Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Apa miracolul vietii

8,908 views

Published on

Published in: Education, Technology
  • Be the first to comment

Apa miracolul vietii

  1. 1. Apa –leagănul vieții Motto:    "Dacă vrei să cunoști sensul ascuns al apei,bea-o, savurând-o pe îndelete"                                                      proverb zen
  2. 2. Toate formele de viață cunoscute depind de apă. Apa este o parte vitală din procesele metabolismului din interiorul organismului. Cantități semnificative de apă sunt utilizate de organism pentru digestia hranei. Aproape 72% din masa corpului uman, fără grăsimi esre apă. Apa intră în compoziția produselor alimentare în diferite proporții: Cantități mari de apă conțin: laptele, legumele, fructele și carnea. Pentru o bună funcționare a organismului corpul necesită cel puțin 2 l apă pe zi, pentru a evita deshidratarea. Apa se pierde din organism prin urină, fecale, prin transpirație și respirație.Pierderile de apă pot produce perturbări sau în cazuri grave pot duce la deces.
  3. 3. Cele circa 250 de specimene ale căror fosile au fost descoperite trăiau în urmă cu 2,1 miliarde de ani în ape puţin adânci, de 20 - 30 de metri, pe când în atmosferă se înregistra o creştere bruscă a nivelului de oxigen.
  4. 5. Apa potabilă este inodoră, Incoloră, fără gust, fără toxine și microorganisme. Dacă apa consumată nu este pură și conține minerale și toxine, acestea ajung la nivel celular și împiedică buna funcționare a acestora, provocând acneea sau îmbolnăviri mult mai grave.
  5. 6. Peste 2,2 milioane de oameni au murit în anul 2000 de boli legate de consumul de apă contaminată sau din cauza secetei. În 2004, o organizație engleză, WaterAid, a raportat că, un copil moare la fiecare 15 secunde din cauza bolilor legate de apă ce ar putea fi ușor prevenite.
  6. 7. Apa este considerată purificatoare în majoritatea religiilor, incluzând creștinismul, hinduismul, islamul, iudaismul . Botezul este făcut cu apă Baie rituală Apa Gangelui este Personificată ca o zeiță numită Ganga
  7. 8. ” Respectă, prețuiește natura, apa ca pe o sursă prețioasă. Nu polua apele, păstrează-le curățenia pentru generațiile viitoare ! ”

×