Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hoe vertraag ik de Verdampingsfactor van Evenementen

205 views

Published on

Published in: Leadership & Management
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Hoe vertraag ik de Verdampingsfactor van Evenementen

  1. 1. 1 B E Y O N D E V E N T S POINT OF VIEW 17 MEI 2014 HOE VERTRAAG IK DE VERDAMPINGSFACTOR VAN EVENEMENTEN?
  2. 2. 2 Evenementen heb je in soorten en maten. Ik ken hele goede evenementen, maar ook hele slechte... De kunst is natuurlijk om erachter te komen wat wel en wat juist niet werkt. Op welke manier voegt een evenement waarde toe aan de communicatie met mijn omgeving. Hoe groot is die waarde? Hoe lang 'ijlt het effect' van een evenement na? Ik heb d'r ervaring mee... en laat ik je dit zeggen: 'een perfect evenement bestaat niet!' Aanmaken of aanhaken? Ik denk dat je om te beginnen wel een onderscheid moet aanbrengen in het type event dat je kritisch tegen het licht wilt houden. Je kunt je voorstellen dat het effect van het bijwonen van een voetbalwedstrijdje van de FC in de Euroborg met een aantal van je leveranciers een andere impact heeft dan een lange wandeling over de dijk bij Termunterzijl met diezelfde leveranciers. Met andere woorden: het doel dat je met je evenement voor ogen hebt bepaalt in grote mate voor welke type programma je kiest. Vervolgens is het van belang je te realiseren dat je over het algemeen beter scoort met 'aanmaken' dan met 'aanhaken'. Oftewel de waardering voor een op maat gemaakt programma is hoger in vergelijking met een standaard event waar jij toevallig een paar toegangskaarten voor hebt gekocht... Boven alles ben ik ervan overtuigd dat je live communicatie (dus je evenementen) volwaardig deel uit kan maken het totale pakket aan kanalen dat je gebruikt om je 'gedachtegoed' uit te dragen. Het perfecte event bestaat niet! Want daar zou het eigenlijk allemaal om moeten gaan... Op welke manier draag ik mijn visie, mijn ideeën, mijn overtuigingen uit. In een ideale situatie zit de kracht van je communicatie namelijk niet in hoe goed je een evenement organiseert. Nee, het grote effect haal je uit de consistentie van je boodschap. En die boodschap rol je uit in verschillende kanalen.
  3. 3. 3 Het is vaak een kwestie van de juiste vragen stellen. Wat verwacht je doelgroep? De meeste opdrachtgevers weten vaak drie decimalen achter de komma wat hun stakeholders verwachten en willen... In grondstoffelijke zin wel te verstaan. Terwijl het in de evenementelarij juist van belang is dat je weet wat je doelgroep op emotioneel niveau van je verlangt. Want dat is namelijk het niveau waar je de verbinding met hen legt. Of denk je nou werkelijk dat de 'die-hard fans van Nike' zonder uitzondering praktiserende fanatieke sporters zijn. Welnee, de fans van Nike zijn mensen die sportiviteit en doorzettingsvermogen als levenstijl omarmen. Niet meer en niet minder... En wat Nike al sinds jaar en dag heel slim doet is bij voortduring - via alle communicatie-kanalen die zij ter beschikking heeft - inspelen op die emotie. Je hoeft wat mij betreft geen opdrachtgever van het niveau Nike te zijn om gebruik te maken van dit principe. Sterker nog, ik denk zelfs dat je op kleine schaal veel beter in staat bent om te experimenteren en te testen wat wel en wat niet aansluit bij het verwachtingspatroon van je doelgroep. TO BRING INSPIRATION AND INNOVATION TO EVERY ATHLETE* IN THE WORLD * IF YOU HAVE A BODY, YOU ARE AN ATHLETE MISSION STATEMENT NIKE Verdampingsfactor Het effect of rendement van een evenement wordt in grote mate bepaald door de consistentie van je boodschap. Ben je in staat om het resultaat van je inspanningen haarscherp bij je gedachtegoed uit te laten komen. Want hoe groot de verleiding ook is om een leuk evenement te willen organiseren, als dit leuke evenement geen aansluiting vindt bij de manier waarop je 'normaal' communiceert met je omgeving dan zal het effect ervan sneller verdampen dan je lief is.

×