Children Friendly Schools (Nederlands)

701 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
701
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
22
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Children Friendly Schools (Nederlands)

 1. 1. Scholen in het hart van de gemeenschap Mozambique Kindvriendelijke Scholen Deze slideshow bevat muziek, zet je luidsprekers aan.
 2. 2. Kinderen in Mozambique hebben vandaag veel meer kansen om te leren dan voorheen. 83 percent van alle kinderen zijn ingeschreven in de lagere school, in 1992 waren dat er slechts 32 per honderd.
 3. 3. De lange burgeroorlog die eindigde in 1992 bracht ernstige schade toe aan het onderwijssysteem. Honderdduizenden kinderen konden niet naar school. Maar dit was niet altijd het geval...
 4. 4. Children are caught in the conflict and suffer the brunt of the hostilities. In de decenia na het conflict stond de heropbouw van het land centraal. Sinds 1992 zijn er jaarlijks gemiddeld, 500 nieuwe scholen gebouwd en 3500 leerkrachten aangeworven.
 5. 5. Slechts twee derde van de leerkrachten in de lagere school zijn opgeleid. But many challenges remain. Maar vele uitdagingen blijven bestaan.
 6. 6. Er is gemiddeld één leerkracht voor 74 kinderen in de klas.
 7. 7. Meer dan de helft van de kinderen verlaten de lagere school vooraleer ze in de vijfde klas zijn geraakt. But many challenges remain.
 8. 8. Kinderen uit de armste families, wezen en meisjes zullen bij uitstek de school vroegtijdig verlaten of zelfs helemaal nooit naar school gaan. Armoede en AIDS sluiten vele kinderen uit van onderwijs.
 9. 9. Scholen Dat is meer dan scholen bouwen. Het gaat over kwaliteit van onderwijs. kind vriendelijk maken
 10. 10. Kindvriendelijke scholen is een concept dat de uitdaging aangaat door de kwaliteit van het onderwijs in de ruime zin te verbeteren door een pakket van interventies. In Mozambique
 11. 11. Dit pakket wordt geïmplementeerd in alle lagere scholen uit zeven distrikten onder het toezicht van het Ministerie van Onderwijs, UNICEF en andere partners.
 12. 12. Het programma startte in 2006. Tegen het einde van 2009, zal het meer dan 300.000 kinderen bereiken in 750 scholen.
 13. 13. Een kindgerichte leermethodiek in een goed geroganiseerd en onderhouden klaslokaal. Een Kwaliteitsvolle leeromgeving .
 14. 14. Leerkrachten en schoolhoofden opleiden en begeleiden in het lesgeven en het beheer van de school. Een Kwaliteitsvolle leeromgeving.
 15. 15. Leer- en lesmateriaal voorzien, maar ook schoolbanken en de heropbouw/renovatie van vervallen klaslokalen. It’s about teaching . Een Kwaliteitsvolle leeromgeving.
 16. 16. Betrekken van ouders en de hele gemeenschap in schoolraden die mee instaan voor het beheer van de school en de opvolging van de schoolactiviteiten. It’s about teaching . Een Kwaliteitsvolle leeromgeving.
 17. 17. Het voorzien van veilig water, gescheiden toiletten voor jongens en meisjes en vorming over hygiëne. Toegang tot water, sanitair en hygiëne
 18. 18. Een gezondheidspakket voor scholen inclusief vaccinatie, medische onderzoeken en doorverwijzing naar gezondheidscentra met geschoolde gezondheidswerkers. Gezondheid
 19. 19. Levensvorming over onderwerpen zoals HIV-preventie, gelijkheid tussen man en vrouw enz. Gezondheid
 20. 20. Opsporen van wezen en andere kwetsbare kinderen en hen het nodige basismateriaal bezorgen om degelijk te kunnen deelnemen aan onderwijs. Bescherming
 21. 21. Ondersteunen van sociaal werkers in de gemeenschap om kinderen die uit het onderwijssysteem vielen terug naar school toe te leiden. Bescherming
 22. 22. Toegang tot sociale diensten en officiële instanties voor kinderen, zoals de geboorteregistratie. It’s about protection . Bescherming
 23. 23. Bewustmaking van het belang van onderwijs –zowel voor jongens als voor meisjes- goede hygiëne en HIV-preventie in de gemeenschap via straattheater, radio, mobiele interventieteams, enz. Betrokenheid van de gemeenschap
 24. 24. Yet, more than half of Mozambican children continue to live below the poverty line. Door inclusieve, beschermende en kindvriendelijke scholen te ondersteunen zorgen we ervoor dat elk kind zijn talenten kan ontplooien.

×