Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Рецептите на баба (А.Р.И.З.-7) - Grandma's recipes

174 views

Published on

Детски национален конкурс за рисунки и литературни творби.
National Children's Painting and Literature Competition.

Published in: Art & Photos
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Рецептите на баба (А.Р.И.З.-7) - Grandma's recipes

  1. 1. Национален конкурс за детска рисунка и литературна творба на кулинарна тема „Рецептите на баба” представя
  2. 2. Национален конкурс за детска рисунка и литературна творба на кулинарна тема „Рецептите на баба” Националният конкурс за детска рисунка и литературна творба на кулинарна тематика „Рецептите на баба” е инициатива на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И. З. - 7) и получи подкрепата от самото начало на Националния дворец на децата в София. Конкурсът е част от календара за извънучилищни дейности на МОН. Целта на конкурса „Рецептите на баба“ е да предизвика интереса и вниманието на децата към традиционните ценности на българина - фолклор, традиции, кулинария. Инициативата стартира през 2009 година. Календарът на проявата стартира през месец януари и приключва през април. Започва с анонсиране и покана за участие за към различни училища, читалища и центрове за работа с деца. Следва фиксиран период за изготвяне на рисунките, изпращане и събиране на творбите, а после жури избира най-добрите. Избраните рисунки стават част от Националния кулинарен фестивал „Пъстра Трапеза на гости на моя град“, като пътуваща национална изложба.
  3. 3. Национален конкурс за детска рисунка и литературна творба на кулинарна тема „Рецептите на баба” Паралелно с конкурса за рисунка се провежда и конкурс за литературна творба на кулинарна тематика „Рецептите на баба”. В конкурса се допускат за участие деца на възраст от 7 до 14 години от България и чужбина. Няма ограничения в броя на изпратените рисунки от едно дете. Рисунките са с размер 50х35 см. Няма такса за участие. Децата са разпределени в 3 възрастови групи - до 6 години, от 7 до 10 години, и от 11 до 14 години. Рисунката, събрала най-много гласове от журито, става официален плакат на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“. Повече информация на страницата ни във фейсбук: https://www.facebook.com/receptitenabababg

×