Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Increase Penis Exercises
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Egy utazási útmutató new orleansba

Download to read offline

Az ESTA (Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer) egy automatikus rendszer, mely meghatározza a látogatók USA-ba való utazásának alkalmasságát. Csak a Vízummentességi Programba (VWP) tartozó utazók jelentkezhetnek a rendszer használatára.

Minden utazónak szüksége van ESTA engedély jóváhagyásra az USA-ba repülő légi járműre való felszállás előtt a VWP keretein belül. Az ESTA rendszer lehetővé teszi számodra, hogy online igényelj és szerezz engedélyt. Az ESTA rendszer egy amerikai kormányprogram, melyet a Belbiztonsági Minisztérium kezel és a célja, hogy azelőtt vizsgálja meg utasokat, hogy engedélyt kapnának az USA-ba való belépésre.

Weboldal: https://estavisa.hu

  • Be the first to like this

Egy utazási útmutató new orleansba

  1. 1. Egy utazási útmutató New Orleansba
  2. 2. Csak könnyedén a Félhold Városában, New Orleansban • Az USA egyik legérdekesebb városa New Orleans, Louisiana-ban. Louisiana egy francia gyarmat volt több, mint 120 évig és ennek hatása máig érezhető. New Orleans francia, spanyol, őslakos amerikai és afrikai kultúrák olvasztótégelye és más amerikai városoktól nagyon különböző identitással rendelkezik. Majdnem tíz év telt el azóta, amikor a Katrina hurrikán súlyosan megrongálta a várost. A város újjáépítette magát a tragédiából és most már morajlik az energiától és a világ minden tájáról vonzza a turistákat. New Orleans meglátogatására a legalkalmasabb időpont a híres Mardi Gras ünnepek alatt van – ez idén Február 17-én volt. Kezdd el minél hamarabb tervezni az utad és az ESTA vízumod megszerzését, hogy élvezhesd ezt a pazar várost és a legendás karneválját, a Mardi Gras-t!
  3. 3. • New Orleans megtekintését a város híres francia negyedével érdemes kezdeni. A Nagy New Orleansi Tűz 1788-ban a régi francia negyed nagy részét, és annak tipikusan francia építészetét elpusztította. Ennek eredményeképpen a jelenlegi építészet a késő 18 századból való, ami spanyol gyarmati építészet – tükrözve Spanyolország Louisiana-i dominanciáját ez időkben. A legtöbb épület nagyon szép, díszes vasszerkezettel rendelkező homlokzattal büszkélkedhet az erkélyeken. A francia negyed fő utcája a Bourbon Street. A Bourbon Street, mely híres bárjairól és partijairól a francia negyed szíve és a Mardi Gras karnevál egyik fő utcája. A Mardi Gras alatt a parádé áthalad az utcán és a emberek színes nyakláncokat dobálnak a házaik erkélyeiről. Az emberek színes jelmezekben vannak és a hangulat örömteli és szórakoztató.
  4. 4. • Egy másik kiemelkedő attrakció a francia negyedben a Jackson Square-en található. A tér közepén egy szép szobor látható Andrew Jackson elnökről, – akiről a tér el lett nevezve – amint lovagol. A szobor mögött található a város katedrálisa, a St. Louis Cathedral. A katedrális 1789-ben épült és egy rendkívül vonzó fehér épület. A katedrális bal oldalán van a Cabildo, mely eredetileg a városháza volt, most pedig egy múzeum. A Cabildo 1795 és 1799 között épült és a New Orleansi gyarmati kormány üléshelye volt. A katedrális mellett jobbra található a Presbytere, amely 1793-ban épült, hogy összhangban legyen a Cabildo-val. A Jackson Square nagyon jól mutat fényképen és kellemes ott sétálni.
  5. 5. • A Jackson Square-től sétatávolságra található a Canal Street, mely New Orleans egyik legemblematikusabb utcája. A Canal Street-en nagy üzletek találhatóak, és New Orleans híres villamosa lefedi az utca nagy részét. A Canal Street metszi a St. Charles Street-et. A St. Charles Street ad otthont New Orlans legvonzóbb villáinak, melyek elegáns és vonzó déli stílusban épültek. A St. Charles Street-on szintén közlekedik egy öreg villamos és az utcán felfelé haladva New Orleans két híres látványosságához vezet: Az Audubon Park- hoz és a Tulane University-hez.
  6. 6. • New Orleans egyet jelent a jó ételekkel és addig nem teljes a városnézés, amíg nem élveztük ki a híres kreol konyhát és a friss Mexikói-öböli tenger gyümölcseit. Sok híres étterem, mint például az Arnaud’s és az Antoine’s – melyek szintén kreol ételeket kínálnak – a francia negyedben találhatóak. A legnevezetesebb kreol ételek közé tartozik a Po-Boys, gazdag szendvicsek marhasülttel, sült garnélarákkal, osztrigával, harcsával vagy puhapáncélú rákkal. A másik nagyon népszerű kreol étel a Gumbo, mely egy rizses ragu gombóval (egy zöldség, ami része a mályva családnak), tenger gyümölcseivel, csirkével vagy kolbásszal tálalva. Az örök kedvenc pedig a Crawfish Etouffe. A crawfish egy folyami rákfajta. Az ételt párolva és rizzsel tálalják, hasonlóan a Gumbo-hoz. Ha valami édesre vágysz, akkor a beignet a válasz. A beignet hasonló a fánkhoz – sült tészta, ami cukorral van lefedve, de nincs rajta lyuk. A leghíresebb hely, ahol beignetet árulnak a Café du Monde, ami közvetlenül Jackson Square-en található.
  7. 7. • New Orleans egy olyan város az USA-ban, amit nem szabad kihagyni. Ez Amerika egyik legérdekesebb és legelevenebb városa. Majdnem 10 év telt el azóta, hogy a Katrina hurrikán súlyos károkat okozott a városban, de New Orleans hősiesen újraépítette magát és azt a jókedvet, amiről mindig is híres volt. A város meglátogatása a Mardi Gras alatt lehetőséget nyújt Amerika egyik legegyedibb és legszórakoztatóbb fesztiváljának megtekintésére. Ne tétovázz, szerezd meg az ESTA vízumod minél hamarabb, hogy élvezhesd a Mardi Gras-t és a többi látnivalót, valamint a csodálatos konyhát, amit New Orleans kínál!

Az ESTA (Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer) egy automatikus rendszer, mely meghatározza a látogatók USA-ba való utazásának alkalmasságát. Csak a Vízummentességi Programba (VWP) tartozó utazók jelentkezhetnek a rendszer használatára. Minden utazónak szüksége van ESTA engedély jóváhagyásra az USA-ba repülő légi járműre való felszállás előtt a VWP keretein belül. Az ESTA rendszer lehetővé teszi számodra, hogy online igényelj és szerezz engedélyt. Az ESTA rendszer egy amerikai kormányprogram, melyet a Belbiztonsági Minisztérium kezel és a célja, hogy azelőtt vizsgálja meg utasokat, hogy engedélyt kapnának az USA-ba való belépésre. Weboldal: https://estavisa.hu

Views

Total views

88

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

0

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×