E-learning a l'aula

229 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
229
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

E-learning a l'aula

 1. 1. Mediterr@nigrup 1L‘APLICACIÓ DE L’E-LEARNING COM A EINA FACILITADORA DE L’APRENENTATGE I LA COMUNICACIÓ A L’AULA Arabia Cáceres Laura Díaz Elena Pérez Maria del Mar Pons
 2. 2. Introducció Al llarg daquest projecte aprofundim per saber quins recursos, eines o aplicacions, ens cal conèixer per donar suport als processos densenyament - aprenentatge electrònics (e-learning) amb els infants, utilitzant-les primer nosaltres, per plantejar-les posteriorment a les escoles de tal manera que proporcionin una educació inclusiva i de qualitat. Conèixer com podem utilitzar le-learning en leducació formal perquè sigui una eina que faciliti laprenentatge i la comunicació per a tots els alumnes.
 3. 3. E-learningIntro.
 4. 4. Evolució de l’E-learning CARACTERÍSTIQUES DELS MATERIALS I LA TECNOLOGIA DE MODELS DE E-LEARNING SUPORT - Continguts en format paper. - Continguts digitals reproduïts en llibres. PRIMERA GENERACIÓ - Audioconferència. Model centrat en els materials - Vidioconferència. - Software instruccional. - Entorns Virtuals dAprenentatge. - Video-streaming. SEGONA GENERACIÓ - Materials en línia. Model centrat en laula - Accés a recursos dInternet. - Inici de interactivitat: e-mail, fòrum... - Continguts especialitzats en línia i també generats pels estudiants. TERCERA GENERACIÓ - Reflexió (e-portafolis, blogs) Model centrat en la flexibilitat - Tecnologies molt interactives (jocs, simulacions, i la participació visualització en línia...) - Comunitats daprenentatge en línia. - M-learning (mobile learning).
 5. 5. L’e-learning a l’aula: unaoportunitat? Avantatges- Le-learning permet seguir les fases de la instrucció: planificació, desenvolupament i avaluació dels contingutscurriculars.- Accés per part de l’alumne a un ampli ventall de recursos d’aprenentatge, dels quals tindrà un control actiu.- Participació dels i les alumnes en grups d’aprenentatge col·laboratiu.- L’adquisició de competències relacionades amb processos.- La informació i els recursos no provenen únicament del professor, aquest guia i acompanya en el procés.- Millora de la capacitat de resposta per part del professorat a les necessitats de cada alumne.- Permet la comunicació multidireccional.- Permet la transferència d’informació en diferents formats.- Cada infant pot treballar al seu ritme.- Educació ambiental.
 6. 6. L’e-learning en la comunitat d’aprenentatge Les persones que participen en la comunitat d’aprenentatge:- Els familiars dels alumnes.- Els mestres. Pàgina web- El professional de l’EAP. Portal- La professional del programa d’educació compensatòria.- Els professionals dels serveis socials municipals. Blog- L’esplai del barri. UTILITZANT EINES COL·LABORATIVES Wiki- Els voluntaris.- Exalumnes. COM: Moodle- Estudiants d’ESO. WebQuest- Altres centres.- Associacions veïnals. Biblioteca virtual- Etc. Slideshare Poden mantenir una relació més estreta establint una xarxa de comunicació i participació virtual.
 7. 7. Exemples de casos reals de l’ús de les eines col·laboratives EDUCACIÓ PRIMÀRIA AN TIL eda El project CI Ó I N F n ta À g u eEDUCA el Sa ’escola , un sistema de Escoles en Xarxa és E ls m estres d n Frederic b mpanya per difere logs en línia comp un na co van crear el irtual que els a n ar grups de p ts centres. Es forme tit ge v s. p ersonat s aprenentatge eriodistes digitals! n eu en els s
 8. 8. Al BatxilleratA l’ESO LInstitut Castellar de Castellar delEl portal etwinning permet Vallès ha creat una wiki amb elstreball virtualment amb escoles alumnes de 1r de Batxillerat:de tota Europa. “Nuestras cinco horas con Miguel Delibes”
 9. 9. Accessibilitat i e-learning L’alumnat amb necessitats educatives específiques sovint es troba davant dificultats per accedir a la informació, al coneixement i a l’educació mitjançant les TIC. Productes de recolzament Programari lliure (faciliten accés als ordinadors) (adaptació dels continguts)•Enable Viacam (ratolí facial) •Jclic: presenta diversos models d’activitats que es poden adaptar .•JAWS (lector de textos) •Sitplus: programa que tradueix sorolls i moviments en imatges i sons (causa-efecte).•BigShot (augmenta el tamany de les •Teclat Magic: teclat virtual que pot controlar-lletres) se amb un joystick o ratolí. •Plaphoons: recull de pictogrames per facilitar•Ratolí de bola la comunicació. •Signe 2: converteix textos, símbols o imatges a•Teclat Braille la llengua de signes catalana. •Calcwav: calculadora parlant.•Cable DAI •FACIL: facilita la creació d’activitats de llengua i informàtica personalitzades.Intro.
 10. 10. Conclusions Le-learning constitueix un model dinàmic, flexible i innovador que permet a moltes persones formar-se professionalment i personalment. Aquest model d’ensenyament-aprenentatge pot aplicar-se a qualsevol nivell educatiu (Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, Universitat) i, fins i tot, persones amb diversitat funcional, amb les eines necessàries, se’n poden beneficiar. Cal continuar treballant i millorant aquest sistema daprenentatge perquè encara estem lluny d’extreure totes les seves potencialitats i a més anirà guanyant protagonisme a mida que les generacions de nadius digitals arribin a posicions de poder. Esperem haver contribuït a la divulgació i millora de le-learning amb el nostre treball !!!

×