Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Trias trail 2017 | infobrochure

237 views

Published on

In januari 2017 gaat de Trias Trail, een sportieve en uitdagende expeditie voor ondernemers, voor de 2e keer richting Ecuador.
Geprikkeld om meer te weten / deel te nemen? Lees de infobrochure en we hopen jouw inschrijving te mogen ontvangen via triastrail@trias.ngo.

Published in: Government & Nonprofit
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Trias trail 2017 | infobrochure

 1. 1. 2 1. Trias 2. Coprobich 3. Trias Trail voorbereiding 3.1. Bakala 3.2. Climbing Managers 3.3. Polar 3.4. Fotografie Pascalle Vandewalle 3.5. 4. Trias Trail Expeditie 5. Praktisch 5.1. Voorbereiding 5.2. Expeditie 5.3. Fondsenwerving 6. Belangrijke data 7. Bijkomende info 8. Contactpersonen
 2. 2. 3 Verspreid over 15 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika versterkt Trias boerenorganisaties en ondernemersverenigingen. Kansarme ondernemers krijgen daardoor toegang tot professionele opleidingen, betaalbaar microkrediet, rendabele afzetmarkten en actieve belangenbehartiging. Dat is de beste manier om op structurele wijze de bestaanszekerheid te verhogen van ondernemende mensen. Trias heeft hier bijzondere aandacht voor zelfontwikkeling bij kwetsbare vrouwen, jongeren en heel arme mensen. Trias zorgt er voor dat meer dan 4 miljoen ondernemersdromen kansen krijgen. Ecuador heeft de voorbije jaren flinke stappen vooruit gezet op het vlak van armoedebestrijding. Maar in sommige provincies in de centrale hooglanden van het Andesgebergte zijn de cijfers nog altijd alarmerend. Op het platteland is de armoede in Ecuador nog steeds erg hoog: 35% van de mensen zijn arm. 14% leeft zelfs onder de extreme armoede. Trias werk in Ecuador samen met 7 partnerorganisaties en steunt er meer dan 142.000 ondernemende mensen. Coprobich is een organisatie van 670 quinoaboeren. Sinds 2013 beheert Coprobich een verwerkingsplantage waar de quinoa gewassen, gedroogd en verpakt wordt. Ook aan de commercialisering wordt hard gewerkt. Zo is er export naar de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk én België. Onder het fair trade label Ethiquable is de quinoa in onze supermarkten te koop. Naast organisatieversterking en belangenbehartiging geeft Trias technische assistentie (kostenanalyse, onderhandelen met klanten, project verwerkingsfabriek).
 3. 3. 4 Trias helpt Coprobich-leden ook met samenwerking met microfinancieringsinstellingen, zodat de leden over het nodige werkkapitaal beschikken. Met de hulp van Trias zijn jongeren- en vrouwencomités opgericht, zodat ook zij actief kunnen deelnemen aan de activiteiten en beslissingen binnen de organisatie. De Trias Trail koppelt een avontuurlijke uitdaging aan een fondsenwervende actie. Jouw deelname en engagement zorgen voor extra fondsen van 60.000 euro voor ondernemers in de Andes. Wat doen Ecuadoraanse ondernemers met 60.000 euro? In de verwerkingsfabriek van de quinoa worden installaties aangepast om de kwaliteit van het product te verbeteren. Er wordt een aparte ruimte voorzien waar de quinoa verpakt wordt om zo de uitstekende kwaliteit te garanderen. Ook een verwerkingsmachine om multicereale energy repen op basis van quinoa te maken is voorzien. De aanpassingen zijn begroot op € 30.000. Coprobich zal investeren in de opleidingen, specifiek voor jongeren en vrouwen. Naast de productie van quinoa zullen ook lokale ondernemingen worden opgestart voor de kweek van kwartels en de verwerking van organische meststoffen. Dit zorgt voor alternatieve inkomsten waardoor de voedselzekerheid voor de families beter gegarandeerd is. Dit vergt een investering van € 10.000. Door de organisatie van workshops en uitwisselingen zal aan de arbeiders, technische staf en leidinggevenden extra kennis worden aangeleerd. Thema’s als veiligheid en hygiëne, betere registratie van de productie, hoe machines efficiënter inzetten staan op de planning. Leden van Coprobich worden begeleid om de certificering van de biologische landbouw te versterken. Hiervoor is €20.000 uitgetrokken.
 4. 4. 5 Een goede voorbereiding is alles! Trias werkt samen met experts die jullie klaarstomen voor het avontuur. Professor Peter Hespel en zijn team willen via innovatie en opleiding kennis overbrengen naar trainers, coaches en atleten. Een dynamisch interactieplatform creëren tussen de sport en het bedrijfsleven is een van de Bakala-doelstellingen. Medische keuring door sportarts Bij de start van de voorbereiding staan een gesprek met een sportarts op het programma. Hij zal ook een cardiogram nemen. Als alles goed verloopt ontvangt elke deelnemer een attest. Heb je zelf het tussen 1 juni 2015 en vandaag een attest ontvangen van een sportarts, dan volstaat het om dit aan te geven op het inschrijvingsformulier. Endurance Test met individueel trainingsschema Elke deelnemer aan de Trias Trail werkt een maximale inspanningstest af met stijgende intensiteit. Naast de snelheid wordt ook de hartslag continu gemeten alsook de melkzuurconcentratie in het bloed. Op het einde van de test volgt nog een maximale zuurstofopname. Op basis van de resultaten worden trainingszones vastgelegd. Zo kan de trainingsintensiteit maximaal gecontroleerd worden. Een individueel trainingsadvies (24 weken schema) voor elke deelnemer is voorzien. Predictive Acute Mountain Sickness Test De Trias Trail brengt ons op hoogtes waar wij op zeeniveau niet aan gewoon zijn. Deze test geeft een inschatting van hoogtegevoeligheid. In deze test die alle deelnemers samen ondergaan, wordt in eerste meting op zeeniveau de zuurstofsaturatie in het bloed gemeten (15 minuten). In een tweede meting worden de deelnemers blootgesteld aan een hoogte van 4.000 meter en wordt de gevoeligheid afgeleid uit de gemeten waarden (30 minuten). Na de test volgt er een groepsbespreking van de resultaten. Bjorn Vandewege zal onze expeditieleider zijn tijdens de Trias Trail. De 44-jarige stichter van de Climbing Managers bedwong zelf de hoogste berg op elk continent, hij is een 7- summitter. Het organiseren van expedities met ondernemers is één van de kerntaken van de Climbing Managers. Omringd door een team van experten en met zelf 20 jaar bergsportervaring weet Bjorn als geen ander hoe een team klaar te stomen voor een expeditie.
 5. 5. 6 Voor de Trias Trail wordt geen relevante bergervaring verwacht van de deelnemers, maar een goede fysieke voorbereiding is echt noodzakelijk. Met de individuele trainingsschema’s in de hand worden de deelnemers kort opgevolgd om zo met een goede fysieke conditie te vertrekken. Er zal een wekelijkse vrijblijvende training zijn met Bjorn en één maandelijkse bijeenkomst waar alle deelnemers verwacht worden. Trias en Climbing Managers zullen de deelnemers ook voorzien van een buitensportuitrusting bestaande uit regendichte vest en broek, thermisch ondergoed en isolerende warmte kledij. Bjorn is het aanspreekpunt voor alle praktische vragen vooraf m.b.t. de expeditie. Polar biedt de deelnemers aan de Trias Trail een sporthorloge M400 HR aan, inclusief hartslagband. Dit toestel is gekoppeld aan Polar Flow webservice voor een ideale opvolging tijdens de fysieke voorbereiding van de Trias Trail. Meer info: http://www.polar.com/be-nl/producten/sport/M400 Pascale Vandewalle heeft als Belgische fotografe al heel wat prijzen behaald. Ze is gepassioneerd door sport en thuis in de wereld van de bergfotografie. Zij zal aanwezig zijn tijdens de voorbereidingen en ons ook meegaan tijdens de Trias Trail. Meer info: www.pascalevandewalle.be De foto’s die Pascale neemt kunnen door de deelnemers gebruikt worden in hun communicatie m.b.t. de Trias Trail, mits vermelding copyright. Naast een goede fysieke voorbereiding is het ook belangrijk dat de deelnemers aan de Trias Trail als een hechte ploeg naar Ecuador afreizen. Een aantal thema’s liggen op de plank :  Een persoonlijkheidstest  Wat met sportvoeding  Hoe ga ik met mijn onderneming om met de media?  Kick-off moment waar bijvoorbeeld quinoa centraal staat De concrete invulling en data worden de komende weken vastgelegd.
 6. 6. 7 Vluchtschema Op vrijdagochtend 20 januari 2017 vertrekken we met KLM (Brussel – Amsterdam – Quito) richting Ecuador. De terugvlucht is voorzien maandag in de vooravond 30 januari vanuit Quito (tussenstop Gyayaguil) met aankomst in Brussel op dinsdagavond 31 januari 2017 Heen KL1722 20JAN BRU-AMS 0745 0845 KL 755 20JAN AMS-UIO 1015 1615 Terug KL 755 30JAN UIO-AMS 1735 1345 (+1) (met stop in Gyayaquil) KL1731 31JAN AMS-BRU 1655 1740 VRIJDAG 20 JANUARI  Vertrek Je vertrekt vrijdag vanuit Brussels Airport. Vanaf de luchthaven in Quito is er vervoer naar Riobamba. Daar kom je aan omstreeks 20u30 lokale tijd. ZATERDAG 21 JANUARI  Inleefbezoek `s Morgens vertrekken we naar het nabijgelegen dorpje Cajabamba. We bezoeken quinoa- telers en wisselen ideeën uit omtrent de quinoa productie op internationaal niveau. We rijden verder naar het verwerkingsbedrijf van de Quinoaboerenorganisatie Coprobich, vanwaar quinoa uitgevoerd wordt naar Europa voor de Fairtrade markt. ZONDAG 22 JANUARI  Inloopwandeling We vertrekken vanuit Riobamba richting vulkaan Chimborazo. We doen een inloopwandeling van ongeveer 3 uur naar het Polylepis bos in het Nationaal Park. Onderweg eten we een picknick. In de namiddag keren we terug naar Riobamba om daar te overnachten . MAANDAG 23 JANUARI  Kratermeer We rijden naar Quilotoa, waar we onderweg genieten van adembenemende Andes. Eenmaal we aan het groenblauwe kratermeer komen, doen we een wandeling om te acclimatiseren op een hoogte van 4000 meter. Daarna rijden we verder noordwaarts om te overnachten in El Chaupi, aan de voet van de Ilinizas.
 7. 7. 8 DINSDAG 24 JANUARI  Trek naar berghut We beginnen de trekking aan “La virgen”, een kapelletje met Maria beeld, op een hoogte van 3950m. Na een beklimming van ongeveer 3-4 uur komen we aan de berghut van de Ilinizas. Daar zullen we overnachten om de volgende dag vroeg te vertrekken voor de beklimming van de top Ilinizas norte. WOENSDAG 25 JANUARI  Illinizas Norte We vertrekken in de vroege ochtend voor deze prachtige, avontuurlijke beklimming van de Illinizas Norte. Daarna rijden we verder naar de Hacienda La Cienega, waar een welverdiende rust jullie opwacht. DONDERDAG 26 JANUARI  Rustdag Tijdens deze dag zullen we onze krachten opnieuw bundelen voor de volgende beklimming, om onze Trail met succes te volbrengen. We wandelen naar de berghut die op 4800 meter ligt. Hier bereiden de gidsen een heerlijke bergmaaltijd en daarna onder de wol, om terug op te staan rond 24.00 `s nachts. VRIJDAG 27 JANUARI  Couleur locale Er wordt in het programma één dag ingepland met bezoek lokale markt, lokale gemeenschappen om zo de couleur locale van Ecuador te kunnen opsnuiven. Deze dag kan ook op andere dag in het schema ingepast worden. ZATERDAG 28 JANUARI  Nachtelijke beklimming Cotopaxi De avontuurlijke beklimming 's werelds meest prestigieuze vulkaan begint om middernacht. Deze beklimming tot aan het hoogste punt zal ongeveer 6 uur duren. ZONDAG 29 JANUARI We verblijven in Quito. MAANDAG 30 EN DINSDAG 31 JANUARI  Terugreis Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar België, waar we op dinsdagavond aankomen omstreeks 18.45 uur. Dit dagschema kan nog aangepast worden!
 8. 8. 9 De totale kostprijs van de Trias Trail bedraagt € 10.500.  € 6.500 (excl. BTW) expeditiekosten  € 3.500 bij inschrijving + € 3.000 tegen 30 september 2015  Elke deelnemer ontvangt hiervoor een factuur met vermelding ‘Leiderschapstraject’. In deze prijs inbegrepen:  Info-avond  Intake-gesprek met elke deelnemer door Climbing Managers  Testmoment bij Bakala Academy in Leuven:  onderzoek bij een sportarts, inclusief Elektro Cardiogram  inspanningstest  bespreking resultaten  Op basis van de testresultaten zal er een persoonlijk trainingsschema (24 weken) opgemaakt worden  Acute Mountain Sickness-test bij Bakala Academy Leuven  Maandelijkse training/workshop waar de deelnemers verplicht aanwezig zijn. De data van de workshop/training worden in overleg met de deelnemers vastgelegd.  Het klimmateriaal (stijgijzers – ijspikkel – helm) wordt voorzien.  Uitrusting van de deelnemers : Goretex-vest en broek, fleece-trui, isolerende warmtekledij, handschoenen is in de prijs inbegrepen. Deze kledij mag de deelnemer uiteraard houden.  Een jaar standaardlidmaatschap bij de Klim- en Bergsportfederatie Vlaanderen (KBF). De KBF biedt haar leden een wereldwijde, zeer uitgebreide dekking van alle klim- en bergsportactiviteiten met hoge waarborgen voor helikopterredding en repatriëring. Daarnaast geniet je van tal van voordelen als lid van KBF. Alle info lees je hier: http://www.klimenbergsportfederatie.be/kbf/ledeninfo/lid-worden  KLM vlucht h/t Economy Class Brussel – Quito (via Amsterdam). Heen op vrijdagochtend 20 januari 2017, terug in Brussel op maandagavond 30 januari 2017 (mogelijk retour dinsdag 31 januari, voor eind april beslissing)  Transfers van en naar de luchthaven in Quito.  Reis- en annulatieverzekering, met inbegrip van dekking gletsjerklimmen boven 5.000 m.
 9. 9. 10  Bezoek aan en kennismaking met de quinoa-telers in Coprobich-project.  Alle overnachtingen in Ecuador, inclusief maaltijden, exclusief drank.  Acclimatisatiewandelingen inclusief trekking gidsen, transfers, lunchpakket.  Acclimatisatiewandeling Quilotoa, inclusief trekking gidsen, transfers, lunch.  entrance permit Ilinizas Reservaat & Nationaal Park Cotopaxi  Begeleiding ter plekke door Climbing Manager Bjorn Vandewege. Niet inbegrepen in de prijs:  Verplaatsing van en naar de luchthaven in Zaventem  Fooien en persoonlijke uitgaven  Drank Elke deelnemer aan de Trias Trail schenkt € 4.000 aan de ondersteuning van het Trias- project van quinoa-telers. Trias staat je graag bij met advies m.b.t. fondsenwervende acties en de administratieve opvolging. Indien dit bedrag door de deelnemende ondernemer geschonken wordt, levert Trias een fiscaal attest af aan de ondernemer voor dit bedrag. € 4.000 voor Coprobich, uiterlijk tegen 1 december 2016. De data van de maandelijkse activiteiten worden in overleg met de deelnemers ingepland, zodat iedereen er (in de mate van het mogelijke) aanwezig kan zijn. JUNI – JULI – AUGUSTUS – SEPTEMBER – OKTOBER – NOVEMBER - DECEMBER JANUARI 2017 Vrijdagochtend 20 januari vertrek naar Ecuador Dinsdagavond 31 januari terug in Brussel FEBRUARI-MAART Slotmoment
 10. 10. 11 Aftermovie van Trias Trail : https://www.youtube.com/watch?v=akClAgfxgII Bezoek Trias Trail aan Coprobich, quinoa-telers : https://www.youtube.com/watch?v=WLW8Tl2paRQ Artikels, berichten, foto's via facebook-pagina Triastrail 2016 Trias – Koen Brebels – koen.brebels@trias.ngo – 0475/49.78.08 Climbing Managers – Bjorn Vandewege – bjorn@climbingmanagers.be – 0473 85 59 59

×