Advertisement
Advertisement

Johnny štulić ivo marinović o štuliću

  1. Jura Stublić i grupa Film su imali najbolje uvjete za vježbanje, iza šanka, u prostoru Treće linije. I Haustor je tu vježbao, dok se Johnny s Mišom Hrnjakom i Borisom Leinerom gužvao u drvenoj baraci, gdje je Kugla glumište držalo scenografiju.
  2. No, Johnny je odmah preuzeo inicijativu. Jednostavno je zračio i njegovi koncerti su bili puni naboja. Ta spona s publikom je bila fantastična i ja sam vrlo brzo od četiri termina mjesečno dva termina stavljao Johnnya na pozornicu.
  3. Jednom je došao k meni, kući, i rekao: „Čuj, Ivo, idemo srušiti stup koji smeta ispred pozornice.“ Taj stup, koji je, na Johnnyevo inzistiranje zbog boljeg kontakta s publikom, srušio naš tehnički radnik Patak, prozvali smo „Johnnyev stup“.
  4. To je postao svojevrsni simbol njegovog bunta. Johnny je uvijek imao stav, znao je što želi i bio prvi kad je trebalo djelovati.
  5. Kod Johnnya me fascinirala snažno naglašena pozicija čovjeka koji ne ulazi u kompromise. Mnogi, tada popularni bendovi, vidjelo se to i kasnije, ipak su bili bendovi kompromisa.
  6. A Johnny je bio i ostao svoj. Razvijao se, ali tu svoju početnu poziciju nikad nije napustio.
  7. Ivo Marinović - voditelj koncertnih aktivnosti u Studentskom centru 1978., priča o Johnnyu Štuliću.
Advertisement