Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Празник на лютата чушка
представя
Празник на лютата чушка
Защо?
Защото вярваме, че лютите чушки имат своето специално място в българския бит, култура и
кухн...
Празник на лютата чушка
Как да се включа?
Всеки може да се включи, стига да има желание и фантазия. Пишете ни! Това е стъп...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Празник на лютата чушка (А.Р.И.З.-7)

145 views

Published on

Празник на лютата чушка (А.Р.И.З.-7)

Published in: Entertainment & Humor
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Празник на лютата чушка (А.Р.И.З.-7)

  1. 1. Празник на лютата чушка представя
  2. 2. Празник на лютата чушка Защо? Защото вярваме, че лютите чушки имат своето специално място в българския бит, култура и кухня. Защото вярваме (и не само ние, а е и научно доказано), че съставките на им са полезни и умерената им употреба може да помогне да сме по-здрави. А по-здрави, означава по-щастливи. Защото българската люта чушка, българските рецепти с люти чушки, са едни от ярките ни характеристики, които ни отличават от другите европейци. Кога? Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) написа първото изречение от историята на една нова традиция – честването на празника на лютата чушка. Това стана 2014г. със старта на “Конкурса за най-добра рецепта с люти чушки” през септември.
  3. 3. Празник на лютата чушка Как да се включа? Всеки може да се включи, стига да има желание и фантазия. Пишете ни! Това е стъпка едно. Изпратете ни своя авторска рецепта или такава, която знаете от баба си. Присъединете се към „лютата“ ни страничка във фейсбук и...споделяйте, привличайте още и още хора, бъдете активни и креативни, провокирайте ни, вдъхновявайте ни. И когато един ден се обърнете назад, ще видите, че не сте сами. Заедно сме. И сме създали традиция. Какво ни предстои оттук нататък? Предстои ни дълъг път. Предстои ни заедно да напишем историята на този уникален по рода си празник. Предстои ни да го наложим и популяризираме, да го превърнем в традиция. Заедно. Всички. Защото, всички хубави традиции и празници трябва да бъдат споделяни. https://www.facebook.com/prazniknalutatachushka

×