Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet

646 views

Published on

Example on one of my Network Speeches
In Danish !!

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet

 1. 1. HR FAGRÅD – DANSK IT ÅRSMØDE 2009
 2. 2. HR FAGRÅD  Bente Holm Skov - Director Enterprise Learning & Talent Development, CSC - Formand  Martin Simonsen – Udviklingschef, Danske Bank - Næstformand  Betina Astrup Clemmensen – HR Udviklingskonsulent, KMD  Helle Fisker Henriksen – Organisationschef, Nykredit  Tina Jonasen – Network Leadership Coach, ThinkInNewAreas  Bjørn Guldager – Direktør, GR888  Steen Ruby – Valcon AS  Soini Kari – Key Account Manager, Niels Brock
 3. 3. IGANGVÆRENDE AKTIVITETER  Efterår 2009  Gå hjem møder  Arbejds- og Organisations-psykology med Edit Kalhke  Netværking på tværs af kønnene med Tina Jonasen  Forandringsledelse med LedelsesCoach Søren Sehested  Konferencer  Change Leadership 3. november 2009 Hold øje med kalenderen online
 4. 4. HR – FØRSTE SKRIDT Det var så lidt om hvem vi i HR fagrådet er, sådan rent officielt - men hvad betyder HR egentlig, sådan i praksis ? HR betyder HUMAN RELATIONS = Menneskelige Relationer ! Alle her i dag er RELATERET på minimum én måde - gennem Dansk IT Det var så det første skridt - men det ville det da være fjollet at stoppe op der; man kommer ikke ret langt, med kun ÈT SKRIDT vel ?
 5. 5. NÆSTE SKRIDT  Så lad os straks ta´ det NÆSTE SKRIDT sammen......... Jeg kalder det : NET-WALKING  Netwalking kræver et minimum af energi, så lad os starte med at løsne lidt op og højne energi-niveauet herinde en smule…........
 6. 6. NETWALKING  Så er vi KLAR til at NETWALKE sammen.......  WALKING symboliserer at ”GÅ GENNEM LIVET”  NET-delen er et MUST – fordi det faktisk ikke er særlig sjovt eller givtigt på nogen måde, at Gå Gennem Livet Alene  De fleste af os ”Net-Walker” allerede i privatlivet – med familie og venner.  Men hvad med vores arbejdsliv, der jo, for de fleste, også er et MUST, der endda optager en stor del af vores tid !?
 7. 7. NETWALKING  Især i disse tider, er jeg sikker på at I gir mig ret i at det ikke er særligt hensigtsmæssigt at nøjes med at ta´ ÉT SKRIDT - dvs. blive stående i samme stilling – for hvad hvis den ”stilling” bliver taget fra os ?? (læs f.eks.; Hvem Har Flyttet Min Ost)  Øver vi os ikke i at ta´ små nye skridt (=NetWalke) hele tiden, risikerer vi at ”gro fast”- på et sted der måske en dag bliver ”revet væk under os” – og hva´ så ???  Det er sådan med NetWalking – at man er nødt til at ta´ ”de næste skridt”, selv når man ikke syntes at ha´ behov for ”motionen”!  Den dag behovet opstår, er det FOR SENT at begynde at øve sig i at gå (= opbygge det netværk der skal hjælpe én videre på livets vej) – og man risikerer at falde, uden at der står nogen ved siden af, parat til at gribe 
 8. 8. BABY´ER GØR DET  Fra deres synspunkt er livet jo ligetil, som de ligger der; De får al den mad og omsorg de har brug for – uden at ta´ ét éneste skridt!  Alligevel har de behovet, helt automatisk, for at lære, først at kravle – og siden gå. De ved instinktivt, at det at gå er et MUST senere i livet – og de ved også at de behøver andre til at hjælpe dem!  Når de så HAR lært det – glemmer mange desværre hvorfor det egentlig var så VIGTIGT.  Derfor må vi, som voksne, lære at gå på ny – igen med andres hjælp = Vi må lære at NETWALKE
 9. 9. VI BEGYNDER AT WALKE  OK, så vi begynder at gå derudaf......... Men med hvem?  Nogle er bedre ”Vandre-kammerater” for os end andre – men hvordan finder vi ud af hvem de er ?  Vi er nødt til at lære dem at kende, FØR vi kan vide om de passer ind i vores ”Vandre-laug”!  En klog mand har sagt; Be a Person instead of just “a business” - I can only befriend a Person!  Derfor bør vi vælge ”Vandre-kammerater” (læs forretnings-partnere etc.) ud fra om vi, først kan li´ dem, for siden at kunne opbygge et tillidsforhold til dem, ikke sandt ?
 10. 10. UDDELING AF VISITKORT  Mange af jer har sikkert været til netværks-arrangementer, og andre forsamlinger, hvor man med rund hånd uddeler sit visitkort, til så mange som muligt – og måske også lige når at fortæller dem hvad man arbejder med, inden man er videre til ”næste levende billede” - der da også lige skal ha´ vores kort med hjem (i håb om at de så ringer til netop os, næste gang de har behov for vores ydelser)  Ka´ I nikke genkendende til det ?  Hvor meget ”business” har I fået ud af det ?  Formodentlig ikke ret meget - Og hvorfor ?
 11. 11. ELEVATOR-TALEN  Oftest er den manglende response et resultat af at ”elevator-talen” ikke siger meget mere om personen end hvad man allerede kan læse af visitkortet.  I gennemsnit behøver en netværkssamtale ikke vare mere end 2 minutter per person!  Hvis man har øvet hjemmefra, kan man sagtens nå at fortælle nok om sig selv, til at modparten har fået et indtryk af én, kraftigt nok til at huske; ”Nååh det var hende/ham der er vild med modelfly (og som i øvrigt også er IT-projektleder)”.  Personen møder måske 8 IT-projektledere samme dag - men den dag behovet opstår og vedkommende skal bruge én – så huskes selvfølgelig den person som man har et billede af i ens hukommelse!
 12. 12. 2x2 MINUTTER  2x2 minutter er ”overfladisk kort tid” tænker I måske – men tro mig, det ER det faktisk ikke.  Vi er alle nødt til at økonomisere med vores tid – og det er rigeligt til et førstehåndsindtryk, som man så senere kan investere yderligere tid i at følge op på – hvis ”kimen blev sået” til en interessant relation på sigt!  Altså ”2x2 minutter” – en høflig afsked – og videre til den næste spændende person i lokalet!
 13. 13. SPEED-NETWALK  Vi når ikke meget mere i dag, men jeg kan kun anbefale at I starter jeres egen personlige NETWALKING - lige så snart i rejser jer fra stolen her:  Speed-NetWalk allerede fra I går ud herfra............. – man kan nå mange ”2-minutters-elevatortaler” nu i pausen!
 14. 14. NÆSTE SKRIDT…. ....i jeres NetWalk of life; Meld jer ind i et (eller flere) af de mange typer NetVærk der findes, off- & online, samt deltag i seminarer/workshops omkring det at netværke – for at lære mere om HVORDAN man får mest ud af at netværke;  hvilken Netværks-type man er  hvordan man Netværker  hvorfor, hvor og hvornår man skal Netværke  hvordan man økonomiserer sin Netværkstid osv. osv. HAPPY NETWALKING !!
 15. 15. BUSINESS NETWORKS
 16. 16. STEPS IN NETWALKING Courtesy of Claus Mortensen
 17. 17. KEITH FERRAZZI ”NEVER EAT ALONE” “Connecting is a philosophy of life. Its guiding principle is that all people, every person you meet, is an opportunity to help and be helped. . . no one gets ahead in this world without a lot of help.” “I learned that real networking was about finding ways to make other people more successful. It was about working hard to give more than you get. And I came to believe that there was a litany of tough- minded principles that made this softhearted philosophy work”. - Keith Ferrazzi i bogen Never Eat Alone, 2005 Værd at læse i sommerferien!
 18. 18. GÅ NU UD OG NETVÆRK  Udnyt pauserne til at netværk  Giv nogle instruktioner til hvad de skal gøre i første pause –ligesom en lille aktivitet......dvs. Hvad kan de sige til hinanden etc. Etc.

×