Repàs  Medi ambient i paisatges 1. Segons la legislació catalana d'Espais d'Interès Natural (PEIN) i Paratges Naturals d'I...
Repàs  Medi ambient i paisatges 2. Quin tant per cent d'energia ha d'importar Espanya per cobrir les seves necessitats ene...
Repàs  Medi ambient i paisatges 3. Quin avantatge té l'energia nuclear? a) no te cap avantatge b) no genera CO2 c) és una ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 4. Quin recurs no renovable és també anomenat Metà? a)  petroli b) gas natural c) carbó d)...
Repàs  Medi ambient i paisatges 5. Com s'anomenen els espais on es valora el seu valor estètic o cultural? a) Monuments Na...
Repàs  Medi ambient i paisatges 6. El major percentatge d'aprofitament de les aigües es dóna a: a) els habitatges b)  la I...
Repàs  Medi ambient i paisatges 7. Quin país té més reserves de petroli? a) EEUU  b)  Rússia c) Iraq  d)  Aràbia Saudita
Repàs  Medi ambient i paisatges 8. Catalunya consumeix ..... a) Un 50% de petroli i derivats, un  23,2% de gas natural, un...
Repàs  Medi ambient i paisatges 9. Quin d'aquest recursos no és renovable? a) energia solar o fotovoltaica b)  energia eòl...
Repàs  Medi ambient i paisatges 10. Quin tant per cent de gas natural consumeix Espanya? a) 20,1%  b) 18,7% c) 19,9%  d)  ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 11. Quin tant per cent d'energia ha d'importar Catalunya el 2010 per cobrir les seves nece...
Repàs  Medi ambient i paisatges 12. Quins tres combustibles fòssils s'utilitzen en la producció d'energia elèctrica? a) no...
Repàs  Medi ambient i paisatges 13.  Quins són minerals energètics? a)  plata i gas natural  b)  coure i alumini c) carbó ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 14. Les bosses d'aigua localitzades a l'interior de les roques són: a) Aiguamolls b) Albuf...
Repàs  Medi ambient i paisatges 15.  Quin són els 3 principals països que més reserves tenen de petroli al 2001? a)  Mèxic...
Repàs  Medi ambient i paisatges 16.  Quin són els 3 principals països que més reserves tenen de gas natural al 2001? a)  E...
Repàs  Medi ambient i paisatges 17.  Per què fem servir la biomassa? a) per obtenir bioetanol b) per obtenir biodièsel  c)...
Repàs  Medi ambient i paisatges 18. La distribució dels recursos sobre la superfície de la Terra... a) és molt igualada a ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 19.  Quins són els dos principals mètodes d'obtenció d'energia nuclear? a) la fissió i la ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 20. Quines són les principals varietats de carbó que extreuen a Espanya? a) Hulla I Lignit...
Repàs  Medi ambient i paisatges 21. Quines tècniques són més habituals per tractar l'aigua? a)  depuració i dessalinitzaci...
Repàs  Medi ambient i paisatges 22. En quantes demarcacions hidrogràfiques està dividit l'estat espanyol? a) 10  b) 15 c) ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 23. Quines comunitats autònomes espanyoles són les principals productores de biomassa? a) ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 24. On es trobem el major número de reactors nuclears al món? a) Canadà i EEUU  b) EEUU i ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 25. L'arbreda d'Espanya quin tant per cent de CO2 fixa a l'atmosfera? a) 10%  b) 20% c) 30...
Repàs  Medi ambient i paisatges 26. Quin és el país de la UE amb major número de reactors? a) Alemanya b) França  c) Espan...
Repàs  Medi ambient i paisatges 27. Quina és l'altitud mitjana respecte del nivell del mar d'Espanya? a) 530 m b) 660 m  c...
Repàs  Medi ambient i paisatges 28. Quina d'aquestes no és una serralada exterior de la Meseta? a) Pirineus b) Costa Cantà...
Repàs  Medi ambient i paisatges 29. Quina d'aquestes serraldes no es considera que es trobi a la vora de la Meseta? a) Mas...
Repàs  Medi ambient i paisatges 30. Quin tant per cent del total del relleu espanyol ocupa la Meseta? a) 40% b) 45% c) 50%...
Repàs  Medi ambient i paisatges 31. On es troben els Pics d'Urbión?  a) Sierra Morena b) Sistema Ibèric c) Pirineus d) Ser...
Repàs  Medi ambient i paisatges 32. Al conjunt de corrents d'aire fixes de gran diàmetre que envolten la Terra per tots do...
Repàs  Medi ambient i paisatges 33. El relleu format per una fletxa o cordó litoral que uneix una illa al continent rep de...
Repàs  Medi ambient i paisatges 34. Les illes de Mallorca, Eivissa I Formentera són fragments emergits de: a) La Serradala...
Repàs  Medi ambient i paisatges 35. Els desplaçaments de terrenys d'un vessant cap a l'exterior, per acció de la gravetat ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 36. Si hi s'apropes la temporada de pluges torrencials, quin dels següents plans haurà d'a...
Repàs  Medi ambient i paisatges 37. Si hi hagués un accident de transport on hi haguessin involucrades mercaderies perillo...
Repàs  Medi ambient i paisatges 38. Davant els riscos naturals, l'home només té dues sortides? (Pregunta oberta)
Repàs  Medi ambient i paisatges 39. Quin dels següents riscos naturals no està relacionat amb el clima mediterrani i per t...
Repàs  Medi ambient i paisatges 40. Quin d'aquests no és un factor que caracteritzi els riscos naturals: a) Magnitud b) Fr...
Repàs  Medi ambient i paisatges 41. Quin dels següents no es considera un risc natural d'origen biològic? a) Sequeres b) P...
Repàs  Medi ambient i paisatges 42. Quan un fenòmen natural es converteix en un risc natural? (Resposta oberta)
Repàs  Medi ambient i paisatges 43. Una precipitació aquosa que conté en dissolució àcid sulfúric i nítrids, s'anomena... ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 44. Què són els CFCs? a) Àcids nítrics b) Clorof luorocarburs c) Òxids de nitrògen  d) Car...
Repàs  Medi ambient i paisatges 45. Què és un KTEP? a) Un Gas  hivernacle b) un miler de tones equivalents de  petroli c) ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 46. Quina conferència ha creat un fons per evitar la desforestació de les zones tropicals ...
Repàs  Medi ambient i paisatges 47. A quina cimera es crea l'“Agenda 21”? a) Cimera de La Terra d'Estocolm b) Cimera de la...
Repàs  Medi ambient i paisatges 48. Quin d'aquests no és un gas hivernacle? a) O 3 b) N 2 O c) CH 4 d) CO 2
Repàs  Medi ambient i paisatges Respostes:  1-A, 2-B, 3-B, 4-B, 5-D, 6-C, 7- D, 8-B, 9-C, 10-C, 11-B,12-C,13-C,14-C, 15-D,...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Repàs bloc2 mediambient

1,850 views

Published on

Preguntes de repàs, test Bloc 2 Medi ambient i paisatges

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,850
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
731
Actions
Shares
0
Downloads
15
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Repàs bloc2 mediambient

  1. 1. Repàs Medi ambient i paisatges 1. Segons la legislació catalana d'Espais d'Interès Natural (PEIN) i Paratges Naturals d'Interès Nacional (PNIN), el Delta de l'Ebre és...? a) Parc Natural b) Reserva Natural c) Paratge Natural d) Parc Nacional
  2. 2. Repàs Medi ambient i paisatges 2. Quin tant per cent d'energia ha d'importar Espanya per cobrir les seves necessitats energètiques? a) 22% b) 82% c) 37% d) 93%
  3. 3. Repàs Medi ambient i paisatges 3. Quin avantatge té l'energia nuclear? a) no te cap avantatge b) no genera CO2 c) és una energia Renovable d) és molt econòmica
  4. 4. Repàs Medi ambient i paisatges 4. Quin recurs no renovable és també anomenat Metà? a) petroli b) gas natural c) carbó d) urani
  5. 5. Repàs Medi ambient i paisatges 5. Com s'anomenen els espais on es valora el seu valor estètic o cultural? a) Monuments Naturals b) Parc Natural c) Reserves Naturals d) Paisatge protegit
  6. 6. Repàs Medi ambient i paisatges 6. El major percentatge d'aprofitament de les aigües es dóna a: a) els habitatges b) la Indústria c) a l'agricultura d) el sector serveis
  7. 7. Repàs Medi ambient i paisatges 7. Quin país té més reserves de petroli? a) EEUU b) Rússia c) Iraq d) Aràbia Saudita
  8. 8. Repàs Medi ambient i paisatges 8. Catalunya consumeix ..... a) Un 50% de petroli i derivats, un 23,2% de gas natural, un 24,2% d'energia nuclear i un 2,4% de renovables. b) Un 48,1% de petroli i derivats, un 23,2% de gas natural, un 22,4% d'energia nuclear i un 2,4% de renovables. c) Un 48,1% de petroli i derivats, un 23,2% de gas natural, un 21,4% d'energia nuclear i un 3,4% de renovables. d) Cap de les anteriors.
  9. 9. Repàs Medi ambient i paisatges 9. Quin d'aquest recursos no és renovable? a) energia solar o fotovoltaica b) energia eòlica c) energia nuclear d) biomassa
  10. 10. Repàs Medi ambient i paisatges 10. Quin tant per cent de gas natural consumeix Espanya? a) 20,1% b) 18,7% c) 19,9% d) 19,1%
  11. 11. Repàs Medi ambient i paisatges 11. Quin tant per cent d'energia ha d'importar Catalunya el 2010 per cobrir les seves necessitats energètiques? a) 73% b) 68% c) 32% d) 55%
  12. 12. Repàs Medi ambient i paisatges 12. Quins tres combustibles fòssils s'utilitzen en la producció d'energia elèctrica? a) no s'utilitzen combustibles fòssils b) carbó, urani i petroli c) petroli, carbó i gas natural d) petroli, gas natural i plutoni
  13. 13. Repàs Medi ambient i paisatges 13. Quins són minerals energètics? a) plata i gas natural b) coure i alumini c) carbó i urani d) petroli i ferro
  14. 14. Repàs Medi ambient i paisatges 14. Les bosses d'aigua localitzades a l'interior de les roques són: a) Aiguamolls b) Albuferes c) Aqüífers d) Arrossegaments
  15. 15. Repàs Medi ambient i paisatges 15. Quin són els 3 principals països que més reserves tenen de petroli al 2001? a) Mèxic, EEUU i Iraq b) EEUU, Veneçuela i Aràbia Saudita c) Rússia, Nigèria i Veneçuela d) Aràbia Saudita, Veneçuela i Iraq
  16. 16. Repàs Medi ambient i paisatges 16. Quin són els 3 principals països que més reserves tenen de gas natural al 2001? a) EEUU, Nigèria i Qatar b) EEUU, Rússia i Qatar c) Rússia, Iran i Qatar d) Xina, EEUU i Iraq
  17. 17. Repàs Medi ambient i paisatges 17. Per què fem servir la biomassa? a) per obtenir bioetanol b) per obtenir biodièsel c) per obtenir biogàs d) totes les anteriors
  18. 18. Repàs Medi ambient i paisatges 18. La distribució dels recursos sobre la superfície de la Terra... a) és molt igualada a tots els racons de la Terra b) és molt desigual degut al repartiment humà que se'n fa c) és molt desigual degut al seu llarg procés de creació d) cap de les anteriors
  19. 19. Repàs Medi ambient i paisatges 19. Quins són els dos principals mètodes d'obtenció d'energia nuclear? a) la fissió i la física nuclear b) la fissió i la química nuclear c) la fissió i la fusió nuclear d) la física i la química nuclear
  20. 20. Repàs Medi ambient i paisatges 20. Quines són les principals varietats de carbó que extreuen a Espanya? a) Hulla I Lignit b) Torba I Lignit c) Hulla I Torba d) Antracita I Torba
  21. 21. Repàs Medi ambient i paisatges 21. Quines tècniques són més habituals per tractar l'aigua? a) depuració i dessalinització b) desinfecció, depuració i filtració c) potabilització, depuració i dessalinització d) cap de les anteriors
  22. 22. Repàs Medi ambient i paisatges 22. En quantes demarcacions hidrogràfiques està dividit l'estat espanyol? a) 10 b) 15 c) 14 d) 9
  23. 23. Repàs Medi ambient i paisatges 23. Quines comunitats autònomes espanyoles són les principals productores de biomassa? a) Aragó i Andalusia b) Andalusia i Galícia c) Galícia i Castella La manxa d) Catalunya i Aragó
  24. 24. Repàs Medi ambient i paisatges 24. On es trobem el major número de reactors nuclears al món? a) Canadà i EEUU b) EEUU i Rússia c) Rússia i Xina d) EEUU i França
  25. 25. Repàs Medi ambient i paisatges 25. L'arbreda d'Espanya quin tant per cent de CO2 fixa a l'atmosfera? a) 10% b) 20% c) 30% d) 50%
  26. 26. Repàs Medi ambient i paisatges 26. Quin és el país de la UE amb major número de reactors? a) Alemanya b) França c) Espanya d) Regne Unit
  27. 27. Repàs Medi ambient i paisatges 27. Quina és l'altitud mitjana respecte del nivell del mar d'Espanya? a) 530 m b) 660 m c) 720 m d) 728 m
  28. 28. Repàs Medi ambient i paisatges 28. Quina d'aquestes no és una serralada exterior de la Meseta? a) Pirineus b) Costa Cantàbrica c) Serralades litorals catalanes d) Serralades Bètiques
  29. 29. Repàs Medi ambient i paisatges 29. Quina d'aquestes serraldes no es considera que es trobi a la vora de la Meseta? a) Massís Galaicolleonès b) Serralada Cantàbrica c) Sistema Ibèric d) Serralades bètiques
  30. 30. Repàs Medi ambient i paisatges 30. Quin tant per cent del total del relleu espanyol ocupa la Meseta? a) 40% b) 45% c) 50% d) 52%
  31. 31. Repàs Medi ambient i paisatges 31. On es troben els Pics d'Urbión? a) Sierra Morena b) Sistema Ibèric c) Pirineus d) Serralades Bètiques
  32. 32. Repàs Medi ambient i paisatges 32. Al conjunt de corrents d'aire fixes de gran diàmetre que envolten la Terra per tots dos hemisferis i que la recorren a gran velocitat els anomenem ... a) Masses d'aire b) Jet Stream c) Isobares d) Depressions tropitals
  33. 33. Repàs Medi ambient i paisatges 33. El relleu format per una fletxa o cordó litoral que uneix una illa al continent rep del nom de: a) Tómbol b) Aqüífer c) Albufera d) Penyasegat
  34. 34. Repàs Medi ambient i paisatges 34. Les illes de Mallorca, Eivissa I Formentera són fragments emergits de: a) La Serradalada Litoral Catalana b) La Serralada Subbètica c) El Sistema Ibèric d) Els Pirineus
  35. 35. Repàs Medi ambient i paisatges 35. Els desplaçaments de terrenys d'un vessant cap a l'exterior, per acció de la gravetat són: a) Allaus b) Sismes c) Esllavissaments d) Temporals
  36. 36. Repàs Medi ambient i paisatges 36. Si hi s'apropes la temporada de pluges torrencials, quin dels següents plans haurà d'activar la Generalitat : a) INUNCAT b) NEUCAT c) INFOCAT d) PLASEQCAT
  37. 37. Repàs Medi ambient i paisatges 37. Si hi hagués un accident de transport on hi haguessin involucrades mercaderies perilloses, quin dels següents plans haurà d'activar la Generalitat : a) PENTA b) TRANSCAT c) INFOCAT d) PLASEQCAT
  38. 38. Repàs Medi ambient i paisatges 38. Davant els riscos naturals, l'home només té dues sortides? (Pregunta oberta)
  39. 39. Repàs Medi ambient i paisatges 39. Quin dels següents riscos naturals no està relacionat amb el clima mediterrani i per tant no afecten normalment la Península: a) Tsunamis b) Terratrèmols c) Incendis Forestals d) Riuades
  40. 40. Repàs Medi ambient i paisatges 40. Quin d'aquests no és un factor que caracteritzi els riscos naturals: a) Magnitud b) Freqüència c) Perillositat d) Localització
  41. 41. Repàs Medi ambient i paisatges 41. Quin dels següents no es considera un risc natural d'origen biològic? a) Sequeres b) Plagues vegetals c) Malaties d) Epidèmies
  42. 42. Repàs Medi ambient i paisatges 42. Quan un fenòmen natural es converteix en un risc natural? (Resposta oberta)
  43. 43. Repàs Medi ambient i paisatges 43. Una precipitació aquosa que conté en dissolució àcid sulfúric i nítrids, s'anomena... a) Smog gris b) Boirim fotoquímic c) Ozó d) Pluja àcida
  44. 44. Repàs Medi ambient i paisatges 44. Què són els CFCs? a) Àcids nítrics b) Clorof luorocarburs c) Òxids de nitrògen d) Carburants
  45. 45. Repàs Medi ambient i paisatges 45. Què és un KTEP? a) Un Gas hivernacle b) un miler de tones equivalents de petroli c) Un àcid sulfúric d) Un pla per prevenir els riscos tornados
  46. 46. Repàs Medi ambient i paisatges 46. Quina conferència ha creat un fons per evitar la desforestació de les zones tropicals del planeta i mitigar els efectes del canvi climàtic a països en vies de desenvolupament? a) Conferència de Copenhagen b) Conferència de Buenos Aires c) Conferència de Nairobi d) Conferència de la Haia
  47. 47. Repàs Medi ambient i paisatges 47. A quina cimera es crea l'“Agenda 21”? a) Cimera de La Terra d'Estocolm b) Cimera de la Terra de Rio de Janeiro c) Cimera de la Terra de Kioto d) Cimera de la Terra d'Islàndia
  48. 48. Repàs Medi ambient i paisatges 48. Quin d'aquests no és un gas hivernacle? a) O 3 b) N 2 O c) CH 4 d) CO 2
  49. 49. Repàs Medi ambient i paisatges Respostes: 1-A, 2-B, 3-B, 4-B, 5-D, 6-C, 7- D, 8-B, 9-C, 10-C, 11-B,12-C,13-C,14-C, 15-D, 16-C, 17-D,18-C, 19-C, 20-A, 21-C, 22-C, 23-B, 24-D (104 I 59 resp.) ,25-B, 26-B, 27-B, 28-B, 29-D, 30-D, 31-B, 32-B, 33-A, 34-B, 35-C, 36-A, 37-B, 38 – (Prevenció I Predicció), 39-A, 40-D, 41-A, 42 – (quan un assentament, activitats humana o recurs es veu afectat), 43-B, 44-B, 45-B, 46-A, 47-B, 48-A

×