 3561 GG Utrecht TELEFOON 030 - 751 1100 FAX 030 - 751 1109 INTERNET www. cnv. ni E-MAIL cnvlnfo@cnv. ni Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag AFDELING PLAATS ONS KENMERK Utrecht 14-022/ML/ avds DATUM UW KENMERK 20 augustus 2014 BETREFT Besluit transitievergoeding Geachte heer In februari van dit jaar is het parlement akkoord gegaan met de nieuwe Wet Werk & Zekerheid. Zoals u weet is dit onder andere een wettelijke omzetting van afspraken over herziening van het ontslagrecht zoals gemaakt in het Sociaal Akkoord van 11 april 2013. Met de Tweede Kamer is afgesproken bepaalde lagere regelgeving voor te hangen zodra die gereed is. Op consultatieve basis is het CNV vanaf februari 2014 betrokken geweest bij de uitwerking van de lagere regelgeving. Nu één van de onderdelen van de uit de Wet werk & Zekerheid voortvloeiende lagere regelgeving - het Besluit transitievergoeding - in voorhang bij uw Kamer aangeboden is, wil het CNV van deze gelegenheid gebruik maken om u te wijzen op de volgende twee zaken die onwenselijk in het Besluit staan verwoord. 1. Geen sigaar uit eigen doos In het Besluit transitievergoeding is te lezen dat wanneer er een iangere termijn dan de wetteiijk geldende opzegtermijn is tussen partijen, de loonkosten afgetrokken worden van de transitievergoeding. Hiervoor is dan wei weer instemming van de werknemer nodig. Het CNV is tegen een dergeiijke sigaar uit eigen doos. Een werknemer financiert- op deze wijze in feite de verlenging van de opzegtermijn uit zijn eigen transitievergoeding. Dit is onwenselijk en zou daarom niet vastgelegd moet worden in het Besluit transitievergoeding. Deze mogelijkheid moet daarom uit het Besluit transitievergoeding worden geschrapt. 2. Houdbaarheid inzetbaarheidskosten Volgens de tekst van het voorliggende Besluit transitievergoeding kunnen zogenaamde 'inzetbaarheidskosten' In mindering worden gebracht op de BANKREKENING 10.24.91.763 Bij beantwoording ons kenmerk vermelden a. u.b.
  2. 2. DATUM 20 augustus 2014 ONS KENMERK 14-022/ML/ avds transltievergoeding voor zover deze kosten zljn gemaakt in de periode vljf jaar voorafgaand aan de dag waarop de transitievergoeding ls verschuldigd, tenzij werkgever en werknemer schriftelijk anders zijn overeengekomen. Door de snel veranderende maatschappij, nieuw beschlkbare kennis en informatie is de 'houdbaarheídsdatum' van scholing voor bredere inzetbaarheld maar van beperkte aard. Vljfjaar is in die zin een veel te lange termljn. Het CNV is van mening dat deze termljn in alle gęvallen zo beperkt mogelijk moet zijn. Scholingskosten die meer dan jaar geleden zíjn gemaakt moet een werkgever niet meer wlllen aftrekken van de transitievergoeding. De maatschappij verandert snel, opgedane kennis is sneller verouderd. Hopelijk ziet u mogelijkheden om de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hierover actief te bevragen voordat de voorhangprocedure medio september afloopt. Anders zal het Besluit transltievergoeding ongewijzigd en zonder uw inspraak worden besproken bij de Raad van State. Met vriendelijke groet, CNV Vakcentrale L Maurice Llmmen voorzitter PAGINA 2/ 2

×