Locuri uimitoare g mi

283 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
283
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Locuri uimitoare g mi

  1. 1. Monte Cervino (în italiană), Matterhorn(în germană) sau Mont Cervin (înfranceză) este, probabil, muntele celmai cunoscut din Alpi pentru aspectullui spectaculos în formă de piramidă. Seaflă la frontiera dintre Elve ia iț ș Italia.Cu înăl imeaț de 4.478 metri este unuldintre cei mai înal i mun i dinț ț Alpi.
  2. 2. Catedrala de Marmură din Chile pe malullacului General Carrera, unde eroziunea demii de ani a apelor a modelat o forma iunețstâncoasă care, când apa este scăzută, sepoate vizita în interior. Este vorba despre oserie de insuli e i pe teri care au formeț ș șciudate, accesibile în mici ambarca iuni dințlocalitatea Puerto Río Tranquilo.
  3. 3. Uluru, un monolit capriciosUluru este numele pe care aborigeniiaustralieni l-au dat celui pe care noi îlnumim Ayers Rock, un munte de gresiero ie înaltș de 318 metri i cu unșperimetru de 8 km, aflat în mijlocul unuiteritoriu imens la sud-est de AliceSprings, care este unul din locurile celemai uimitoare din Australia.
  4. 4. Cunoscut ca unul din jigoku Bepu(Infernul japonez), apele termale sângeriiinclud nouă spectaculoase izvoarenaturale calde mai potrivite pentru a fiprivite decât pentru a face baie în ele.Culoarea ro iatică se datoreazășcon inutului ridicat de fier din apa caldăț .
  5. 5. “Cascada de Sânge” este unul dinpeisajele cele mai frumoase ișextraordinare pe care ni le oferăAntarctica. Este vorba despre un “râu”de apă extrem de sărată care ieseocazional prin crăpăturile ghe aruluițTaylor. Acest torent a fost descoperit în1911 iș se credea că datorită unei speciide alge are culoarea ro ie, dar studiișrecente au demonstrat că aceastăculoare se datorează concentra iei marițde fier.
  6. 6. Parcul Național al râului subteran dinPuerto Princesa se află în insulaPalawan, Filipine. Acest parc combinăun fantastic peisaj carstic de calcar cuun râu subteran.Una din caracteristicile râului este că sevarsă direct în mare, iar în partea lui maijoasă este influen at de mareeț .
  7. 7. Pe tera CristalelorșAflată la 300 m adâncime în mina Naica, la nord deMexico City, o pe terăș de 27 m lă ime iț ș 9 mînăl imeț con ine cristale giganticeț de selenit, celemai mari găsite vreodată. Este una dindescoperirile geologice cele mai importante dinlume, cristalele având 6 m lungime, unele ajungândi la 11 m.șForma iunile au aspect de ghea ăț ț , dar temperaturaeste de 50ºC, iar umiditatea de 100%, astfel că opersoană nu poate sta mai mult de 10 minute fără arisca un colaps sau un oc termicș .

×