Petrus (22ste zondag door het jaar A22)

292 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden op Ten Bos tijdens op de tweeentwintigste zondag door het jaar (A): “Petrus, ga weg” (Sint Amanduskerk Erembodegem). De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
292
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
123
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Petrus (22ste zondag door het jaar A22)

 1. 1. Ik ben hierheen gekomen met alles wat ik ben, met hart en ziel en lichaam met handen en mijn stem. Ik ben hier met mijn vragen mijn twijfel en mijn hoop, met hemelsbreed vertrouwen en wankelend geloof.
 2. 2. Ik wil je hier ontmoeten als kennis of als vriend, met jou de wegen zoeken waarop je vrede vindt. Ik wil hier met je vieren dat God het leven is, voorzichtig gaan ontdekken hoe groot bevrijding is
 3. 3. Mijn God, ik wil U zoeken, geef mij een open hart. Ik zoek naar levenstekens geef mij een nieuwe start. Ik ben hier voor de woorden, ze geven richting aan. Ze vormen diep van binnen de bron van mijn bestaan. Wees kracht en troost voor jong en oud dat niemand hoeft te vrezen als hij zich inzet voor jouw rijk, want dood heet daar verrezen (onbekend/VulpiusMelchior1609)
 4. 4. Taizé) Heer God, wij willen vragen, leer ons je Woord te dragen, leer ons het slechte laten. Heer God vergeef het ons. (onbekend
 5. 5. Eert God die onze Vader is; weest allen welgemoed. Looft Hem, gij zult in vrede zijn. Aanbidt al wat Hij doet. U, Heer, komt alle leven toe en wie of waar Gij zijt, U is de macht, U zingen wij dank voor uw heerlijkheid.
 6. 6. Lam Gods dat onze zonden draagt, neem deze lofzang aan. Gedenk ons in uw koninkrijk, want Jezus is uw naam. Gij die voor ons ten beste spreekt, Messias, onze Heer. O, ééngeboren Zoon van God, kom haastig tot ons weer. (Oosterhuis Huub /16
 7. 7. Simon, Simon roep de Heer, laat je netten bij het meer, en je vangt in plaats van vis, mensen uit de duisternis. Simon is een mens als wij, als de Heer vraagt: 'Volg je Mij?'
 8. 8. Hoor, wat Petrus moedig zegt, ieder weet: Hij meent het echt: 'Nee, ik laat U niet alleen, ook al gingen allen heen.' Petrus is een mens als wij: Grote woorden bezigt hij. 'Simon, Simon, op dit Woord leeft nu mijn gemeente voort! Petrus is je naam voortaan, als een rots zul jij daar staan.' Petrus is een mens als wij, als hij zegt:'De Heer zijt Gij.'
 9. 9. Als wij hier samen delen onze kracht en leren hoe de minste wordt geacht, dan bouwen wij weer verder aan het Rijk en mogen daarmee zijn aan God gelijk. (BoessenkoolGea/vandeVeldeJan-Willem)
 10. 10. 'Simon, heeft het je berouwd? Zeg je dat je van mij houdt? Breng mijn lammeren dan tezaam hoed de schapen in mijn naam. Petrus is een mens als wij… Gods genade maakt hem vrij. Als wij hier samen delen onze kracht en leren hoe de minste wordt geacht, dan bouwen wij weer verder aan het Rijk en mogen daarmee zijn aan God gelijk. (vandenBrunElisabeth/‘AltijdisKortjakjeziek’)
 11. 11. Pr. Ik herken mij in het geloof van de mensen die oog hebben voor de nieuwe tekenen van de tijd. van de mensen die worden bevrijd van een te grote druk en eindelijk durven spreken.
 12. 12. Al. Ik herken mij in het geloof van de mensen die oog krijgen voor allen die worden vergeten, die het geknakte riet en de kwijnende vlam in hun omgeving opmerken en in stilte het onrecht proberen te herstellen.
 13. 13. Pr. Ik herken mij in het geloof van mensen rondom mij die zich laten leiden door vertrouwen en geduld en angst geen baas laten zijn.
 14. 14. Al. Ik herken mij in het geloof van de mensen die over de grenzen heen elkaar ontmoeten en leren waarderen.
 15. 15. Pr. Ik herken mij in het geloof van alle mensen die door alle pijn en verdriet heen blijven zoeken naar het Licht, naar God als onze Vader.
 16. 16. Al. Zo slaat het verdriet van deze tijd, de pijn van zovelen me niet neer, maar juist daarin hoor ik Gods stem die me de weg wijst die leidt naar verrijzenis en nieuw leven waarin een diepe vreugde zal geschonken worden vanuit Zijn Goddelijke Liefdesbron.
 17. 17. Kome over ons Uw Geest, Uw kracht tot vrede. Geef het kwaad geen macht, over ons. (Taizé (Desoete Carlo
 18. 18. Breng ons daar waar mensen leven, Wachtend op een woord van hoop. Doe ons delen, doe ons geven, In Uw Geest zijn wij gedoopt.
 19. 19. Breng ons daar waar mensen wonen Geef hen bij elkaar een thuis, Waar ze liefde mogen tonen, Samen delen last en kruis.
 20. 20. Breng ons daar waar in de stilte, Brood gebroken wordt,gedeeld, Waar uw Geest doorheen de kilte, Breekt en zalft en harten heelt ((Desoete Carlos / Gotha
 21. 21. [Pr] Wees aanwezig in ons midden, God, en vervul ons hart met Jouw Geest. In Jouw naam zijn wij hier samen. Wij noemen Je, tastend en twijfelend: God en Vader, Waakvlam, Roepstem, Grond van Leven. Rond de tafel
 22. 22. [Al] Niemand heeft Jou ooit gezien, maar elke dag opnieuw is het duidelijk hoe Je als vuur aanwezig bent daar waar mensen elkaar vinden en van elkaar houden, waar mensen de handen in elkaar slaan en kleine stappen zetten om deze wereld om te bouwen tot Jouw wereld.
 23. 23. [Pr] Wij zien Jou aan het werk in de ontluikende liefde tussen mensen, aanstekelijk in de groeiende solidariteit en in blijvende verbondenheid tussen mensen, aanstekelijk in de kleine en de grote inzet voor vrede en gerechtigheid.
 24. 24. [Al] Wij zien Jou aan het werk in Jezus, Je Zoon: de woorden die Hij sprak, waren Jouw woorden, en worden nu ook de onze. Zijn keuze voor de kleine mensen was Jouw keuze, en wordt nu ook de onze.
 25. 25. [Pr] In Hem hebt Jij Jouw lot aan ons verbonden, Jouw droom in ons gelegd: dat lammen niet lam blijven en doven niet doof. Dat er voor elke mens leven mogelijk is, leven in overvloed.
 26. 26. [Al] Hem willen wij hier bij name noemen als inspiratie, wegwijzer voor ons leven, als oproep om te blijven doen wat Hij heeft gedaan. [ RECHTSTAAN ]
 27. 27. [Pr] Onvergetelijk wat hij zegde en deed op de avond voor zijn lijden en dood … Zo verkondigen wij dat mysterie van ons geloof: dat Hij leeft en ons inspireert tot op vandaag
 28. 28. [Al] want in Zijn leven vinden wij de inspiratie om midden de ontmoediging de fantasie bewaren en wegen te vinden naar de nieuwe toekomst die Jij ons in handen gegeven hebt.
 29. 29. [Pr] Wij bidden Jou: Houd in ons die herinnering levend, zodat wij blijvend leren, in de voetsporen van de apostelen, en geef dat wij nooit vergeten hoe moeilijk en veeleisend die weg van Jou kan zijn.
 30. 30. [Al] En dat wij hen niet vergeten, die onderweg op ons rekenen: hen, van wie wij houden en hen, van wie wij nog niet genoeg houden. Dat wij niet vergeten, die naast ons staan, ons voorgaan en bemoedigen, en hen, die achterop hinken, om welke reden dan ook.
 31. 31. [Pr] Dat wij hen evenmin vergeten, die van ons zijn heengegaan … dat zij tot ons blijven spreken, ons verder oproepen en inspireren, ook nu zij gestorven zijn.
 32. 32. [Al] Beziel ons met Jouw Geest en met geen andere. Dat wij elkaar bewaren en verder dragen in de richting van meer menswaardigheid. Dat wij niet wijken voor macht of eigenbaat. Dat wij waakzaam zijn om de tekens van hoop te zien temidden van een missie die soms onmogelijk lijkt. Dat wij zelf zo’n hoopvol teken mogen worden.
 33. 33. Vrede voor alle mensen, de vrede van de Heer. Vrede voor jou, voor mij, voor ons: de vrede van de Heer. Vrede voor alle mensen, de vrede van de Heer. Vrede voor jou, voor mij, voor ons: de vrede van de Heer. (Paul Scholaa
 34. 34. Ga mee met ons, trek lichtend ons vooruit naar tijd en land, door U ooit aangeduid. Leef op in ons, de mens die leven moet, één die de toekomst heeft, die leeft voorgoed.
 35. 35. rgenJan/‘abidewithme’)

×