Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Niet zien en toch geloven –o God, als Jij mij helptdan zal ik Jou toch loven,hoezeer ik, overstelptdoor allerhande plagen,...
Niet zien en toch geloven:vertrouwend verdergaan,niet horend, als een dove,niet ziende, blind voortaan,niet reikend met mi...
Dan nog, dan nog klamp ik mij            klamp ik mij vast aan jou,                  of je w...
Diep in ons hart weerklinkt er een stem die zingt: Eer aan God de Vader. Gloria!Zoon van de mensen, door Uw groot lijden z...
Gelukkig wie niet ziet en toch gelooft,die hoopt op leven uit de dood geboren, - hij die het houdt bij wat er is beloofd: ...
Maar ongelukkig hij die niet gelooft,                              eer hij Gods toekomst  ...
[Voorganger]     Ik geloof in God        [allen]  die leven geeft aan mensen,die ons koestert als zijn kinder...
[Vg] Ik geloof in Jezus van Nazareth        [Al]in wie God zichtbaar is geworden:   mens onder de mensenvoor mens...
[Vg]     Ik geloof in Gods Geest          [Al]    die ons in beweging zet   om te helen wat gebroken i...
[Vg]  Ik geloof in de kerkgemeenschapgeroepen om deze wereld van dienst te         zijn.         [Al]  ...
Terwijl wij Hem bewenen,omdat Hij van ons ging,is Hij aan ons verschenenin zijn verheerlijking.
Terwijl wij om Hem treuren,toont Hij ons hand en voet.Hij komt door dichte deuren,Hij spreekt zijn vredegroet.
Terwijl wij van Hem spreken,is Hij in onze kringom ons het brood te brekenvan zijn verkondiging.             ...
[Voorganger]  Wij danken Jou, God,      voor een mens zoals Thomas      die, ondanks zijn traag geloof,   o...
[Allen]   Wij danken Jou, God,  voor de apostel Thomas,die aarzelend en onbegrijpend    zijn weg zocht …      ...
[Vg]     Wij danken Jou, God,om de verrijzenis van Jezus, Jouw Zoon, Hij leeft verder hier in ons midden,      ...
[Al]     Jezus was en blijftvoor ons een mens van geloof, hoop   en eindeloos vertrouwen,   een mens van totale in...
[Vg]   Tot het uiterste is Hij gegaan:         liefde,      alleen maar liefde    tot de dood erop vo...
[Al]    Zoals de apostelenhebben wij Jou nooit gezien, God,maar wij mogen Je wel ontmoetenwaar mensen van elkaar houden...
[Vg]Zoals de apostelen hebben wij Jou nooit mogen zien, God, maar we kunnen Jou steeds weer  horen, in een medemens, in ...
[Al] om Jouw diepste wens te herdenkenblijven wij het brood breken voor elkaar, zoals zo velen reeds voor ons deden.
[Vg]    Wij bidden voor de mensen  die een bijzondere plaats innemen        in ons hart,ook voor hen die van o...
[Al]  Zend Jouw Geest uit over Jouw Kerk.      Geef ons hoop, God.Geef ons vrede omwille van Jezus Christus.    ...
Vader die in de hemel zijt,     verhaast in ons uw koninkrijk,       dat recht en vrede komen. Maak ons vandaag...
(Peter Biesbrouck)
(Tom Löwenthal)
Wij gaan weer verder, vol van hoopop ongebaande wegenmet onze droom op hinderloopde meeste feiten tegen.De onrust houdt on...
Zijn woord houdt aan in ons gemisdat alles kan verkeren,dat vrede hier bestaanbaar isen onrecht om te kerenHij doet ons ki...
Sjaloom, geluk op deze reis.Het duurt misschien nog eeuwenmaar twijfel niet meer aan de wijs:het lam huist bij de leeuwen ...
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)

431 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de tweede Paaszondag 2013 op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Zien is niet geloven. (Tweede Paaszondag)

 1. 1. Niet zien en toch geloven –o God, als Jij mij helptdan zal ik Jou toch loven,hoezeer ik, overstelptdoor allerhande plagen,door twijfel en verdriet,naar het waarom blijf vragen –toch zing ik Jou dit lied!
 2. 2. Niet zien en toch geloven:vertrouwend verdergaan,niet horend, als een dove,niet ziende, blind voortaan,niet reikend met mijn handennaar meer dan Jij mij geeft,maar wijs door scha en schandegeloven dat Je leeft! ( Troost André / ‘Geef vrede’ )
 3. 3. Dan nog, dan nog klamp ik mij klamp ik mij vast aan jou, of je wil of niet, op ongenade of genade, Ik zal red mij, red mij roepen of zoiets als heb mij lief.( Oosterhuis Huub/ Huijbers Bernard )
 4. 4. Diep in ons hart weerklinkt er een stem die zingt: Eer aan God de Vader. Gloria!Zoon van de mensen, door Uw groot lijden zijn wij dichter bij U. Gloria!Geest van hoop en liefde, Geest van licht en leven, Geest van echte vrede. Gloria!
 5. 5. Gelukkig wie niet ziet en toch gelooft,die hoopt op leven uit de dood geboren, - hij die het houdt bij wat er is beloofd: uit stervend graan ontkiemd het nieuwe koren;de minste mens, gemarteld, leeggeroofd, hij zal, bij God, nog ooit van zich doen horen!
 6. 6. Maar ongelukkig hij die niet gelooft, eer hij Gods toekomst tastbaar ziet bewezen. Al zag hij mensen, ooit het licht ontroofd,(van Opbergen Jan / ‘Zo vriendelijk en veilig ) bij duizendtallen uit de dood verrezen; al zag hij draak en duivelstuig onthoofd, hij zag zijn ongeloof nog niet genezen!
 7. 7. [Voorganger] Ik geloof in God [allen] die leven geeft aan mensen,die ons koestert als zijn kinderen, en die er zal zijn al onze dagen
 8. 8. [Vg] Ik geloof in Jezus van Nazareth [Al]in wie God zichtbaar is geworden: mens onder de mensenvoor mensen geleefd en gestorven, maar opgestaan ten leven.
 9. 9. [Vg] Ik geloof in Gods Geest [Al] die ons in beweging zet om te helen wat gebroken is, om te troosten wie te lijden heeft,om hoop te bieden aan wie vertwijfeld is. Hij brengt mensen samen in liefde.
 10. 10. [Vg] Ik geloof in de kerkgemeenschapgeroepen om deze wereld van dienst te zijn. [Al] Ik geloof in het leven dat sterker is dan de dood. Amen.
 11. 11. Terwijl wij Hem bewenen,omdat Hij van ons ging,is Hij aan ons verschenenin zijn verheerlijking.
 12. 12. Terwijl wij om Hem treuren,toont Hij ons hand en voet.Hij komt door dichte deuren,Hij spreekt zijn vredegroet.
 13. 13. Terwijl wij van Hem spreken,is Hij in onze kringom ons het brood te brekenvan zijn verkondiging. ( onbekend / ‘roept God een mens’ )
 14. 14. [Voorganger] Wij danken Jou, God, voor een mens zoals Thomas die, ondanks zijn traag geloof, ook inzag dat de dood geen eindpunt is maar een nieuw begin. Thomas, die ondanks alle ontgoochelingen en littekens, toch weer de moed vond om te getuigen.
 15. 15. [Allen] Wij danken Jou, God, voor de apostel Thomas,die aarzelend en onbegrijpend zijn weg zocht … en vond.
 16. 16. [Vg] Wij danken Jou, God,om de verrijzenis van Jezus, Jouw Zoon, Hij leeft verder hier in ons midden, in ieder van ons.
 17. 17. [Al] Jezus was en blijftvoor ons een mens van geloof, hoop en eindeloos vertrouwen, een mens van totale inzet, die zich met hart en ziel gegeven heeft voor God en mens.
 18. 18. [Vg] Tot het uiterste is Hij gegaan: liefde, alleen maar liefde tot de dood erop volgde. Hij bracht hoopwaar mensen het niet meer zagen zitten. Zo blijft Hij ook ons de weg naar morgen wijzen.
 19. 19. [Al] Zoals de apostelenhebben wij Jou nooit gezien, God,maar wij mogen Je wel ontmoetenwaar mensen van elkaar houden, genade zijn voor elkaar en Jouw schepping eerbiedigen. [Rechtstaan]
 20. 20. [Vg]Zoals de apostelen hebben wij Jou nooit mogen zien, God, maar we kunnen Jou steeds weer horen, in een medemens, in een geliefde, in een reisgezel of een zieke, in Jezus’ woorden van hoop en leven. De avond voor zijn lijden en dood… …… Daarom zijn wij hier samen, daarom vormen wij hier een gemeenschap rond Jouw tafel.
 21. 21. [Al] om Jouw diepste wens te herdenkenblijven wij het brood breken voor elkaar, zoals zo velen reeds voor ons deden.
 22. 22. [Vg] Wij bidden voor de mensen die een bijzondere plaats innemen in ons hart,ook voor hen die van ons zijn heengegaan. Laat Jouw mensen nooit verloren gaan, bewaar hen in Jouw liefde, schrijf hun namen in de palm van Jouw hand.
 23. 23. [Al] Zend Jouw Geest uit over Jouw Kerk. Geef ons hoop, God.Geef ons vrede omwille van Jezus Christus. Met Hem en in Hem zijn wij Jouw mensen, ben Jij onze Vader, nu en tot in eeuwigheid.
 24. 24. Vader die in de hemel zijt, verhaast in ons uw koninkrijk, dat recht en vrede komen. Maak ons vandaag nog bondgenoot tot vriend van hen die zijn in nood, wie alles is ontnomen. Verlos ons heden van het kwaad,van waanzin die voor brood doorgaat, dat wij ons voor U schamen, en nieuwe wegen leren gaan die leiden tot een nieuw bestaan van recht en vrede. Amen.
 25. 25. (Peter Biesbrouck)
 26. 26. (Tom Löwenthal)
 27. 27. Wij gaan weer verder, vol van hoopop ongebaande wegenmet onze droom op hinderloopde meeste feiten tegen.De onrust houdt ons op de beenen doet ons verder reizen,een stem die klinkt door alles heeneen God niet weg te prijzen.
 28. 28. Zijn woord houdt aan in ons gemisdat alles kan verkeren,dat vrede hier bestaanbaar isen onrecht om te kerenHij doet ons kiezen voor de mensbedreigd, verarmd, vergeten.Hij voert ons naar de laatste grensom van elkaar te weten.
 29. 29. Sjaloom, geluk op deze reis.Het duurt misschien nog eeuwenmaar twijfel niet meer aan de wijs:het lam huist bij de leeuwen ! (van Opbergen Jan / Jan Willem van de Velde )

×