Petrus (derde Paaszondag C)

443 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de derde paaszondag (C) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
443
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
85
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Petrus (derde Paaszondag C)

 1. 1. Gekomen uit de nacht van dood en eenzaamheid de donkre overmacht de woorden en de strijdzien wij een spoor van licht in mensen om ons heen hoe weinig ook het zicht,wij hebben kracht gemeen
 2. 2. Verzameld in het licht gaan wij de toekomst in bevrijd van slavenplicht zijn wij een nieuw begin. Wij zijn op vaste grond - (Werkgroep Mirjam / ’Gelukkig is het land’)geen macht die tegenstreeft het volk van Gods verbond dat leeft en leven geeft
 3. 3. (Hofland Jan / van de velde Jan-Willem)
 4. 4. Eert God die onze Vader is; weest allen welgemoed.Looft Hem, gij zult in vrede zijn. Aanbidt al wat Hij doet. U, Heer, komt alle leven toe en wie of waar Gij zijt, U is de macht, U zingen wij dank voor uw heerlijkheid.
 5. 5. Lam Gods dat onze zonden draagt, neem deze lofzang aan. Gedenk ons in uw koninkrijk, want Jezus is uw naam. Gij die voor ons ten beste spreekt, Messias, onze Heer. O, ééngeboren Zoon van God, kom haastig tot ons weer. (Bouma Hans / ‘Al heb ik hoge woorden’ Mehrtens) ((Oosterhuis / ZJ 512)
 6. 6. 1..De visser ging uit vissen,hij deed wat Jezus zei,de visser ging uit vissen en netten vol ving hij.2..De visser is gevangen,hij hapte naar het Woord,de visser is gevangen,de Heer heeft hem aan boord.(mel. A)3. De visser spartelt tegen,de Heer heeft hem verrast,de visser spartelt tegenmaar Jezus houdt hem vast.(mel. B)4. Hij kan hem goed gebruiken,de grote visserman,Hij kan hem goed gebruiken,de vis die vissen kan.(mel. A)5. Daar is een zee van mensenze snakken naar het Woord,daar is een zee van mensen,wie zet zijn arbeid voort?(mel. B)6. Zijn naam is Simon Petrus,hij zet zijn schip aan kant,zijn naam is Simon Petrus,een visser op het land.
 7. 7. Ik geloof in God de Vader, onze Vader, onze Heer die de hemel en de aarde,die ook mij geschapen heeft Ik geloof in God de Vader, Hem zij glorie, lof en eer
 8. 8. Ik geloof in Jezus Christus, Zoon van God en Mensenzoon, die, verrezen uit de doden, ons bevrijdt uit alle dood.Ik geloof in Jezus Christus: levend Woord en levend Brood.
 9. 9. Ik geloof dat God door Jezus ons zijn Geest gezonden heeft,die ons vreugde, licht en warmte, die ons kracht en liefde geeft. Ik geloof in God de Helper: Geest die levend in mij leeft. (onbekend / Gauntlett H.J. )
 10. 10. Ik geloof dat God zijn Liefde voort laat leven in zijn kerk.Wereldwijd werkt zijn genade in elk dienend mensenwerk.Ik geloof dat ik ook kerk ben, door de doop daartoe gemerkt.
 11. 11. (Taizé)
 12. 12. SAM E Genade, vrede iedereen!N De Geest des Heren om u heen. Neem plaats en zet u in de kring, doet mee tot zijn herinnering. 
 13. 13. DAM E Wij vieren hier wat nog niet is:S verzoening en verrijzenis; dat wij tot rust gekomen zijn verlost van doodsangst en van pijn. 
 14. 14. HERE Wij roepen in herinneringN de mens die onze wegen ging, maar niet de weg van man en macht, alleen de liefde was Zijn kracht
 15. 15. DAME De mens die weerloos als een kindS de machtelozen heeft bemind; die door de armsten werd vertrouwd, op hen had Hij zijn hoop gebouwd.
 16. 16. HERE Hij zei: wie leeft uit zelf belang,N sterft voor zijn tijd, die leeft niet lang. Maar wie steeds van het zijne geeft zal zien dat hij het leven heeft.
 17. 17. SAME Zo heeft hij zelf ons voorgedaan,N is tot de dood ons voorgedaan; is niet gevlucht uit eigenbaat en koos de dood als hoogste daad.
 18. 18. SAME Gestorven gaat die mens ons voorN en leeft in onze wereld door. Hij moet het winnen mettertijd, zijn geest leeft tot in eeuwigheid
 19. 19. HERE In alwat klein en nietig leeft,N in alwat nauwlijks adem heeft, kijkt hij ons aan en zegt: ik ben de broer der armen, één van hen.
 20. 20. DAME Laat ons nu bidden tot zijn Heer,Sde Vader, Hem zij lof en eer: laat komen hier die stad, uw rijk, wij allen even arm en rijk.
 21. 21. SAME Dat wij verdelen alle broodN en leren scheppen uit de nood, tot alle kwaad verdwenen is, herschapen tot verrijzenis.
 22. 22. Geef ons Uw vrede, geef vrede, aan wie op U vertrouwt.Geef ons, geef ons Uw vrede, geef vrede. Geef ons Uw vrede (Taizé)
 23. 23. 1.Nu wij uiteengaan,vragen wij Godga met uw lichtvoor ons uit.Nu wij uiteengaanwens ik jou toe:Ga met GodVaya con Diosen à Dieu2.Voor wie ons lief zijnvragen wij God:ga met uw lichtvóór hen uit!Al onze vriendenwensen wij vrede:3.Voor alle mensenin deze stad:Vrede en goedsin elk huis!Voor alwie kwamenonder dit dak:
 24. 24. 2. Voor wie ons lief zijn vragen wij God: ga met uw lichtvoor hen uit! Al onze vrienden wensen wij vrede:
 25. 25. 3. Voor alle mensen in deze stad: Vrede en goeds in elk huis! Voor al wie kwamen onder dit dak (de Vries Sytze / Winter Christiaan)

×