Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Online Recording Studio SEO Web Marketing Strategy

385 views

Published on

Online Recording Studio SEO Web Marketing Strategy search engine optimization for music 2014 optimizacija sajta

Published in: Design
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Online Recording Studio SEO Web Marketing Strategy

 1. 1. SUPREME TRACKS 1 WEB SAJT OVO JE DOKUMENT Br. 1 . U SLEDECEM DAJEM NACRT STRATEGIJE NASTUPA NA SOCIAL MEDIA.
 2. 2. SADRZAJ • • • • • ANALIZA STUDIO PROS WEB SAJTA REZIME ANALIZA SUPREMETRACKS WEB SAJTA REZIME I PREDLOZI DINAMIKA
 3. 3. STUDIO PROS ANALIZA WEB SAJTA
 4. 4. STUDIO PROS - HOME PAGE 1 Sta ? Jasno i jednostavno istaknute usluge 1. put POZIV NA AKCIJU !!! Ko ? Veoma naglasen kredibilitet. Istaknut na prvom mestu. Podrzan preporukom autoriteta trece strane (relevantan casopis). Testimonials 1. put ali napisane u najbitnoj formi bilo kog marketinga danas STORYTELLINGU. Obama je koristio , Steve Jobs…itd Ovo predstavlja ono stu su u klasicnim prodajnim sajtovima testimonials. Preporuke korisnika , sa njihovim snimcima. MUST HAVE NA SAJTU!!! VELIKI I JASAN POZIV NA AKCIJU !!! Plus jedna od kljucnih usluga za ceo koncept usluge Sta ? Jasno i jednostavno istaknute usluge po 2. put OPET POZIVI NA AKCIJU !!!
 5. 5. STUDIO PROS - HOME PAGE 2 Ceo ovaj deo koji ide dole je u sluzbi kredibiliteta a u formi naravno VESTI I TO Unapredjenje postojecih usluga I opet testimonials kroz storytelling i besplatnog knowhow, zatim uz VIDEO…vrlo vazno Ovaj video ima 14,768 views. Od toga je 13.366 sa Studio pros sajta !
 6. 6. ARTISTS/BLOG Na svakoj strani je prisutan POZIV NA AKCIJU Ovaj deo funkcionise kao blog U njemu su testimonials kao Artists (opet naglasavam pisani kao storytelling) ali I Tips vrlo vazan segment koji postuje jedno od najvaznijih pravila GIVE SOMETHING FOR FREE !!!
 7. 7. TIPS funkcionisu I kao GIVE SOMETHING FOR FREE I kao odlican content koji sam po sebi privlaci posetioce. Dok mu je najvaznja funkcija da onrabri na kuoovinu usluga studija. Dalje, u svakom tekstu su postavljeni linkovi za usluge studija opet pozivi na akciju. I na pocetku I na kraju svakog teksta buttons za socila media + tagovi TIPS Postavljeni su 2 vrste TIPS 1.Opsti saveti: Choosing the Right Instrumentation For Your Song 2. Povezani sa samim studiom - Buying Yet Another Piece of Gear vs. Recording Your Song With Studio Pros - Getting the Most From Our Session Players Video Content obavezan
 8. 8. Mixing and Mastering Usluge predstavljene kroz Before/After I Testimonials +(inace po sebi zanimljiv content)
 9. 9. Demos Testimonials (sa fotgrafijama Koji je vise nego zanimljiv content po sebi. (nezavisno od sajta vazno napomenuti sirok spektar muzickih stilova)
 10. 10. REZIME STUDIO PROS 1.Sajt je vrlo detaljno i profesionalno uradjen u smislu usmerenosti na prodaju i u ssmislu zanimljivog contenta zbog cega se umanjuje efekat manje vise loseg dizajna…(prodajni sajtovi uvek pobedjuje one koji su samo cool dizjnirani) • Odmah istaknut kredibilitet muzicara i studija • Uvek prisutni, upadljivi i jasno oznaceni pozivi na prodaju • Takodje su uvek prisutni testimonials u razlicitim formama: Storytellinga, kroz tekst ili video, kao i klasicnih testimonials (foto+kratka pohvala studiju) (uz testimonials uvek fotografija) • Pravilo: GIVE SOMETHING FOR FREE je zadovoljeno sa segmentom TIPS koji funkcionise kao odlican content koji je sigurno odigrao viralnu ulogu dodatnog privlacenja posetiolaca na sajt • CONTENT: sajt ja vise nego odlican u smislu sadrzaja, pre svega zadrzava te i tera da ga istrazis ….sto je jedan kljucnih elemenata prodaje: gomila zanimljivog materijala koji je u isto vreme u sluzbi testimonialsa, zatim before&after primera, primera instrumenata itd…
 11. 11. SUPREME TRACKS ANALIZA WEB SAJTA
 12. 12. SUPREME TRACKS HOME PAGE 1 3.1.3 Ciljna grupa (strana 4 biznis plana) Mi cemo se fokusirati na amaterske muzicare i kompozitore, kao i nezavisne producente. Pre svega, ciljna grupa su amaterski kompozitori iz USA, Kanade, Engleske i Australije. Prva primedba: niigde na web sajtu na sajtu nema ohrabrenja za ovu ciljnu grupu koja je oznacena u biznis planu kao primarna. Ovo: Singer/songwriter in need of pro music production? nije dovoljno, preeformulisati da ih ohrabri . Dalje na Home page mora da bude zbog toga i FREE PROJECT CONSULATATION NA HOME PAGE DODTATI JASNO ISTAKNUTE POZIVE NA AKCIJU jer samo jedan i to lose dizjaniran Sve OVE preformulisati da to budu . FREE PROJECT Consultation Umesto ovog why you should
 13. 13. SUPREME TRACKS HOME PAGE 2 NA HOME PAGE POSTOJI SAMO OVAJ POZIV NA AKCIJU, ALI VISE NEGO STIDLJIVO DIZAJNIRAN Mora du bue jasan button I velika I jasna slova I direktan poziv.
 14. 14. BUTTONS Staviti jasan poziv na akciju Jasnije BUTTONS na objasnjenju svih steps i veca slova da imaju efekat poziva i ovo je sve stidljivo. OVI STEPS SU U STVARI TAKODJE POZIVI NA AKCIJU
 15. 15. GIVE SOMETHING FOR FREE !!! Nema jednog od najviznijih elemenata a to je GIVE SOMETHING FOR FREE !!! Preporuka 1.Staviti za pocetak sto vise besplatnih semplova i istock kompozicija 2.Idealno bi bilo da se sada zapocne sa sadrzajem besplatnih TIPS Tips su i viral i ohrabrenje za donosenje odluke o kupovini usluga studija Poceti sa besplatnim tips i shodno tome : Umesto BLOG , stavi ti crvenim TIPS* Ne samples store vec CHECK OUT FREE SAMPLES !!!
 16. 16. USLUGE Boldovati FREE PROJECT CONSULTATION I staviti Click Here … Ovaj deo takodje treba da bude poziv na akciju
 17. 17. REZIME SUPREME TRUCKS 1.Sajt je vrlo DOBRO DIZAJNIRAN i profesionalno uradjen MEDJUTIM nedeostaju mu kljucni elementi sajtova koji su usmereni na prodaju, a koji su se pokazali daleko efikasniji u postizanju rezultata tj. prodaje, od onih koji su bolje dizajnirani …(prodajni sajtovi uvek pobedjuje one koji su samo cool dizajnirani) • Odmah istaknuti kredibilitet muzicara i studija • Dodati upadljive i jasno oznacene pozive na prodaju • Napraviti za pocetak bar jedan video testimonials formi Storytellinga, I kroz tekst I video. * Specijalan predlog : U BG mi je moj bubnjar koji vec 20 god zivi u Cikagu, ima uspesnu IT karijerui porodicu, tipican predstavnik oznacene ciljne grupe. Mogli bi sa njim da napravimo video, kroz klasican story amatera. Bavio se muzikom, ali krenula karijera poridica. Medjutim jos voli, pise pesme itd. Nasao supreme tracks poslao im pesmu sa drndovom akustarom I oni oni mu napravili sve .Ima odlican akcenat. Dok on prica idu njegove fotke iz amerike. Bo Rasic ga zovu ameri (Rejzik se cita), tako da se nece videti da je odavde. • Pravilo: GIVE SOMETHING FOR FREE obavezno zadovoljiti sa free samples i istock music !!! Takodje sa segmentom TIPS koji funkcionise kao odlican content koji jbi sigurno odigrao vistestruku ulogu: I viralnu ulogu dodatnog privlacenja posetiolaca na sajt I ohrabrenja za kupovinu usluga. (detaljan predlog na sledecoj strani) • CONTENT: sajt je jos uvek slab u smislu sadrzaja, treba dodati gomilu zanimljivog materijala koji je u isto vreme u sluzbi testimonialsa, zatim before&after primera, primera instrumenata , vise vrsta baseva, vise vrsta gitara, I najzad vise razlicitih vrsta bubnjeva , an e sam o sa jednim istim instrumentom Rstaviti 4 razlicita stila.
 18. 18. DINAMIKA • • 1 . SEO – Prva tri, cetiri meseca( ne znam koliko si se tacno dogovorio) 1.a) BESPLATNI SAMPLOVI (cilj da privuku sto vise posetioca) U toku Seo-a raditi i postavljati besplatne samplove i istock komozicije za download. Besplatne samplove promovisati na Facebook i Twitter strani.(Kao deo facebook strategije koju jos nisam izlozio) 1. b) Video testimonials. Snimanje u toku leta dok je tu bubnjar Bo Rejzik. 2. TIPS Zapoceti pisanje Tips, (kompilirati sa neta ) * Dodatan predlog (spomenuo sam ti preko telefona) Kako ne mogu da snimaju video jer ce se videti da nisu ameri, moj predlog je da im kao dodatnu uslugu izradimo jedan animirani infographic Tips. Taj prvi video im izradimo potpuno free of charge, kao probu. Cilj je da on sluzi kao viral koji ce dodatno privuci posetioce na web sajt, ali I kao ohrabrujuci momenat za odluku o kupovini usluga studija. Zapocnemo vec sad dok im radis SEO, kako bi ga zavrsili za jedno tri meseca. Kad zavrsis SEO, to im ponudimo kao novi vid usluge . Ako radi,ako se pokaze uspesnim idemo radimo sledece TIPS dalje ali sad za odredjenu cenu. OVO JE DOKUMENT Br. 1 . U SLEDECEM DAJEM NACRT STRATEGIJE NASTUPA NA SOCIAL MEDIA.
 19. 19. HVALA !

×