Waakzaam als Noach (eerste adventszondag 2011 B)

875 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de eerste adventszondag (B) 2011op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
875
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
174
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Waakzaam als Noach (eerste adventszondag 2011 B)

 1. 1. Hoort hoe God met mensen omgaat, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens van den beginne adem geeft en gaande houdt.
 2. 2. Hoort hoe God met mensen omgaat hoe Hij Noach uitzicht bood die Hij redde uit het water, uit het duister van de dood.
 3. 3. Hoort hoe God met mensen omgaat hoe Hij zich aan mensen bindt als we waakzaam blijven speuren zit Hij in elk mensenkind.
 4. 4. Hoort hoe God met mensen omgaat hoe wij Hem ter harte gaan die ook hier tot ons zal spreken als wij vragen naar zijn Naam. (naar Jongerius Henk / “als gij naar de woorden luistert”)
 5. 5. Draag mij, God in barmhartigheid.Til mij op uit al mijn kleinheid.Koester mij in barmhartigheid:Vader, Moeder, God met ons. (Taizé)
 6. 6. Geloofsbelevenis pr. Geloven jullie in God,die we Vader mogen noemen, en die ons oproept om als broers en zussen voor elkaar te zorgen?
 7. 7. a. Wij geloven dat Hij ieder van ons roeptom in ons leven een eigen weg te gaandie onszelf en anderen gelukkig maakt.
 8. 8. pr. Geloven jullie in Jezusdie gezonden en geroepen was door God om arme, kleine en zwakke mensen te ondersteunen en te helpen?
 9. 9. a. Wij geloven in Jezus en wij proberen om op onze beurt de zwaksten te ondersteunen zodat zijn boodschap van bevrijding,en van radicale liefde voor de medemens in heel de wereld voelbaar wordt.
 10. 10. pr. Geloven jullie in de Geest van Gods liefde die ons stuwten die ons steeds opnieuw samenbrengt rond de tafel van de Heer?
 11. 11. [a] Wij geloven in de kracht van de Geest,die ons tot enthousiaste christenen maakt. Zij geeft ons de moed en de durf om trouw te blijven aan het Woord van onze God, om te volharden en door te zetten, samen, hier in deze gemeenschap, in verbondenheid met de hele wereld.
 12. 12. (Taizé)Blijf bij mij en waakt met mijSlaap niet wees waakzaam,slaap niet wees waakzaam.
 13. 13. 1Op een God die door de eeuwenom zijn trouw bezongen iswachten mensen heel hun leventot zijn uur gekomen is.2Op een God die door de tijdenom zijn naam beleden iswachten mensen alle nachtentot zijn licht verschenen is.3Op een God die voor de mensennieuwe toekomst deed ontstaanwachten wij in goed vertrouwentot zijn woord zal opengaan.4Op een God die voor de mensenlicht in donker heeft bereidwachten wij van ganser hartetot zijn stem ook ons bevrijdt.
 14. 14. Rond de tafel Pr. Schepper en Bevrijder,Roepkracht in ons midden, wij danken Jou
 15. 15. Al.Jij die ons aanstoot en wakker houdt, zodat wij niet inslapen bij het beetje leven dat wij voor onszelf verworven en bevochten hebben.
 16. 16. Pr.Jij die ons de schellen van de ogen, de eelt van onze harten haalt, opdat ons dromen niet verstomt en onze liefde niet verkilt, opdat wij de verwondering en de ontzetting van het leven niet prijsgeven.
 17. 17. Al. Jij die ons de smaak van het leven hebt gegeven: vrijheid, vrede, liefde en geluk. Die ons voedt met het brood dat onze honger naar vrede sterker maakt. Die ons de beker reiktvan steeds meer dorsten naar gerechtigheid.
 18. 18. Pr.Gezegend ben Jij, Schepper en Bevrijder, Roepkracht in ons midden.Jij die herkenbaar werd in Jezus Christus, Hem willen wij hier bij name noemen, al was het maar om niet te vergeten alles wat Hij deed en alles wat Hij was en wie Hij blijft voor ons.
 19. 19. [Al.] Als ooit in iemand zichtbaar werd wie Jij voor ons bent, dan was het in Hem. Als Hij vandaag nog voortleeft, dan is het in ons en in onze gemeenschap van breken en delen, naar Hem genoemd, door Hem gezonden,om ook vandaag te doen wat Hij zou doen. (rechtstaan
 20. 20. [Pr] Hem willen wij bij name noemen: Jezus: Zoon van mensen, mensgeworden liefde van God. Gekruisigd door de machten, gestorven maar levend voorgoed.Bezieling, kracht en richtsnoer van ons leven. Die avond vlak voor zijn dood, ……… Daarom bidden wij Jou:beziel ons met zijn Geest en met geen andere opdat wij vanuit zijn inspiratie weten wat recht en wat slecht is.
 21. 21. Al. Dat wij midden de ontmoediging de fantasie bewaren en wegen blijven vindennaar de nieuwe toekomst die Jij ons in handen hebt gegeven.
 22. 22. Pr. Dat onze hand niet slaat, dat onze mond niet verraadt,dat wij geen mens verloochenen.
 23. 23. Al. En dat wij niet vergeten hen die op ons blijven rekenen: zij van wie wij houdenen zij van wie wij nog niet genoeg houden. Dat wij niet vergeten hen die naast ons staan, ons voorgaan en bemoedigen,en hen met wie wij samen op weg zijn naar menselijker samenleven.
 24. 24. Pr. Dat wij evenmin vergetenhen die van ons zijn heengegaan naar Jou: dat zij tot ons blijven spreken, ons verder oproepen en inspireren, ook nu zij gestorven zijn.
 25. 25. Al. Beziel ons met Jouw Geest en met geen andere. Dat wij elkaar bewaren, verdragen en voortstuwen in de richting van menswaardigheid.Dat wij niet wijken voor macht en eigenbaat. Dat wij waakzaam zijn om de tekenen van hoop te zien. Dat wij zelf zo’n teken mogen worden.
 26. 26. Vrede voor jouVrede voor alle mensen, de vrede van de Heer.Vrede voor jou, voor mij, voor ons: de vrede van de Heer. (Schollaert Paul )
 27. 27. Het komt, wij zien het prille ontroerende begin. Als wij de vrede willen. Dan trekt die bij ons in.
 28. 28. Zo wordt het toch nog waarheid, het oude visioen. De vrede komt tot klaarheid als wij de vrede doen.
 29. 29. Wie ogen heelt en oren,die maakt zichzelf nu klein:dan wordt het licht geboren dat ons geluk zal zijn.
 30. 30. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal;het komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal. (van der Plas Michel / ‘Roept God een mens tot leven’)

×